Dodaj do ulubionych

Herbata i marchew - I faza

07.01.10, 22:18
Zaczelam diete w poniedzialek, noi przeczytalam ze nie wolno pic
napojow z kofeina - w tym herbata niestety. NIe wyobrazam sobie
przetrwac 2 tyg. bez cieplego picia sad nabylam ostatnio herbate
decaf, czyli niby jest bez kofeiny to sadzicie ze bedzie ok jesli ja
bede popijala codzien? narazie pije gorzka, ale chyba kupie sobie
słodzik bo gdzies brak mi cukru w jakiejkolwiek postaci smile gdzie
takze wpadlo mi w oko ze mozna chrupac surowa marchewke w I fazie -
prawda czy falsz? bo ja uwielbiam i bylaby super na wieczorne
podgryzanie przy wieczornym kinie wink dzieki za podpowiedzi, mam
nadzieje, ze nie macie mi za złe ze tak ciagle sie domagam info smile
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mimbla.77 Re: Herbata i marchew - I faza 07.01.10, 23:43
      Co do marchewki, to nie wiem, ale nie jem. Za to piję sporo kawy, ale bez mleka
      i cukru, co najwyżej ze słodzikiem. I tak się chudnie, a lepiej wypić czarną
      kawę, niż stwierdzić, że dieta jest nieludzka i nie do wytrzymania. Tak
      przynajmniej jest napisane w drugiej książce o South Beach.
      • weres-1 Re: Herbata i marchew - I faza 08.01.10, 09:33
        w I fazie unikamy burakow,kukurydzy,marchewki, ziemniakow..pochrupiesz marchewke
        ciut pozniej..papa
        • anggie2 Re: Herbata i marchew - I faza 08.01.10, 09:36
          marchewki nie mozna, ale to tylko 2 tyg chyba dasz rade. Herbate pije mietowa i zwykła, nie owocowa. Kawe takze tylko z chy=udym mlekiem. Słodze słodzikiem. Nie wyobrazam soebie zycie bez kawy i herbaty
        • kr_ka_11 Re: Herbata i marchew - I faza 15.02.10, 09:00
          oczywiście, że można marchewke na pierwszej fazie, ale tylko surowa, ta w
          przeciwienstwie do gotowanej ma niskie IG i napewno nie zadzkodzi smile smacznego
          • polskiesouthbeach Re: Herbata i marchew - I faza 30.05.10, 19:50
            Stanowczo się sprzeciwię - nie wiem, skąd te dane o surowej marchwi w 1 fazie,
            ale na pewno nie z żadnej z książek o South Beach.
    • urszula.1 Re: Herbata i marchew - I faza 08.01.10, 20:01
      Cześć.
      Według najnowszych badań surowa marchew jest dozwolona już w pierwszym etapie ,ponieważ ma niski indeks.Nie wolno jeśc gotowanej, smażonej i pieczonej.Pić można miętę. Ja piłam herbaty zielone i chudłam.Kofeina jest odradzana ze względu na serce.
      • agpagp Re: Herbata i marchew - I faza 09.01.10, 16:44
        oj nie wiem co to za badania ale w najnowszej ksiażce "dieta south beach turbo"
        Agatston wyraźnie pisze że na I fazie nie wolno buraków, marchewki , kukurydzy ,
        ziemniaków i zielonego groszku ( str 193)
        • veterinario Re: Herbata i marchew - I faza 15.01.10, 16:55
          Marchewki nie można jeść zwłaszcza gotowanej bo zawiera aż 80 g węglowodanów. Dla porównania w kefirze jest tylko około 5 g węglowodanów. Ja też piję herbatę. Polecam zieloną. Ja pierwszy raz jak byłam na South Beach przeciągnełam 1 etap z 2 tygodni na 3 tygodnie i schudłam 14 kg. Ale wtedy piłam około 2 litrów zielonej herbaty, polecam Biofix nie dosyć że jest tania w porównaniu z innymi to jeszcze czuć działanie w postaci poprawienia trawienia i moczopędnego czyli toksyny się wydalają przy okazji. Oczywiście sama dieta będzie niczym jeśli się nie będzie ćwiczyło.
          • alfa36 Herbata: figura 29.05.10, 19:14
            Kupilam zieloną z aromatem cytrynowym i figurę 1 (pilam dawno temu, efekty byly). Nad tą fogurą zastanawiam się jednak. Wspomaga odchudzanie, ale czy wolno w konkretnej diecie? Jestem na 1 fazie
            Martwię się, czy zdolam cos zrzucic, jesli nie cwiczę. Sporo chodzę, ale zawsze tak bylo, a jednak w ciagu 5 lat przytylam 7 kg.
    • polskiesouthbeach Re: Herbata i marchew - I faza - wyjaśniam:) 30.05.10, 19:49
      Witam,

Herbata - można pić w pierwszej fazie - tak samo, jak kawę. Można ją słodzić
      substytutem cukru. Idealnie jest pić 1-2 kubki kawy/herbaty dziennie. Spróbuj
      ziół, np. mięty czy szałwii - są bardzo smaczne, a mięta dodatkowo dobrze robi
      na żołądek.

Marchew - nie jest dozwolona w 1 fazie, surowa ani gotowana. Można ją wprowadzić
      dopiero w 2 fazie.

Przy wieczornym kinie możesz zrobić coś takiego:
      polskiesouthbeach.blogspot.com/2010/01/faza-1-dzien-2-przekaska.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka