08.06.05, 16:27
Kupiłam budyn waniliowy i oto, co znalazlam w jego skladzie:skrobia
kukurydziana, mączka budyniowa, skrobia ziemniaczana, aromat, barwniki(...).
Nie am wiec cukru, ale w przepisie jest napisane aby w trakcie przygotowania
dodac 2 łyzki... Zastanawiam sie, czy budyn przyrzadzony na odtluszczonym
mleku ibez dodatku cukru ebdzie w ogole jadalny... a moze dodac slodzik?? jak
sadzicie?? Czy ktoras zPlazowiczek probowala budyniu jako deseru w pierwszej
fazie?? Ja szukam odmiany, bo serek ricotta juz mi sie przejadl a galaretki
bez cukru nie moge nigdzie dostac...czekam na rady i z gory dziekuje.Zycze
wytrwalosci!! smile
Obserwuj wątek
    • abelia Re: BUDYŃ 08.06.05, 22:35
      no i to wszystko co wymienilas ze skladu budyniu jest zakazane w I fazie,
      radze uwazniej zapoznac sie z zalozeniami diety
    • dorotka_a Re: BUDYŃ 09.06.05, 00:03
      skrobia jest rownoznaczna z maka..to jedno i to samo...wiec ogolnie zero
      budyniu przez pierwsze dwa tygodnie.
    • laurka22 Re: BUDYŃ 09.06.05, 10:47
      Tym wątkiem pokazałaś jak "dobrze" znane ci są podstawowe zasady diety
      Dziewczyno kup książkę albo wczytaj się uważnie w zasady diety, w to czym jest indeks glikemiczny i jak ta dieta działa i po co ją się stosuje.
      Kto każe ci jeść non stop ricottę? tu jest mnustwo fantastycznych przepisów na deserki, a galaretkę bez cukru robi dr. Oetker.
      I nie pisz mi znowu że się wymądrzam, bo niedługo wszystkie dziewczyny stracą cierpliwość. Troszkę wysiłku i znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań.
      • kasixxx Re: BUDYŃ 09.06.05, 11:55
        naucz sie lepiej ortografii i wypowiadaj sie za siebie a nie za inne
        Plazowiczki. Szukalam dokladnie, ale o budyniu nic nie znalazłam... Myslalam,
        ze chodzi głownie o brak cukru...
        • laurka22 Re: BUDYŃ 09.06.05, 12:24
          Nie widzę w mojej wypowiedzi błędów,Może mi je wskażesz????Jeśli są to nie mam zamiaru płakać z tego powodu. Przenieś się jeśli ci to przeszkadza na forum o ortografii.
          A czym niby jest skrobia jak nie cukrem???? jest to cukier złożony.
          Może ty się podszkol. Jesteś coraz bardziej bezczelna.
          Sprawdż ile jest błędów w twojej ostatniej wypowiedzi.

• marzenkaw Re: BUDYŃ 12.06.05, 15:02
        Od kilu dni,w celu wzbogacenia swojej wiedzy o SB, czytam sobie to forum
        (ksiązkę z podstawami diety, oczywiście, rownież). Ale po takich rekacjach jak
        ta, boje się pytać. Pomęczę się sama. Prędzej czy poźniej znajdę (mam nadzięję)
        odpowiedzi na pytania, które mnie dręczą.
        Niektórzy tu zachowują się jakby łaskę robili. Nie każdy wie, że skrobia to
        cukier ( wielocukier), ale żeby od razu tak reagować??? NIe można odpowiedziec
        inaczej?
        A co do "mnóstwo" to pisze się przez "Ó".
        Pozdrawiam i zyczę więcej zrozumienia.
        Marzena
        • laurka22 Re: BUDYŃ 12.06.05, 16:02
          Droga marzenkaw
          Tu nie chdzi o to, że nie mam nic lepszego do roboty tylko atakowanie dziewczyn za niewiedzę. W tym przypadku chodziło o to że Koleżanka pyta w kilku(nastu może nie wiem nie zamierzam liczyc) wątkach o produkty które są wymienione jako dozwolone lub nie w głównych zasadach diety, np tu:
          free4web.pl/3/2,104875,276395,4104777,Thread.html;jsessionid=7BDA2B07E97804680BD12D3F39A9B895
          pytania dotyczyły np sałaty czy papryki. Nie chodzi o to że nie chcę pomóc ale siedzę na tym forum już prawie od roku i bardzo nie podoba mi się to co z niego robią niektóre dziewczyny. Przecież nie jest problemem wpisanie hasła w wyszukiwarkę. W wiadomościach podstawowych jest napisane że niedozwolone są produkty bogate w skrobię.
          Kiedy ja poradziłam kasixxx żeby skożystała z wyszukiwarki a nie dublowała wątki to odpisała mi że się wymądrzam, i że nie będzie przeszukiwała forum, wybacz mi więc, że nie jestem dla niej miła.
          Nie podoba mi się to że ważne i wartościowe wątki giną w natłoku tych z pytaniami o produkty które łatwo odnaleźć.

