Dodaj do ulubionych

Start:)Dzień 1 22.03

22.03.11, 13:04
Witam!

Dziś mój pierwszy dzień z SB. Długo się zbierałam żeby znowu zacząć ale w końcu się udałosmile
Ułożyłam sobie jadłospis na najbliższy tydzień, wyrzuciłam z kuchni "złe" produkty i zaczynam. Zamieszczam ten post żeby już nie było odwrotu...będzie czarno na białym.
Strasznie się ciesze. Mam nadzieje, że starczy mi entuzjazmu i zapału aby przejść przez pierwsza fazę. Myślę, że mi pomożecie w chwilach zwątpienia.

Śniadanie: 2 tabletki Therm line
Jajo ze szczypiorkiem, pół pomidora i 4 zielone oliwki, kawa z mlekiem 0,5%.
Drugie śniadanie:
Kilka orzechów, kawałek papryki
Obiad:2 tabletki Therm line
pieczona pierś z kurczaka, warzywa gotowane
Kolacja:
lekka sałatka z pomidorów,cebuli, papryki, ogórka

Dodatkowo duże ilości wody z cytryną i pół godziny ćwiczeń.
Obserwuj wątek
    • serce34 Re: Start:)Dzień 1 22.03 22.03.11, 14:49
      A ja mam pytanie,czy faktycznie musisz brac Therm Line?Uwazam,ze dieta ta plus prawdziwy wysiłek dadza upragniona wage i zgrabne ciało.
      • jasna7779 Re: Start:)Dzień 1 22.03 22.03.11, 15:09
        Sama nie wiem... W sumie już je kupiłam to spróbuje. Może pomogą może nie.
        • violet84 Re: Start:)Dzień 1 22.03 22.03.11, 20:43
          Hey Jasna daj znać jak tabletki będą działać. Jestem ciekawa tego termogenika bo znam firmę osobiście wink
          • violet84 Re: Start:)Dzień 1 22.03 22.03.11, 20:46
            A do tych tabletek nie trzeba czasem dużo ćwiczyć by wyzwolić ich działanie?
    • marthoocha Re: Start:)Dzień 1 22.03 22.03.11, 21:28
      Ja też dziś zaczęłam, więc się przyłączę smile

Wzrost: 174 cm
      Waga początkowa: 66,1 kg
      Waga docelowa: 59- 56 kg (zobaczymy)

Mój dzisiejszy jadłospis:

ŚNIADANIE: omlet z serem, szynką i szczypiorkiem+czerwona herbata ze słodzikiem
      PRZEKĄSKA: plasterek sera żółtego light z pomidorem
      PRZEKĄSKA: trochę makreli z sosem pomidorowym (krojone pomidory z puszki wymieszane z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego i ząbkiem czosnku)
      OBIAD: rosół z kury z pieczarkami+sałatka z grillowanej piersi z kurczaka i kapusty pekińskiej+2 łyżki cytrynowego sosu vinegret (oliwa z oliwek, sok z cytryny, musztarda Dijon, oregano, sól, pieprz)
      LEKKA KOLACJA: 15 orzechów ziemnych+kawa latte z mlekiem 0,5% i słodzikiem

• 4agu Re: Start:)Dzień 1 22.03 22.03.11, 21:37
      od samego przeczytania zrobiłam się głodna surprised, jestem już na finiszu fazy drugiej i nie bardzo tęsknię za fazą 1, mimo, że przyszła mi dużo łatwiej niż przypuszczałam. ale dopuszczam się małych oszustw celem uniknięcia efektu jojo. np.: nie wyobrażam sobie picia mleka 0,5% do końca życia, więc kupuję 1,5% albo jak nie mam sera o obniżonej zawartości tłuszczu, to nie katuję się widokiem partnera jedzącego ser, tylko też zjem 1-2 plasterki, itp. - może i zejdzie dłużej z odchudzaniem, ale to jednak mniejszy szok dla organizmu i przede wszystkim kubków smakowych wink życzę wytrwałości big_grin
    • kajka.beuty Re: Start:)Dzień 1 22.03 22.03.11, 23:05
      W takim razie powodzenia !!! ja zaczęłam 14.03 i jestem bardzo zadowolona, bo efekty pomalutku widać smile niestety wczoraj pozwoliłam sobie poimprezować i wypiłam strasznie dużo alkoholu..który wiadomo jest zabroniony..zamierzam wytrwać do końca I fazy już bez żadnych grzeszków.
      też się dziwię dlaczego jesz therma line. dieta i ćwiczenia pozwolą ci schudnąć. pamiętaj,że posiłki powinny być sycące i że ta dieta polega właśnie na jedzeniu wink
      cieszę się, ze jest nas coraz więcej na tym forumsmile
      • marthoocha Dzień 2 23.03.11, 17:39
        I jak, jasna, idzie dieta? Ja dzisiaj już popełniłam dwa grzechy, i to spore: zjadłam pączka i bułkę słodką. No ale tym razem miałam takie założenie, że nie będę się tej diety trzymać kurczowo, więc się tym nie martwię smile Od wczoraj spadek -0,4 kg.
    • lidlip Re: Start:)Dzień 1 22.03 23.03.11, 19:21
      ja jestem na SB od niedzieli, kolejny raz bo niestety mam słomiany zapał i naprawdę podziwiam tych, którzy chudną po 10 i więcej kg. U mnie na starcie 77,7 (rano) i zważę się w niedzielę, pewnie spadnie jakieś 2 kg
      Założenie: do świąt 7 kg
      • serce34 Re: Start:)Dzień 1 22.03 23.03.11, 19:46
        Miałam juz nie pisac na forum i odpoczac troche..ale .Babeczki,ja mysle że w całym tym odchudzaniu chodzi o to,bysmy jednak dobrze sie czuły.Bo co z tego,ze w 2 tygodnie pojdzie 10kg?Załózmy i takie zejscia wagowe,ja je znam z otoczenia.Tragedia.Organizm przechodzi torture,uklad immunologiczny równiez.Robi sie czystka w naszym ciele.A tak 1kg czy tez 1,5 na 2 tygodnie jest na miejscu.U nas w centrum jak słucham opowiadan kobiet to włos staje na głowie.I po co?na co?Ja od początku mieszałam 1 faze z 2 i ani razu nie miałam zawrotow głowy,nie wypadaja mi włosy,[,co czesto sie zdarza u stosujacych,]Jest dobrze.
        Ja od dnia 17.01 kiedy to zaczełam SB do dnia dzisiejszego straciłam 4,7kg.Waze 60kg.Skóra nie wisi bo mam wysiłek fizyczny,który nie pozwala na to by skóra latała.Do tego kosmetyki.

Nie jadam ziemniaków,sosow,makaronu,klusek,chleba,placków ziemniaczanych ,frytek.
        Nie czuje potrzeby ot i juz.W zamian ciecierzyca,która uzdrowiła mi jelita i żołądek.Ryz wcisne.
        Pulpeta zjem dlaczego nie,przeciez nie moge do konca zycia jesc piersi z kurczakasmile

Słodkosci...no baaa pieke ciasta,ciasteczka.Zjem i czekolade,cukierka i to,co córka juz nie moze.I waga stoi..a stoi bo mam wysiłek fizyczny.Kazdy wam powie,ze dieta plus wysiłek to najlepsza rzecz.Znów sie mądruje ale pisze to,co sama u siebie obserwuje.

ps.violet..jak tam u Ciebie?
        Pozdrawiam Was esbeczki bardzo słonecznie...az chyba za bardzosmile)
        • violet84 Re: Start:)Dzień 1 22.03 23.03.11, 23:00
          HEy Serce u mnie dobrze wink chudnę sobie pomalutku, sylwetka się zmieniła już na lepszą wink Od kilku dni miałam nieprzespane noce i ciężkie dnie bo synek był chory więc nie ćwiczyłam nic oprócz noszenia go kilka godzin dziennie i wlewania w niego mleka i wody wink ale już dobrze więc od jutra zaczynam gimnastykę i 8 min ABS.Może uda się interwał jakiś.... Brakuje mi tego ruchu strasznie.
        • jasna7779 Do serce34 25.03.11, 13:28
          Popieram w 100%, że chodzi o to aby dobrze się czuć. Z samym sobą i tak zdrowotnie. Jasne, że chciałabym wyglądać jak modelka ale teraz czuję się super bo robię coś dla siebie i dla swojego zdrowiasmile
    • marthoocha Dzień 3 24.03.11, 10:12
      A gdzie nam jasna przepadła? Ja dziś trzeci dzień smile

Znowu spadło -0,4 kg, mimo, że zjadłam pączka i bułkę słodką.

Miłego dnia wink
      • serce34 Re: Dzień 3 24.03.11, 12:45
        marthoocha hejo,,ja pozniej pieke drożdżówke...Zamroze na pozniej,na czasy kiedy na słodkie mnie napadnie.Wrociłam z siłowni,,40min na biezni..szybki chód.Ledwo ciagneee chyba zasnesmile) Spadam..bede zaglądac babeczki.
      • jasna7779 Dzień nr 4 25.03.11, 13:20
        Jestem jestem,nie miałam dostępu do neta. U mnie dzień 4. Jeszcze się nie ważyłam, ale mój brzuszek zdecydowanie się spłaszczyłsmile Będę ważyła się raz w tygodniu.

Przyznam się, że dnia 2 mój obiad nie był SB...cały dzień byłam poza domem...kurcze nie chce się tłumaczyć bo nie o to tu chodzi.

Czuję się lekkosmile

Mój jadłospis na dziś
        Śniadanie:
        Sałatka z pomidorem, oliwkami i papryką(z wczorajszego obiadu) i kawa z mlekiem
        0,5%
        Drugie śniadanie:
        1/4 mozzarelli, 65g wędzonego pstrąga(nie chce reklamować ale jest nieziemski ma 0,2g węglowodanów, kupiłam w biedronce)
        Obiad:
        Pierś z kurczaka grillowana z pieczarkami jako dodatek fasolka szparagowa(mrożona, ciężko o tej porze roku o świeżą i gdzieś czytałam że mrożone warzywa mają niższy IG)
        Kolacja:
        reszta mozzarelli z pomidorkiem i oregano

Co do Therma Line hmmm...na pewno dają "kopa" energii. A czy coś więcej nie wiem.
        Mam pytanie czy mogę zrobić sobie krem z pieczarek na piersi z kurczaka i jaką śmietanką to zabielić?
        • lidlip Re: Dzień nr 4 26.03.11, 17:02
          ja też daję radę, jutro wejdę na wagę, podejrzewam, że te 2 kg spadły bo dżinsy jakby luźniejsze w pasie.
          Jednego czego nie potrafię sobie odmówić to lampka wina i kawa a to zabronione. A co tam, najwyżej przedłużę te 2 tygodnie do trzech.
          • marthoocha Re: Dzień nr 4 29.03.11, 17:31
            Dziewczyny, czy dalej jesteście na diecie? Meldujcie się!
            • lidlip Re: Dzień nr 4 29.03.11, 19:53
              w niedzielę było pięknie tzn minus 2,5kg
              Dietuję nadal ale wiem z doświadczenia nabytego w czasie poprzedniego podejścia, że w tym tygodniu spadnie max 1kg. Nie mogę zmobilizować się do ćwiczeń.
              • serce34 Re: Dzień nr 4 29.03.11, 20:11
                Esbeczki..dacie radesmile

Ja dałam czadu na treningu...nawet nie mam siły siedziec i lezec...to dopiero masakrasmile)
                Jutro robie dzien przerwy co bym miała siły jakies.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka