niunia3 08.07.04, 13:32 Wiedziałam, że tak będzie... opycham się nimi strasznie malinki, czereśnie... Jak Wam idzie? rzuciliście się na owoce czy dajecie radę? Tłumaczę sobie, że to lepsze niż słodycze... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiewior1 Re: II fazowcy - owoce 08.07.04, 14:20 Oj rzuciłam się, rzuciłam. Pierwszego dnia było niewiele, tak ze dwie garście. Teraz już bez ograniczeń. A czy niepowinno się ich wprowadzać stopniowo? I łączę się w bólu z pierwszofazowcami. Nie wiem jak mogłam bez owoców wytrzymać. Odpowiedz Link
dorota.c Re: II fazowcy - owoce 08.07.04, 14:41 Już w najbliższą niedzielę zaczynam II fazę. Chę przez pierwszy tydzień jeść szklankę owoców - nie więcej codziennie. Odpowiedz Link
niunia3 Re: II fazowcy - owoce 08.07.04, 17:37 Powodzenia ja też tak sobie obiecywałam. Odpowiedz Link
emi1228 Re: II fazowcy - owoce 10.07.04, 18:32 Nie rzucilam sie, bo specjalnie nie lubie. Jem jednego owoca dziennie patrzac na IG. Czarne jagody w serku wiejskim na deser, albo brzoskwinie, albo pol grapefruita. Kupilam tez suszone truskawki, ktore maczam w roztopionej gorzkiej czekoladzie, wstawiam do sciecia do zamrazalnika na pare minut, a potem pozeram w ilosci sztuk 6. Nigdy wczesniej nie widzialam suszonych truskawek... Sa boskie! Odpowiedz Link
dsb Re: II fazowcy - owoce 12.07.04, 17:40 Ja dzisiaj zaczęłam pierwszą fazę. O dziwo, nie rzuciłam się na owoce, choć mi ich brakowało przez te dwa tygodnie. Dopiero teraz zjadłam pierwsze - jakieś 150 g czereśni I na dzisiaj chyba tak zostanie. Nie chciałabym stracić tego, co zyskałam po 1 fazie. Ale z czasem na pewno będę wprowadzać więcej owoców. Ciekawe czy w Polsce można gdzieś dostać suszone truskawki? Odpowiedz Link
bebejot Re: suszone truskawki 12.07.04, 22:03 he he, wczoraj zamroziłam 3 kg truskawek od teściowej z działki. Przede mną jeszcze tydzień DSB i łudzę się,że jeszcze się załapię na świeże... O suszonych nie słyszłam, ale musi coś takiego być, bo czasem dodają do Musli i kaszek dziecięcych - to są tzw liofilizowanie truskawki. Pozdrawiam Beciek P.S. Przed dietą zjadaliśmy z mężem kobiałkę przez pół dnia. Dziecko nadal nie lubi, więc więcej było dla nas Odpowiedz Link
msperfect Re: II fazowcy - owoce 16.07.04, 17:40 Owoce w fazie II powinno wprowadzac sie gradualnie. Zaczyna sie 1 porcja dziennie i przechodzi do 3 (stopniowo!)obserwujac reakcje organizmu. 1 porcja owocow to: Jablko 1 male Morele 3 male albo 7 suszonych jagody 3/4 szklanki czersenie 12 grapefruit 1/2 kiwi 1 sredni mango 1/2 albo 1 maly pomarancze - 1 mala brzoskwinia - 1 srednia gruszka - 1 mala truskawki - 1 szklanka Odpowiedz Link