Dodaj do ulubionych

wypożyczalnie samochodów na Sycyli

IP: 89.234.192.* 19.04.09, 20:08
Witam. Wybieram się na Sycylie w lipcu okolice Cefalu. czy ktoś korzystał z
wypożyczonych samochodów.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: wypożyczalnie samochodów na Sycylii IP: *.mofnet.gov.pl 23.04.09, 08:13
      Fiat panda na 1 dzień - 70 euro, dopiero od 15.09. - 60 euro.
      Ceny kosmiczne, gdziekolwiek indziej nad Morzem Śródziemnym taniej.
      • Gość: ozz Re: wypożyczalnie samochodów na Sycylii IP: *.netia.pl 23.04.09, 15:36
        Nie no - bez przesady! Skąd takie ceny? Polecam zarezerwowac
        samochod wczesniej - np. economycarrentals.com - ja rezerwowalam ma
        maj - fiat panda lub opel agila z klimą - tydzien - 185 EUR.
        • Gość: Karola do ozz IP: 212.87.244.* 25.04.09, 15:59
          hej, mam pytanie odnosnie tej wypożyczalni. czy nie wiesz w jakich godzinach
          jest ona czynna? chcę oddac samochod przed wylotem, w neidzielę o 7 00 rano, na
          lotnisku w Palermo. nie wiem czy uda mi się to załatwic, ile w ogole czasu
          potrzeba aby "zdac" auto? mam parę pytań jeszcze, jesli mozesz prosze o kontakt
          - gg 582058.Dzieki!
          • Gość: ozz Re: do ozz IP: *.acn.waw.pl 25.04.09, 20:16
            To wszystko zalezy od jakiego lokalnego partnera będzie samochód. Podczas
            rezerwacji na ich stronie wszystko będzie napisane. Trzeba również podać godziny
            wypożyczenia i zwrotu. Proponuję sprawdzić na stronie czy jest to możliwe. Może
            się okazać że pobierają jakąś dodatkową opłatę za zwrot poza godzinami pracy -
            ale tego nie wiem. Co do czasu - zależy czy będzie kolejka, czy będą dokładnie
            sprawdzać ewentualne uszkodzenia, itp. Ostatnim razem w Portugalii oddawałam
            auto na które nikt nawet nie raczył spojrzeć - wzięli kluczyki i to wszystko :-)
    • habidabimrovka Re: wypożyczalnie samochodów na Sycyli 03.08.17, 13:49
      Witam,
      Post z 2009 roku, a interesuje mnie obecnie ta kwestia. Czy ktoś wypożyczał auto na Sycylii w ostatnim czasie? Czy coś się zmieniło cenowo?
      Z góry dziękuję!
      • habidabimrovka Re: wypożyczalnie samochodów na Sycyli 03.08.17, 13:51
        Czy opłaca się wynająć auto na dłużej, czy raczej latać po wypożyczalniach przy każdym jednym dalszym wypadzie?
        • karburatorek Re: wypożyczalnie samochodów na Sycyli 20.08.17, 11:52
          Osobiście nie jestem zwolennikiem kilkukrotnego wypożyczania pojazdu przy każdej wycieczce - jeżeli planujesz dłuższy pobyt na miejscu to "skumuluj" sobie wycieczki i załatw je za jednym razem. Powód? Jeżeli przyjmujesz tańszą opcję opłaty za wypożyczenie (z kaucją) to ta zablokowana suma nie zawsze wraca od razu po zwrocie pojazdu. Chyba że masz tyle kasy na koncie, że stać cię na kilkukrotną blokadę środków. Ale ci, co mają kasę to sobie biorą auto z pełnym ubezpieczeniem ;)
          Odnośnie cen - wybieram się we wrześniu i przejrzałem ofertę bardzo wielu sycylijskich wypożyczalni. Generalnie jest drogo. Nawet BARDZO DROGO w porównaniu do innych regionów Europy (nie licząc Polski - w której też jest drogo). Jest pełno pośredników/brokerów, niektórzy mają deczko niższe ceny, ale z kolei nie zapewniają korzystnych dla klienta opcji wypożyczenia - konkretnie chodzi mi o rozsądne ubezpieczenie. Już przysłowiowe są przypadki przy zwracaniu samochodu kiedy pracownik od razu kieruje się w określone miejsce samochodu ze słowami "tej rysy tu nie było!" i dwieście Euro nie twoje. Bo w całym rozgardiaszu przy odbieraniu auta nie zawsze jest czas i możliwość (światło) żeby samochód sprawdzić na 100%. Oczywiście, że takie ubezpieczenie znacznie podraża koszt wypożyczenia, ale mam przez cały pobyt spokojną głowę, a zwrot auta ogranicza się do oddania kluczyków. Przy tej opcji najlepiej korzystać z dużych, renomowanych wypożyczalni o europejskim zasięgu. Zresztą ceny możesz sobie sprawdzić osobiście - w internecie tego pełno. Jak już się na którąś zdecydujesz, to sprawdź sobie jeszcze jej opinię na stronie
          www.reviewcentre.com/
        • marold77 Re: wypożyczalnie samochodów na Sycyli 07.09.17, 08:31
          W tym roku - przelom czerwca i lipca - na 14 dni samochod (fiat 500X diesel) za 350eur - wiec jest chyba ciut drozej niz w hiszpanii czy portugalii ale nie ma tragedii
      • potwor_z_piccadilly Re: wypożyczalnie samochodów na Sycyli 20.08.17, 16:13
        habidabimrovka napisał(a):

> Czy ktoś wypożyczał aut
        > o na Sycylii w ostatnim czasie?

Nie wypożyczał. Chcieli skany dokumentów i karty płatniczej i on powiedział im by się wykopytkowali.

> Czy coś się zmieniło cenowo?

O tym, jest prawdopodobieństwo, przekonasz się po powrocie do kraju w momencie gdy kasiora z konta zacznie ci znikać, bo okaże się, że jednak tym wypożyczonym autem miałeś stłuczkę.

> Z góry dziękuję!

Proszę uprzejmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka