Dodaj do ulubionych

młode wino z dystrybutora :)

IP: *.ae.poznan.pl 20.05.08, 09:44
Gdzie w okolicy Pizy lub Peschiery del Garda można zaopatrzyć się w
młode wino z dystrybutora? Dziękuję za ewetualne podpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: młode wino z dystrybutora :) IP: 80.50.238.* 20.05.08, 12:52
      Jeśli 42 km od Pizy, to dla Ciebie jeszcze "okolica", to proszę:
      43deg20'17,40''N, 10deg28'59,0''E.
      • Gość: orka Re: młode wino z dystrybutora :) IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 22:52
        Bardzo dziękuję za współrzędne, ale będziemy w okolicy
        Pistoi/Lamporecchio/San Baronto. Vada leży za daleko na południe i
        nie w pobliżu miejsc, które zaplanowaliśmy odwiedzic. Pozdrawiam
        • Gość: malgo Re: młode wino z dystrybutora :) IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 08:33
          hej orka, to znowu ja :) będziesz w pobliżu tylu producentów, że rozglądaj się
          za enoteką z napisem "sfuso", coś na pewno znajdziesz nawet nieopodal vinci są
          winnice :) a to rzut beretem od miejsca gdzie będziesz :)
          • Gość: malgo jak zywkle o czymś zapomniałam IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 08:37
            nie musi być to enoteca wystarczy producent czasami, większość znajomych i my
            też (ich śladem) kupujemy wino do kanistrów i dopiero w domu rozlewamy,
            kupiliśmy od producenta z regionu Chianti i serio to trudno mi czasami nie
            wybrzydzać w porównaniu z tym "di casa".
            Jeśli byłabyś zainteresowana to podrzucę Ci adres www tego miejsca
            • linn_linn Re: jak zywkle o czymś zapomniałam 26.05.08, 09:15
              Chyba zwykle nie jest to enoteca: enoteca zarabia raczej na drozszych winach.
              "Vino sfuso" moze byc sprzedawane w malym sklepiku, gdzie oprocz ogromniastych
              dystrybutorow wina nic nie ma.
              • Gość: malgo Re: do linn_linn IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 12:20
                hej linn_linn , gdzie mi do Twojej znajomości języka i kraju (z pełnym
                szacunkiem), w pierwszym odruchu więc zaraz chciałam złożyć samokrytykę :) ale
                poszperałam w necie, żeby sprawdzić moją słabą pamięć, a byłam sobie parę lat
                temu na wyprawie drogą wina chianti i zaglądałam to tu, to tam i ciągle kołacze
                mi się po głowie enoteca. Wzięłam jakiś adres pierwszy z brzegu, by to sprawdzić
                i chyba aż tak bardzo się nie pomyliłam? www.perbaccomilano.it/index.html
                W tym roku wino kupowaliśmy od producenta, przez znajomego, więc to na pewno nie
                była enoteca.
                • linn_linn Re: do linn_linn 26.05.08, 12:50
                  Nic dziwnego: ja tu mieszkam, Ty nie. :)))
                  Enoteca to sklep z winami, ale sprzedaje wina raczej wybrane. Drozsze niz w
                  supermarkecie. Nie wykluczam, ze gdzies moga takze sprzedawac z dystrybutora,
                  ale zwykle robia to producenci. Przy okazji sprawdze ile biora tu, gdzie
                  mieszkam / wynajeli sobie maly sklep: dziuple raczej /.
                  • Gość: malgo Re: do linn_linn IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 12:52
                    Linn ależ ja też tu mieszkam :) tylko że zapewne dużo krócej od Ciebie :)
                    Pozdrawiam serdecznie :)
                    • linn_linn Re: do linn_linn 26.05.08, 13:40
                      A to przepraszam :)))
                      • Gość: malgo Re: do linn_linn IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 13:56
                        a ja się nie gniewam :) wcale mnie to nie uraziło :) pozdrawiam z, w końcu
                        bezdeszczowej, Toskanii :)))))
            • Gość: orka Re: jak zywkle o czymś zapomniałam IP: *.ae.poznan.pl 26.05.08, 11:13
              malgo, dzięki, jak najbardziej poproszę!
            • Gość: Maciej Pytanie do malgo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 12:38
              Ile płacisz w rejonie Chianti za litr takiego wina ?
              • Gość: malgo o winie od producenta IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 12:51
                zeszłej jesieni kupowaliśmy przez znajomego pośrednika, nie wiem więc, czy sobie
                coś tam narzucił, to był gąsior około 54 l za 70 euro - wino absolutnie pyszne!
                adres producenta www.vinimazza.it/ - stronka nie działa, ale jest tam
                realny adres
                • Gość: Maciej Re: o winie od producenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:09
                  Dzięki za info.
                • Gość: al9 malgo i gąsiory IP: *.teleton.pl 26.05.08, 14:05
                  54 litrowy gąsior....
                  szklany?
                  absolutnie nie mogę przekonac się do przewożenia wina w kanistrach...
                  pozdrawiam
                  al
                  • Gość: malgo Re: malgo i gąsiory IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 15:10
                    Domyślam się, o co Ci chodzi, ale gdy dostałam w prezencie pyszną oliwę wprost
                    od producenta w kanistrze plastikowym, to już tak mocno nie oponowałam,
                    podejrzewam, że podobnie jest z winem. A gąsior (czyli tutaj damigiana) był i
                    owszem szklany, ale do zwrotu producentowi.
                    • linn_linn Re: malgo i gąsiory 26.05.08, 16:00
                      Na oliwe mozna kupic tzw. fustino:
                      cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370039842749
                      Z kranikiem, stal inox. Rozne pojemnosci. Do kupienia nawet na bazarach.
                      • Gość: malgo Re: malgo i gąsiory IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 26.05.08, 16:17
                        takie to mam, ale oliwę w prezencie otrzymałam w kanistrze :) ale faktycznie to
                        metalowe to świetny pomysł i bardzo dobrze przechowuje się w tym oliwa, i
                        wygodnie w użyciu ,masz rację linn - godne polecenia. A tak nawiasem to
                        podziwiam Twoje szperactwo po necie linn :))) Co pewien czas czytam Twoje posty
                        z wieloma ciekawymi linkami, z czego też korzystam. dziękuję
                  • Gość: Maciej Gąsiory i karnistry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:19
                    Ja też przywożę wino w plastiku i też na początku miałem poważne opory. Kupuję w
                    rejonie Veneto w 5 l plastikowych butelkach i przez kilka miesięcy nic mu się
                    nie dzieje. Ale co wyjazd myślę, żeby wziąć z Polski z 2-3 gąsiory 15 litrowe.
          • Gość: orka Re: młode wino z dystrybutora :) IP: *.ae.poznan.pl 26.05.08, 11:12
            hej! aaa, dzięki, to bardzo miła wiadomość :)
    • linn_linn 24-25 maja 2008 Cantine aperte 2008 21.05.08, 09:00
      W najblizszy weekend mozna zwiedzac winnice. Jesli ktos wyjezdza w najblizszych
      dniach, warto poinformowac sie o to, ktore z nich biora udzual w imprezie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka