Dodaj do ulubionych

documentario sobre a polonia em portugues

22.05.07, 16:23
videos.sapo.pt/0mSVtafw00OIbATzSBIo
pozdr/a
Obserwuj wątek
    • maracuja999 Re: documentario sobre a polonia em portugues 22.05.07, 18:36
      Obejrzalam i bardzo mi sie podobal:)
      W ogole cos duzo pisza o Polsce, nareszcie ;)
      • anjos Re: documentario sobre a polonia em portugues 22.05.07, 19:18
        Program OK, tylko dlaczego wypowiada sie tam ten komuch Gieremek ?

konfidenci.blogspot.com/

• mariosoares Re: documentario sobre a polonia em portugues 22.05.07, 23:09
          Się odezwał zwolennik PNR.
        • espirro Anjos, moze jakas terapia na wyluzowanie? 23.05.07, 15:14
          A dlaczego polityczne posty nie sa banowane? Panie Assim co pan na to? To jest
          hobbystyczne forum o Portugalii!
          • keepersmaid Re: Anjos, moze jakas terapia na wyluzowanie? 23.05.07, 19:27
            Pan Assim zalozyl to forum, zeby mozna bylo o wszystkim, w przeciwienstwie do
            innego forum o Portugali gdzie bylo mozna tylko pitu pitu o pieknych widokach i
            nauce portuglaskiego.

Jednak faktem jest, ze Pan Anjos wtrynia swoje moherkowate poglady gdzie tylko
            sie da nawet nie na temat, moglby troche sie powstrzymywac czasami, albo isc
            sie wygadac na pieknym forum, ktore reklamuje.
            • assim FORUM 23.05.07, 21:39
              jak milo wiedziec ze ktokolwiek jeszcze pamieta z jakich powodow to forum
              powstalo! dzieki keep!

co do poruszonej kwestii. nie mam nic przeciwko poruszaniu politycznych kwestii
              na tym forum, tych ktore bezposrednio portugalii dotycza jak i tych ktore z
              watkow portugalskich sie wylonily. forum jest instrumentem otwartego dialogu, i
              nie zamierzam tego zmieniac. mam tylko prosbe, do wszytkich uzytkownikow tego
              forum, o unikanie zamieszczania hasel i terminow ktore uchodza za obrazliwe.
              chcialbym aby okreslenia w stylistyce "komuch, czarnuch, bydle..." nie pojawialy
              sie na tutaj. sa inne neutralne okreslenia ktore moga je doskonale zastapic.

wszystkie pozostale kwestie sa do przedyskutowania. forum tworza jego
              uzytkownicy, i jednym z nich jestem ja. nie zamierzam przypisywac sobie
              szczegolnego statutu ze wzgledu na zalozenie tego forum. to ze posiadam dostep
              do narzedzi administracyjnych nie oznacza ze ich nie udostepnie jesli okaza sie
              potrzebne. zaznaczam juz teraz ze najwiecej do powiedzenia beda mieli oczysiscie
              aktywni bywalcy tego forum, dzieki ktorym to forum zyje.

a teraz sorry moi drodzy, lece jesc. tak jak wy wszyscy macie swoje oczka w
              glowie, ja mam moje jedzenie. w koncu przygnal mnie tutaj srodziemnomorski styl
              zycia - wino, ryby, pozne kolacje i kult jedzenia :)

pozdrawiam wszystkich smacznie
              a.
              • anjos Re: FORUM 24.05.07, 00:31
                Hej chlopcy i dziewczęta ! Więcej tolerancji dla poglądów i luzu !
                Zjadlem sobie dzisiaj w Toruniu polędwicę wieprzową w sosie grzybowym, popilem
                Tyskim i ....stwiedzilem, że tego mi brakuje w Portugalii :))

Pozdrowienia ze slonecznej i gorącej Polski! Niedlugo juz niestety do Was
                kochani dolacze w Portugalii, więc znowu będziecie będziecie musieli mnie tolerować.

PS.Pan Gieremek po prostu robi Polsce zlą robotę za granicą. A ja nie lubię jak
                opinię o moim ukochanym kraju prezentuje byly komunistyczny wataszka.
                • mariosoares Re: FORUM 24.05.07, 01:26
                  Taki z niego komunista jak twój "wataszka".
                  • keepersmaid Re: FORUM 24.05.07, 14:08
                    Jezeli juz to watazka przez Z z kropka. Vide "Ogniem i Mieczem".
                    :P

Anjos, polec cos w Toruniu - jedzenie, spanie, muzeum, cokolwiek, bo chyba sie
                    wybiore niedlugo jak bede w Polsce.
                • xavier111 Re: FORUM 24.05.07, 03:32
                  haha, tylko czekalem kiedy wyjedziesz z tolerancja. zawsze mnie bawi gdy osoby
                  o tzw. konserwatywnym swiatopogladzie domagaja sie tolerancji (ktora na co
                  dzien gardza) dla swojej nietolerancji i milosci dla swojej nienawisci.
                  rzucanie kalumni na coraz bardziej nielicznych niestety szanowanych poza
                  granicami polski i broniacych jej honoru polakow jest jak by na to nie patrzec
                  przegieciem. jestes w toruniu, moze to dobra okazja zebys wsluchal sie uwazniej
                  w chrzescijanskie przeslanie milosci.

• anjos Torun: 24.05.07, 18:49
                    Polska jest po prostu piękna, wspaniala. Na ryneczku i bocznych ulicach
                    wszystkie knajpy, "ogródki" pelne ludzi. Widać, że jest zdecydowanie lepiej niż
                    kilka lat temu. Ludzi zaczęli wreszcie dość dobrze zarabiać. Taksówkarze także
                    mówią o boomie. Knajpki pelne ludzi do późna w nocy ( w środku tygodnia, sic !).
                    Bezpiecznie.
                    Toruń jest piękny, mieszkam w malym hoteliku w centrum starego miasta. Atmosfera
                    podobna jak w Krakowie, setki knajpek w podziemiach. Katedra Sw.Jana jest lekko
                    restaurowana. W środku po prostu genialnie. Obraz Św.Antoniego ( tego z Lizony
                    ) w srebrnej sukience z XIV wieku. Wspaniale.
                    Generalnie jest strasznie tanio. W knajpach tanio. Mnóstwo knajp z polskim
                    wspanialym jedzeniem. Wczoraj byliśmy w knajpie Karczma Gęsia Szyja.
                    • xavier111 Re: Torun: 24.05.07, 20:50
                      >Geremek na wiele lat stał się ikoną dla wielu ćwierćinteligentów myślących i
                      >mówiących gazetą wybiórczą .
                      >Wolę, żeby nasz wolny kraj reprezentowal wolny czlowiek, a nie tow. Szmaciak.

no i nareszcie reprezentuja. pani fotyga. giertych & son. pan lepper. ikony
                      inteligentow rozumiem;)

ciesze sie ze jestem cwiercinteligentem;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka