Dodaj do ulubionych

Lizbona komunikacja

03.04.13, 11:32
Proszę o informacje jak niżej nt. transportu publicznego w Lizbonie i okolicach:
1- cenę biletu dziennego
2- cenę biletu tygodniowego
3- jakimi środkami transportu mogę poruszać się w ramach biletu (czy elevadory też obejmuje?)
4- cenę biletu do Cascais
5-cenę biletu do Sintry
Obserwuj wątek
    • Gość: cousin google Lisbon - public transportation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 11:48

Odwiedź mnie, proszę.
    • kwiaag Re: Lizbona komunikacja 03.04.13, 12:48
      niestety strona carries jest mało czytelna, dlatego pytam na forum

• Gość: cousin google Lizbona - komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 14:17

Może dlatego że jest w portugalskim i dotyczy tylko autobusów:)
        www.golisbon.com/transport/transport.html
        Gdyby nadal były niejasności - pisz.
        • kwiaag Re: Lizbona - komunikacja 03.04.13, 14:47
          Oczywiście, że mam
          czy na lotnisku kupię bilet viva viagem?

• Gość: cousin google Re: Lizbona - komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 21:51

Tak. Kupisz w automacie na stacji metra na lotnisku.

Boa viagem!
      • Gość: c# Re: Lizbona komunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 09:14
        Ja tam widzę wszystko po angielsku. Łącznie z cennikiem w pdf, nie wiem, w czym problem.
        www.carris.pt/en/fares/
        Na początku za 50 centów kupujesz kartę 7 Collinas, na którą ładujesz bilety. Najprościej kupić bilet 24h za 5€, wtedy jeździ się wszystkim. Można też jednorazowe po 1,25€, zdaje się, że ładuje się je w paczkach po 10. Z biletów jednorazowych na jednej karcie może korzystać więcej osób - należy wtedy kilkakrotnie przejechać kartą przed kasownikiem. Na kasowniku pokazuje się liczba pozostałych na karcie przejazdów.
        Aha, bilety na elevadory są takie, jak na tramwaje, karta dzienna je również obejmuje.
        • Gość: Gość1 Re: Lizbona komunikacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.13, 11:36
          Witam,
          jadę do Lizbony na 7 dni - 2 osoby. Czyli kupuję 2 karty 7 Colinas i co ? muszę doładowywać je co 24h ? Czyli 5 euro x 7 dni x dwie karty - to jest koszt poruszania się po mieście metrem, autobusami i tramwajami tak ?
          Dobrze rozumiem ?
          Nie ma jakichś 7 dniowych doładowań ? Ktoś może się orientuje ?
          Proszę o poradę.

• Gość: emka Re: Lizbona komunikacja IP: *.gemini.net.pl 06.04.13, 17:06
      tu masz chyba wszystko: Lizbona komunikacja.
    • krzgie Re: Lizbona komunikacja 13.05.13, 23:33
      Witam,
      Na wszystkie pytania odpowiedź można znaleźć tutaj: infolizbona.pl/?cat=1922 w praktycznym przewodniku po Lizbonie.

W razie pytań proszę pisać.

Pozdrawiam
      • kwiaag Re: Lizbona komunikacja 14.05.13, 08:24
        Dziękuję za wszystkie info i linki.
        Mam tylko jeszcze pytanko ,czy cena za windy w bilecie typu zapping to 5,0 (justa) i 3,6 (pozostałe), czy właśnie 1,25???
        Zastanawiam się, czy wygodniejsze nie będzie korzystanie z karty Lisboa card (na trzy dni), pozwala na podróżowanie komunikacją oraz zapewnia wolne wstępy lub zniżki za wejście do muzeów etc.
    • Gość: KrzGie Re: Lizbona komunikacja IP: *.dsl.telepac.pt 08.06.13, 01:20
      Witam,
      Wszystkie informacje na temat komunikacji miejskiej w Lizbonie (rodzaje transportów, ceny biletów, ich formy) można znaleźć tutaj:

infolizbona.pl/?cat=1922
      lub tutaj: www.krzysztofgierak.pl/2013/01/ceny-biletow-na-autobusy-tramwaje.html

Są to strony prowadzone przez Polaka mieszkającego w Lizbonie.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka