more-lka 13.09.09, 12:29 Szukam chętnych na start, przyłączy się ktoś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubasekk Re: Start 14.09.09 14.09.09, 08:39 Ja Mam nadzieję,że będzie łatwiej jak ktoś mnie raz na czas opierniczy i nie będę robić głupstw No to start ) Odpowiedz Link
mh8 Re: Start 14.09.09 14.09.09, 09:36 ja bardzo chętnie. Błąkam sie i błąkam po tym forum, ale czas na konkrety. Zaczęłam od dziś - 164 cm. gdzieś ok. 73 kg. Do zrzutu 6 kg. Śniadanko było trochę kopenhaskie - bo kawa, której nie nawidzę, ale wzięłam również do pracy: twaróg ze śmietną-jogurtem i rzodkiewką. Odpowiedz Link
kura17 Re: Start 14.09.09 14.09.09, 09:56 to czemu pijesz kawe, skoro jej nienawidzisz? zwlaszcza, ze nie jest polecana na diecie sb... Odpowiedz Link
bzden Re: Start 14.09.09 14.09.09, 11:35 ja się podłączam, zaczęłam już wcześniej, ale wracam do I fazy po imprezowym weekendzie Odpowiedz Link
dziubasekk Re: Start 14.09.09 14.09.09, 12:59 No to już po 2gim śniadaniu Na pierwsze jadłam jajecznicę z pieczarkami i pomidorami z pieprzem,na drugie 2 jajka na twardo z sosem czosnkowym własnej roboty A wiecie jak jest z kaszą gryczaną? Bo nigdzie znaleźć nie mogę... Odpowiedz Link
bogna71 Re: Start 14.09.09 14.09.09, 18:13 Jest powiedziane, że w I fazie odpadają wszystkie węglowodany, więc podejrzewam, że kasza gryczana również.... Odpowiedz Link
more-lka Dzień 1 14.09.09, 19:15 Cieszę się,że tyle chętnych się znalazło Jak tam minął pierwszy dzień. U mnie bez większych kryzysów. Na śniadanko był serek wiejski a na obiadek sałatka z grilowaną piersią z kurczaka i fetą. Jeszcze tylko 13 dni. Odpowiedz Link
undomestic_goddess Re: Start 14.09.09 14.09.09, 20:13 Ja tez. Zle sie czuje. Ale mam 8kg do zrzutu. Odpowiedz Link
dziubasekk Re: Start 14.09.09 15.09.09, 09:47 Ja się właśnie dlatego źle czuję,że mam trochę do zrzutu Opiernicz od chłopa swego wczoraj dostałam,że wymyślam z dietami - chyba mu się nie spodobał nowy jadłospis No i w związku z tym musiałam zjeść trochę kaszy - ale na tyle mało,że chyba zaszkodzić nie mogło No i teraz muszę tak kombinować,żeby myślał,że... A jak u Was?)) Odpowiedz Link
more-lka Dzień 2 15.09.09, 11:25 Ja mam dziś złe samopoczucie,jakoś głowa mnie boli.Przydała by się kawusia,ale obiiecałam sobie, że na czas trwania pierwszej fazy nie będę jej piła. Ma ktoś jakiś fajny przepis na danie obiadowe? kompletnie nie wiem co zrobić. Odpowiedz Link
dziubasekk Re: Dzień 2 15.09.09, 12:08 www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6801 Ja dzisiaj robię leczo z cukinii Przepis troszkę zmieniłam i jest ok Odpowiedz Link
