assim 22.05.07, 16:23 videos.sapo.pt/0mSVtafw00OIbATzSBIo pozdr/a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maracuja999 Re: documentario sobre a polonia em portugues 22.05.07, 18:36 Obejrzalam i bardzo mi sie podobal:) W ogole cos duzo pisza o Polsce, nareszcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anjos Re: documentario sobre a polonia em portugues 22.05.07, 19:18 Program OK, tylko dlaczego wypowiada sie tam ten komuch Gieremek ? konfidenci.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mariosoares Re: documentario sobre a polonia em portugues 22.05.07, 23:09 Się odezwał zwolennik PNR. Odpowiedz Link Zgłoś
espirro Anjos, moze jakas terapia na wyluzowanie? 23.05.07, 15:14 A dlaczego polityczne posty nie sa banowane? Panie Assim co pan na to? To jest hobbystyczne forum o Portugalii! Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Anjos, moze jakas terapia na wyluzowanie? 23.05.07, 19:27 Pan Assim zalozyl to forum, zeby mozna bylo o wszystkim, w przeciwienstwie do innego forum o Portugali gdzie bylo mozna tylko pitu pitu o pieknych widokach i nauce portuglaskiego. Jednak faktem jest, ze Pan Anjos wtrynia swoje moherkowate poglady gdzie tylko sie da nawet nie na temat, moglby troche sie powstrzymywac czasami, albo isc sie wygadac na pieknym forum, ktore reklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
assim FORUM 23.05.07, 21:39 jak milo wiedziec ze ktokolwiek jeszcze pamieta z jakich powodow to forum powstalo! dzieki keep! co do poruszonej kwestii. nie mam nic przeciwko poruszaniu politycznych kwestii na tym forum, tych ktore bezposrednio portugalii dotycza jak i tych ktore z watkow portugalskich sie wylonily. forum jest instrumentem otwartego dialogu, i nie zamierzam tego zmieniac. mam tylko prosbe, do wszytkich uzytkownikow tego forum, o unikanie zamieszczania hasel i terminow ktore uchodza za obrazliwe. chcialbym aby okreslenia w stylistyce "komuch, czarnuch, bydle..." nie pojawialy sie na tutaj. sa inne neutralne okreslenia ktore moga je doskonale zastapic. wszystkie pozostale kwestie sa do przedyskutowania. forum tworza jego uzytkownicy, i jednym z nich jestem ja. nie zamierzam przypisywac sobie szczegolnego statutu ze wzgledu na zalozenie tego forum. to ze posiadam dostep do narzedzi administracyjnych nie oznacza ze ich nie udostepnie jesli okaza sie potrzebne. zaznaczam juz teraz ze najwiecej do powiedzenia beda mieli oczysiscie aktywni bywalcy tego forum, dzieki ktorym to forum zyje. a teraz sorry moi drodzy, lece jesc. tak jak wy wszyscy macie swoje oczka w glowie, ja mam moje jedzenie. w koncu przygnal mnie tutaj srodziemnomorski styl zycia - wino, ryby, pozne kolacje i kult jedzenia :) pozdrawiam wszystkich smacznie a. Odpowiedz Link Zgłoś
anjos Re: FORUM 24.05.07, 00:31 Hej chlopcy i dziewczęta ! Więcej tolerancji dla poglądów i luzu ! Zjadlem sobie dzisiaj w Toruniu polędwicę wieprzową w sosie grzybowym, popilem Tyskim i ....stwiedzilem, że tego mi brakuje w Portugalii :)) Pozdrowienia ze slonecznej i gorącej Polski! Niedlugo juz niestety do Was kochani dolacze w Portugalii, więc znowu będziecie będziecie musieli mnie tolerować. PS.Pan Gieremek po prostu robi Polsce zlą robotę za granicą. A ja nie lubię jak opinię o moim ukochanym kraju prezentuje byly komunistyczny wataszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mariosoares Re: FORUM 24.05.07, 01:26 Taki z niego komunista jak twój "wataszka". Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: FORUM 24.05.07, 14:08 Jezeli juz to watazka przez Z z kropka. Vide "Ogniem i Mieczem". :P Anjos, polec cos w Toruniu - jedzenie, spanie, muzeum, cokolwiek, bo chyba sie wybiore niedlugo jak bede w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
xavier111 Re: FORUM 24.05.07, 03:32 haha, tylko czekalem kiedy wyjedziesz z tolerancja. zawsze mnie bawi gdy osoby o tzw. konserwatywnym swiatopogladzie domagaja sie tolerancji (ktora na co dzien gardza) dla swojej nietolerancji i milosci dla swojej nienawisci. rzucanie kalumni na coraz bardziej nielicznych niestety szanowanych poza granicami polski i broniacych jej honoru polakow jest jak by na to nie patrzec przegieciem. jestes w toruniu, moze to dobra okazja zebys wsluchal sie uwazniej w chrzescijanskie przeslanie milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
anjos Torun: 24.05.07, 18:49 Polska jest po prostu piękna, wspaniala. Na ryneczku i bocznych ulicach wszystkie knajpy, "ogródki" pelne ludzi. Widać, że jest zdecydowanie lepiej niż kilka lat temu. Ludzi zaczęli wreszcie dość dobrze zarabiać. Taksówkarze także mówią o boomie. Knajpki pelne ludzi do późna w nocy ( w środku tygodnia, sic !). Bezpiecznie. Toruń jest piękny, mieszkam w malym hoteliku w centrum starego miasta. Atmosfera podobna jak w Krakowie, setki knajpek w podziemiach. Katedra Sw.Jana jest lekko restaurowana. W środku po prostu genialnie. Obraz Św.Antoniego ( tego z Lizony ) w srebrnej sukience z XIV wieku. Wspaniale. Generalnie jest strasznie tanio. W knajpach tanio. Mnóstwo knajp z polskim wspanialym jedzeniem. Wczoraj byliśmy w knajpie Karczma Gęsia Szyja. Odpowiedz Link Zgłoś
xavier111 Re: Torun: 24.05.07, 20:50 >Geremek na wiele lat stał się ikoną dla wielu ćwierćinteligentów myślących i >mówiących gazetą wybiórczą . >Wolę, żeby nasz wolny kraj reprezentowal wolny czlowiek, a nie tow. Szmaciak. no i nareszcie reprezentuja. pani fotyga. giertych & son. pan lepper. ikony inteligentow rozumiem;) ciesze sie ze jestem cwiercinteligentem;) Odpowiedz Link Zgłoś