moniq86 26.03.12, 14:13 Zaczynam od jutra diete i bardzo proszę o info jakie kupić podstawowe produkty?jakieś poł roku temu byłam na Dukanie, tam z takich podstawowych rzeczy byla m.in mazeina,otręby,słodziki w każdej postaci itd...bardzo proszę o pomoc)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beczka.prochu Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 26.03.12, 15:20 Kurcze, nie za dobrze jesli zaczynasz diete, na ktorej nie wiesz co mozna jesc. Ksiazki nie czytalas jak rozumiem? Przejrzalas forum? Nasze menu? - wszystkie warzywa oprocz marchewki, kukurydzy, ziemniakow i burakow (w II fazie mozesz dodac malo marchewki, kukurydzy czy burakow, ziemniakow nie) - w I fazie zero owocow, na II sobie kup, nie wiecej niz jeden dziennie - niesolone naturalne orzeszki lub migdaly (limity masz na forum podane, wpisz w wyszukiwarke) - chudy nabial - serki wiejksie, twarog, do smarowania, kremowe, zolty jesli lubisz niskotluszczowy, mozze light. Najlepiej gdy odtluszczone, ale niskotluszczowe 1-2% moga byc. - jogurty naturalne, jak wyzej, patrz czy maja cukier, niektore ligh maja mniej tluszczu, a maja cukier!! - jajka - chude mieso - piers kurczaka, chuda wolowine, z wieprzowiny raczej tylko poledwiczki - ryby - puszkowe, np. tunczyk (lepiej bez oleju), swieze, wedzone - warzywa straczkowe moga byc, ale w malych ilosciach, bo maja skrobie - herbaty ziolowe, owocowe, czerwona, zielona - kawe bezkofeinowa - mleko odtluszczone - slodziki lub syrop z agawy - duzo wody mineralnej W II fazie (po 14 dniach) mozesz jesc malo wegli pelnowartosciowych - razowy makaron, brazowy ryz, razowe pieczywo. Mala ilosc wytrawnego wina. Czekolade gorzka do 100kcal dziennie (chyba). W II fazie ja jem tez owsiane platki, nieco otrebow i owsiane krakersy. Nie pamietam, czy byla o nich mowa w ksiazce, ale ja je jem. W malej ilosci. Odpowiedz Link
moniq86 Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 26.03.12, 19:58 a jaką kśiązkę polecasz?byłam dzisiaj w Empiku i przeglądałam kilka,ale różnią się m.in tym co można jeść, a co nie...? Odpowiedz Link
beczka.prochu Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 10:46 Boszzzzz. Cokolwiek autora tej diety, ale najlepiej jakis ogolny przewodnik po diecie. www.empik.com/szukaj/produkt?author=Agatston+Arthur&start=1 Czy Ty masz w ogole pojecie co to za dieta? Odpowiedz Link
moniq86 Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 11:27 yyyyyyyy odpisujesz jakbyś wogule nie miała na to ochoty, więc już Cię nie fatygujęjakoś sobie poradziłam.Na Dukanie schudłam 15 kg więc nie jestem takim matołem dietetycznym jak myśliszpozdrawiam Odpowiedz Link
lenka666 Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 11:45 moniq nie dziw się, takie pytania uparcie powracają na forum, jak posiedzisz trochę dłużej to też Ci się nie będzie chciało odpowiadać, musisz wykazać trochę inicjatywy, wystarczy w necie poszperać. odwiedź bloga "dietetyczniesiostro", który zdaje się że już kolejny raz bez wyrachowania reklamuję, tam jest w zakładce south beach super tabelka - mniemam że z książki. Powodzenia Odpowiedz Link
beczka.prochu Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 11:54 W OGÓLE, to odpisuje dla Twojego wlasnego dobra, bo jesli zaczynasz diete SB i zadajesz takie pytania, znaczy, ze o diecie nic nie wiesz i w zwiazku z tym mozesz sobie narobic kuku. Ale powodzenia, oczywiscie nie mam ambicji opiekowac sie kazda osoba, ktora tu wpada jak po ogien i krzyczy pomocy! a po tygodniu i tak sie nie udziela na tym forum. Odpowiedz Link