undomestic_goddess Re: Dzień 2 15.09.09, 18:52 Moje sniadanie - sardynki w ostrym sosie pomidorowym (sklad ok, bez cukru) z 3 plasterkami zoltego sera. Kawa bezkofeinowa z mlekiem bez laktozy. Potem - kawa prawdziwa ze slodzikiem. 2. 15 migdalow obiad - duzy stek tylko z patelni grilowej plus 2 plasterki sera plus pare oliwek. 100ml gazpacho (sklad ok, bez cukru, same warzywa i ocet winny) podwieczorko-kolacja - 3 zawijaski szynkowo-serowe i kawa bezkofeinowa z mlekiem bezlaktozowym na kolacje kakao 100% z mlekiem bezlaktozowym, albo na wodzie? jak lepiej? Jak zaczelam pic bezkofeinowke, to od razu mi lepiej i razniej, bo ja bez kawy nie umiem zyc. Czy o mleko niskolaktozowe jest ok? Jutro na obiad robie soczewice z cebulka i pomidorami. Na oliwie. Na sniadanie tunczyk z bialym serem odtluszczonym. U mnie dzis 1kg mniej. Mam nadzieje, ze to tempo sie utrzyma, ale prosze o kopniaki. Odpowiedz Link
more-lka Re: Dzień 4 17.09.09, 13:10 No witam co tu tak cicho?Nikt nie ma ochoty rozmaiwać,czy wszyscy tacy słabi, że nie mają siły? U mnie jakoś leci. Dla mnie to dzień trzeci i czawrty jest najbardziej kryzysowy,naszczęście już połowa tego dnia zleciała. Jeszcze tylko 10 dni,damy radę jak myslicie? Odpowiedz Link
undomestic_goddess Re: Dzień 4 17.09.09, 14:46 Na luzie, nie jest tak strasznie. Soczewica z pomidorami i ogorkiem konserwowym jest pyszna. Tofu mnie ratuje przed niedoborami wapnia. I powolutku kilogramow ubywa. Oby tak dalej. Trzeci dzien byl najgorszy, a dzis mi buleczki pachnialy w sklepie. Odpowiedz Link
kura17 Re: Dzień 4 17.09.09, 16:22 ja nie za bardzo mam jakies pokusy (i dobrze), ale tez nie trace zbytnio na wadze. dzis jest moj 8 dzien, a waga pokazala tylko 1 kg mniej, niz na poczatku. diety nie zlamalam swiadomie, ze 2 razy zjadlam "niedozwolone" rzeczy (udka kurczaka bez skory - podobno nie wolno, bo za tluste oraz 2 kostki gorzkiej czekolady, bo gdzies przeczytalam, ze ponoc wolno, a to chyba tylko od 2 fazy). tak wiec swoich wynikow nie uwazam za spektakularne niby nadwagi nie mam, ale jestem na granicy (BMI tuz ponizej 25). przez pierwsze 3 dni schudlam ok 1.5 kg, ale potem waga wrocila - zupelnie nie wiem czemu??? ... no i po tygodniu jest minus 1 kg. spodziewalam sie wiecej, szczerze mowiac, zwlaszcza, ze trzymam sie ladnie diety. Odpowiedz Link
more-lka Re: Dzień 4 17.09.09, 22:02 Mam pytanie co to za mleko bezlaktozowe i gdzie je można kupić? Odpowiedz Link
undomestic_goddess Re: Dzień 4 17.09.09, 22:05 stoi na nim 0% laktozy, czyli odcukrzone, a kupuje w moim supermarkecie wioskowym, tyle ze nie mieszkam w Polsce. moze w UK lub Niemczech tez jest, a moze jakis duzy market to ma? Odpowiedz Link
kura17 1 dzien II-giej fazy 23.09.09, 10:41 ja dzis zaczelam II faze. na sniadanie zjadlam 2 bulki pelnoziarniste z salata, grillowana cukinia i oberzyna. reszta dnia - jak do tej pory na I fazie. niestety I faza nie byla dla mnie zbyt efektywna schudlam tylko 2kg. a trzymalam sie zasad niezle. raz w niedziele zjadlam kawalek domowej szarlotki, kilka razy zjadlam troche wiecej orzechow, niz dieta przewiduje, oraz kilka razy zjadlam nozke kurczaka, a nie piers, bez skory, oczywiscie (ponoc za tluste na I faze...). i tyle grzeszkow - jakis -2kg wydaje mi sie w takiej sytuacji malo satysfakcjonujace... no nic, zobaczymy, co dalej Odpowiedz Link