Jeśli chodzi o ortografię to wydaje mi się że ta sprawa jest drugorzędna i nie widzę powodu poruszania jej na forum o dsb nie każdy jest orłem w każdej dziedzinie (może słyszałaś o dysleksji??)
          Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi na forum pytaj śmiało.
          Pozdrawiam

zapraszam też na forum:
          free4web.pl/3/0,104875,default.html;jsessionid=B49273843966D690F6149FAE
          • laurka22 Re: BUDYŃ 12.06.05, 16:23
            Aha zapomniałąm dodać że istnieje wątek w którym dziewczyny mogą pytać o produkty których nie są pewne nie trzeba więc tworzyć kilku(nastu) nowych:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20960&w=14375202
            • marzenkaw Re: BUDYŃ 12.06.05, 21:13
              OK. Wiem, że masz trochę racji. Dobra, ja też nie będę przeciągała tego wątku.
              Przecież tu nie o to chodzi.
              Pozdrawiam.

PS> Kurczę, dziś podjadałam trochę draży mlecznych i jestem przez to zmierzła.

Marzena
    • kasixxx Re: BUDYŃ 09.06.05, 12:03
      w sumie to teraz zaluje, bo mialam jakies przeczucie ze budyn moze byc
      nieodpowiednim desrem, ale tak brakowalo mi odmiany.... Jak sadzicie, czy to
      mzoe jakos znaczaco wplynac na efekty mojej dietki. Pozdrawiam i zycze Wam,
      drogie Plazowiczki jak najmniej takich gaf !!!
      • gerda0 Re: BUDYŃ 09.06.05, 12:39
        10 przykazań SB:
        1)nie dac sie zwariowac!...
        ile zjadlas tego budyniu?kilogram? wiecej?nie umrzesz od tego a jesli nie
        bedziesz go jadla nic ci nie bedzie dieta zadziala!
        • kasixxx Re: BUDYŃ 09.06.05, 20:53
          Duże buziaczki Gerda, niby jedno ciepłe słowo,a od razu mi sie humor
          poprawił smile dzieki, pozdrawiam i zycze wytrwalosci smile
          • gagit Re: BUDYŃ 14.06.05, 21:54
            budyn chyba mozesz w II fazie ale i tak ograniczac do 75 kcal dziennie :[ ale
            jak nie masz bardzo duzo do zrzucenia to mozesz sobie pozwolic raz na jakis
            czas w I fazie tongue_out i nic sie nie stanie. ja polecam robienie samemu galaretek bo
            faktycznie trudno dostac ta bez cukru (podobno w Bomi jest), np. z herbatki
            albo plusza tongue_out czy czegos takiego. na rynku sa tez dostepne takie zaprawy do
            napojow bez cukru (ja sie spotkalam z pomaranczowa i malinowa) i z nich
            wychodza super galaretki. przepis jest gdzies na forum ;] pozdrawiam kiss
    • misiunia.malutka Re: BUDYŃ 15.06.05, 11:09
      Galaretkę bez cukru produkuje Oetker. Jest truskawkowa, pomarańczowa, wiśniowa
      i cytrynowa. Dzisiaj zrobiłam sobie pomarańczową smile Dodaję do niej słodzik i
      jest super smile
      Galaretka jest w takich dość małych paczuszkach.
      Wsieciach Real, Sano, Bomi na 100 % ją dostaniesz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka