Dodaj do ulubionych

Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:)

26.03.12, 14:13
Zaczynam od jutra diete i bardzo proszę o info jakie kupić podstawowe produkty?jakieś poł roku temu byłam na Dukanie, tam z takich podstawowych rzeczy byla m.in mazeina,otręby,słodziki w każdej postaci itd...bardzo proszę o pomocsmile))
Obserwuj wątek
    • beczka.prochu Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 26.03.12, 15:20
      Kurcze, nie za dobrze jesli zaczynasz diete, na ktorej nie wiesz co mozna jesc. sad Ksiazki nie czytalas jak rozumiem? Przejrzalas forum? Nasze menu? sad

- wszystkie warzywa oprocz marchewki, kukurydzy, ziemniakow i burakow (w II fazie mozesz dodac malo marchewki, kukurydzy czy burakow, ziemniakow nie)
      - w I fazie zero owocow, na II sobie kup, nie wiecej niz jeden dziennie
      - niesolone naturalne orzeszki lub migdaly (limity masz na forum podane, wpisz w wyszukiwarke)
      - chudy nabial - serki wiejksie, twarog, do smarowania, kremowe, zolty jesli lubisz niskotluszczowy, mozze light. Najlepiej gdy odtluszczone, ale niskotluszczowe 1-2% moga byc.
      - jogurty naturalne, jak wyzej, patrz czy maja cukier, niektore ligh maja mniej tluszczu, a maja cukier!!
      - jajka
      - chude mieso - piers kurczaka, chuda wolowine, z wieprzowiny raczej tylko poledwiczki
      - ryby - puszkowe, np. tunczyk (lepiej bez oleju), swieze, wedzone
      - warzywa straczkowe moga byc, ale w malych ilosciach, bo maja skrobie
      - herbaty ziolowe, owocowe, czerwona, zielona
      - kawe bezkofeinowa
      - mleko odtluszczone
      - slodziki lub syrop z agawy
      - duzo wody mineralnej

W II fazie (po 14 dniach) mozesz jesc malo wegli pelnowartosciowych - razowy makaron, brazowy ryz, razowe pieczywo. Mala ilosc wytrawnego wina. Czekolade gorzka do 100kcal dziennie (chyba). W II fazie ja jem tez owsiane platki, nieco otrebow i owsiane krakersy. Nie pamietam, czy byla o nich mowa w ksiazce, ale ja je jem. W malej ilosci.
    • moniq86 Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 26.03.12, 19:58
      a jaką kśiązkę polecasz?byłam dzisiaj w Empiku i przeglądałam kilka,ale różnią się m.in tym co można jeść, a co nie...?
      • beczka.prochu Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 10:46
        Boszzzzz. Cokolwiek autora tej diety, ale najlepiej jakis ogolny przewodnik po diecie.

www.empik.com/szukaj/produkt?author=Agatston+Arthur&start=1
        Czy Ty masz w ogole pojecie co to za dieta? smile
        • moniq86 Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 11:27
          yyyyyyyy odpisujesz jakbyś wogule nie miała na to ochoty, więc już Cię nie fatygujęsmilejakoś sobie poradziłam.Na Dukanie schudłam 15 kg więc nie jestem takim matołem dietetycznym jak myśliszsmilepozdrawiam
          • lenka666 Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 11:45
            moniq nie dziw się, takie pytania uparcie powracają na forum, jak posiedzisz trochę dłużej to też Ci się nie będzie chciało odpowiadać, musisz wykazać trochę inicjatywy, wystarczy w necie poszperać. odwiedź bloga "dietetyczniesiostro", który zdaje się że już kolejny raz bez wyrachowania reklamuję, tam jest w zakładce south beach super tabelka - mniemam że z książki. Powodzenia
          • beczka.prochu Re: Zaczynam!!:))co kupić?POMOCY!:) 27.03.12, 11:54
            W OGÓLE, to odpisuje dla Twojego wlasnego dobra, bo jesli zaczynasz diete SB i zadajesz takie pytania, znaczy, ze o diecie nic nie wiesz i w zwiazku z tym mozesz sobie narobic kuku. Ale powodzenia, oczywiscie nie mam ambicji opiekowac sie kazda osoba, ktora tu wpada jak po ogien i krzyczy pomocy! a po tygodniu i tak sie nie udziela na tym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka