Dodaj do ulubionych

zycie jak w Madrycie,czyli fakty i mity

15.12.11, 09:22
o zyciu w stolicy, ale i w ogole w tym kraju.Macie jakies obalone urban legend dotyczace Hiszpanii, zyciu tutaj, emigracji w ogole?Jakies ciekawe doswiadczenia z "tubylcami"?Dziwi was kultura, zwyczaje Hiszpanow?
Zapraszam do wymiany doswiadczen i podzielenia sie obserwacjami :)
Obserwuj wątek
    • czarnykapturek Re: zycie jak w Madrycie,czyli fakty i mity 15.12.11, 11:09
      Moje ukochane mity:
      -Banderas jest tylko jeden,przystojnych,zadbanych Hiszpanow/tudziez Latynosow (jak i namietne Penelopki) mozna zobaczyc w kinie a nie na ulicy.Owszem,owszem, znajduja sie tu i owdzie jakies rarytasy (mniam), ale hiszpanskiego, goracego mariachi z bujna czupryna, czy pieknie zaokraglonej (tam gdzie trzeba ) Salmy Hayek...............nie, tego nie uswiadczysz.
      -Wszwechobecne zachwycanie sie zyciem.Moze i tak ale przed kryzysem i w czasie bum budowlanego.Moi ukochani Hiszpanie coraz bardziej upodabniaja sie do Polakow.A najgorsze ze zmiana klimatu daje sie odczuc i tu.Ciagle slysze narzekania "ale zimno" (no kurcze w grudniu tak bywa), "pada deszcz" (o rety!roztopicie sie!!!a w lato plakanie,ze susza),no i moje ukochane "ALE GORACO", do jasnej ciasnej, od kwietnia do pazdziernika (albo i dluzej) upaly siegaja 38 stopni w cieniu,no to jeszcze sie nie przyzwyczailiscie????Dla mnie, jako wychowanej w Polcse te upaly byly nieznosne przez okolo 2 lat, ale urodzeni tutaj?jest lato, jest goraco, jest zima,to pada i tyle!

Moje (nie)ulubione zwyczaje/zachowania
      -tarasowanie chodnika przez SWIETE KROWY,slusznej wagi i calkowita niemozliwosc przejscia
      -corrida (bez komentarza)
      -syczace dziwki na Gran Via(tak jest SSSSSSSSSYCZACE),utluc te zmije jakims kijaszkiem
      -calowanie nieznanych/znanych w policzek (powoli sie pzryzwyczajam, oj powoli)
      Moje ukochane zwyczaje/zachowania
      -mowienie po imieniu do wszystkich (szef,kolezanka,starsza osoba, kobitka, facet)
      -mozliwosc przejscia przez ulice na czerwonym przy obecnosci policjantow, i nie dostanie mandatu czy pouczenia
      -pyszne jedzonko (nie wszystko, ale jednak przewaza)
      -zainteresowanie sprzedawcow w supermarketach jak i w malych sklepikach, wszystko z usmiechem na twarzy i widac,ze NAPRAWDE SA MILI I POMOCNI
      • starypierdola Widac ze .... 17.12.11, 06:46
        ..... na tym Forum nikt sie Hiszpania nie interesuje :(

A probowales jakies forum 'Hiszpanskie'?

Sugierent SP

• czarnykapturek Re: Widac ze .... 17.12.11, 19:06
          no szkoda, ale mooooooooooooooze ...................:)
          • starypierdola Hombre! 17.12.11, 22:06
            Abre tus ojos, y aprovecha la beleza del pais :)

Hiszpan SP
            • czarnykapturek Re: Hombre! 18.12.11, 12:56
              ano,ano, prawde mowisz :)
              P.S.Oczka otwarte i uszy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka