Gość: kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:38 Witam, Może też być hostel, b&b itp., byle niedaleko centrum i w cichej okolicy. Pomóżcie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Cichy pensjonat w Bolonii 16.02.09, 12:44 Nie wiem czy coś takiego by Ci odpowiadało to hotel www.guercino.it/gallery.php?lang=it miewają rózne promocje do centrum kawałek piechotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Cichy pensjonat w Bolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 15:33 Dzięki, szukam czegoś skromniejszego, u nich noc od 280 euro:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Cichy pensjonat w Bolonii 16.02.09, 16:54 Niemożliwe ! Płacilismy duuuuuuuuużo mniej Odpowiedz Link Zgłoś
bonalisa Re: Cichy pensjonat w Bolonii 16.02.09, 22:21 W związku z tym, że też będe potrzebowała noclegu w marcu a oferta, którą zaproponowała marghe_72 wyglądała interesująco chciałam zapytać gdzie znalazłaś info, że nocleg to 280 za dobę. Weszłam na ich strone i np. dwójka w marcu kosztuje 42 euro. Czy kontaktowałaś się bezposrednio z hotelem a na stronie są błędne ceny? I przy okazji pytanie do marghe: a Ty ile płaciłaś i kiedy? (jesli moge zapytac :-) Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Cichy pensjonat w Bolonii 17.02.09, 11:39 bonalisa napisała: > I przy okazji pytanie do marghe: a Ty ile płaciłaś i kiedy? (jesli > moge zapytac :-) wrzesień 2008 Jakieś 90 euro - bez śniadania. Była promocja za pokój 3 osobowy (2 dorosłych + dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś
kroke4 Re: Cichy pensjonat w Bolonii 16.02.09, 16:17 Witaj! Przy okazji Twojej prośby odzywam się na forum po raz pierwszy :) Polecam Ci z całego serca Hotel Imperial. Za 2-osobowy pokój ze śniadaniem płaciłam w ubiegłym roku w szczycie sezonu (początek sierpnia) 34 euro (za dobę). Pokój z klimatyzacją, bardzo dobrze wyposażony, z łazienką, w której była nawet wanna z hydromasażem :) Bufet natomiast w formie "szwedzkiego stołu" - pieczywo, sery, wędliny, dżemy, nutella, jogurty, ciasta, soki oraz automaty "do produkcji" wszelkiego rodzaju kawy:) Hotelik leży w zasadzie na obrzeżach miasta, ale wierz mi, że to jest dosłownie rzut beretem od centrum, a dokładnie kilka przystanków autobusowych. Autobus kursuje co 20 minut do późnego wieczoru, a przystanek jest dosłownie przy samym hoteliku. Naprawdę lepszych warunków nie można sobie wyobrazić. Podsyłam Ci link do strony hotelu. imperial.hotelsbologna.it/?source=googleh-hotel+imperial+%2B+bologna Widzę, że ceny w dalszym ciągu są bardzo atrakcyjne, chociaż ja rezerwowałam tam noclegi poprzez hostels club, gdzie ceny są często jeszcze niższe niż przy bezpośredniej rezerwacji w danym miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Cichy pensjonat w Bolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 23:50 Dzięki all, ale Houston mamy problem... Szukam noclegu z 23 na 24 marca. W hotelu marghe kosztuje noc 229 euro, w hotelu kroke 190 euro :( Kilka dni wcześniej i kilka dni później ceny są diametralnie różne. Np. 59 lub 60 euro... Cóż wilcze prawo hotelarzy - 23.03 to pierwszy dzień Międzynarodowych Targów Książki dla dzieci w Bolonii. I pewnie stąd to wszystko! Ale nie ma tego złego... W tej sytuacji obejrzę targi w ciągu jednego dnia (z walizką), a wieczorkiem myk do Florencji, co też miało i tak nastąpić następnego dnia)Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kroke4 Re: Cichy pensjonat w Bolonii 17.02.09, 09:57 Wyglada na to, że masz rację z tymi abstrakcyjnymi cenami :( Jeżeli chodzi o hotel, który Ci polecałam, to sama jestem zdumiona rozbieżnością kosztów noclegów. Zresztą w uroczym hotelu marghe sytuacja jest bardzo podobna. Hmm... naprawdę zastanawiająca polityka ;) Tak czy owak życzę Ci udanego i przyjemnego pobytu, jak się okazuje nie tylko w Bolonii :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Cichy pensjonat w Bolonii 17.02.09, 11:45 może tu cos znajdziesz www.bed-and-breakfast.bologna.it/ albo coś takiego , piękne nie jest ale w miarę rozsądna cena www.bebanna.it/ www.bedandbreakfastbaroni.it/?page=239-0 (niektóre pokoje ..hmm.. oryginalne :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Cichy pensjonat w Bolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 12:14 Dzięki marghe - skorzystam. A może masz coś podobnego w Fiesole nad Florencją? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Cichy pensjonat w Bolonii 17.02.09, 14:40 Ja nie, ale pewnie google mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Cichy pensjonat w Bolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 15:10 Dzięki, w googlach przejrzałem chyba już wszystko, na forum szukam takich miejsc, w których ktoś był i w dobrej wierze poleca. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś