Dodaj do ulubionych

Cholesterol?

06.12.04, 22:08
Czy słyszeliście o bardzo dużym zwiększaniu się poziomu cholesterolu w wyniku
stosowania diety SB w długim okresie czasu?
Czy to tylko jakaś plotka nawiązująca do diety Atkinsona?
Obserwuj wątek
    • justynam3 Re: Cholesterol? 07.12.04, 06:16
      Witam! Nie slyszalam, ale wydaje mi sie, ze jest to mozliwe, w szczegolnosci w
      I fazie ( dlatego tez nie powinno sie jej zbytnio przedluzac), jest to
      spowodowane przede wszystkim duza iloscia spozywanych jajek ( jajecznice,
      omlety, jajka na twardo, na miekko, w salatkach- ja troske to odczulam), ale
      wydaje mi sie ze w 2 fazie taka opcja odpada

Pozdrawiam
    • spinetta Re: Cholesterol? 07.12.04, 15:56
      Nie słyszałam o diecie Atkinsona. Stosowałam dietę Atkinsa i cholesterol mam
      rewelacyjny. A przekonanie, że od jajek rośnie poziom cholesterolu to mit,
      dawno nieaktualny. Cholesterol rośnie od tłustego mięcha. No, chyba że ktoś ma
      coś nie tak z metabolizmem. Dlatego przed pójściem na dietę dobrze sie jest
      przebadać, a przynajmniej zrobić komplet analiz.
      • domville Re: Cholesterol? 07.12.04, 18:23
        Ja specjalnie zrobiłem sobie badania po I fazie, która trwała 3 tygodnie, i
        wyniki były wzorcowe (też cholesterol), chociaż zjadałem 2-3 jajka dziennie.
        Mogę więc z całym przekonaniem stwierdzić, że nie ma takiej zależności.
        • allys Re: Cholesterol? 08.12.04, 18:39
          No własnie, mam wrażenie, że cholesterol to w duzej mierze kwestia genówsmile Ja
          na przykład mogę jeść sam szpinak i zero tłuszczów jakichkolwiek- i mam ok.210,
          a norma to tak do 180sad I cóż począć?? Jestem wegatarianką, tłuszczów
          zwierzęcych typu maselko nie lubię, więc zostaje zdrowa oliwkasmile A SBD- oprócz
          tych jaj- nie zawiera produktów cholesterologennych, nie?? Więc główki do góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka