Dodaj do ulubionych

zaczynam od jutra

23.03.06, 23:22
Witam wszystkich.Zaczynam od jutra tj:24 marca,piatek.Zrobilam wszystkie
potrzebne zakupy na 1 tydzien,zaraz bede piec babeczki ze szpinakiem,wypijam
ostatnia lampke czerwonego wina,zjadam ostatnia bulke(oczywiscie nie na
zawsze),o osiagnieciach,czy porazkach bede sie z wami dzielic(choc mam
nadzieje ze porazek nie bedzie)Wykupilam karnet na basen,aerobik,saune.W domu
bede biegac na biezni(silowni nie lubie).Chce nie tylko schudnac ale i
miesnie wzmocnic,zalezy mi bardziej na gubieniu centymetrow,niz kg(no ale
jedno wiaze sie z drugim)Moj cel to 7 kg(zgromadzone po ciazy),bede
szczesliwa jak zeszczupleje z 5 kg.Obecnie waze 61 kg,przy wzroscie 163cm
(misiek ze mnie,he,he).Trzymajcie za mnie kciuki.Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 25.03.06, 22:57
      witam,juz drugi dzien jestem na tej diecie na razie nijak,chyba bardziej
      zmeczona jestem(coz organizm przyzwyczajony do czekolady,kanapek)Oszukuje sie
      gumami bez cukru,glodna nie jestem,ale mam ogromna ochote wszamac
      czekolade.Powiedzialam se jednak,ze jesli nie teraz to kiedy?Podziwiam te
      wszystkie dziewczyny co sa tak wytrwale,ba nawet przedluzaja 1 faze,ja nawet
      nie chce narazie o tym myslec.Juz mysle se jak to fajnie bedzie zjesc razowy
      chleb i jakies owoce.Czy wytrzymam?.....
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 26.03.06, 21:07
      Dzis 3 ci dzien i czuje sie znacznie lepiej,lepiej poczulam sie juz wczoraj po
      basenie.Nie ma to jak troche sie poruszac.glodu nie czuje.Smieszne jest vto ze
      snilo mi sie dzis ze jadlam kradziony chleb?I to z takim smakiem,ze
      szok.Kupilam se dzis kakao,pyszna herbate.Wczoraj zaszalalam i na kolacje
      zjadlam 4 szaszlyki z piersi kurczaka,papryka,cebula,mini pomidorki,seler
      pieczone na grilu.Maz rozpalil grill,tak zapachnialo(ach te pieczone
      ziemniaczki..),no coz zostalam przy moich szaszlykach,deseru nie dalam rady juz
      zjesc.Dzis tez ide na basen(wczoraj przeplynelam na dlugosc 30 razy,no ale ten
      basen nie jest taki dlugi,troche posiedzialam se w jacuzzi,zeby wymasowac se
      swoj tluszczyk)Zaluje bardzo ze nie mam towarzystwa na basenie,moge ze soba
      wziasc goscia pare razy w miesiacu,ale nikt nie chce.Szkoda bo jest razniej,no
      i do sauny sama boje sie isc(to chyba po ostatnim odcinku W11,gdzie babke
      zamkneli w saunie i sie ugotowala,brr)Nic,mam nadzieje,ze moje wysilki nie
      pojda na marne.Patrze jak moj maz se popija zimne,polskie piwko(mniam,slinka
      tylko kapie).Pa.
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 28.03.06, 05:27
      4 ty dzien sie skonczyl,dziwne ze nie mam apetytu na slodycze,ogolnie czuje sie
      lepiej,nie chce sprawdzac,czy cos mi ubylo,bo na to za wczesnie jeszcze,dopiero
      na koniec1 fazy sprawdze,fajna dieta.
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 29.03.06, 15:16
      Dzis mam pierwsze efekty,po 5 pelnych dniach stosowania diety,minus 2 kg,czyli
      59kg,jestem mile zaskoczona.Wiem,wiem,mialam sie nie wazyc,ale postanowilam
      sprawdzic,bo czytam na tym forum,ze ludzie stosuja i nic nie chudna.Moje
      grzechy to na deser puding czekoladowy sugar free i tak nie jestem wstanie
      zjesc wszystko wedlug przepisow,bo jest tego za duzo.Pozyje,zobacze.
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 31.03.06, 22:32
      Zaczal sie 2 tydzien 1 fazy,jest calkiem,calkiem.O dziwo nie brakuje mi
      ziemniakow i slodyczy,ogolnie czuje sie nie najgorzej,poza tym pogoda podnosi
      na duchu,dzis jest prawie 20 stponi.Teraz musze tylko pomyslec co tu
      przygotowac na Wielkanoc,bo bede robic u siebie w domu,no i nie moge myslec
      tylko o sobie,ale i o gosciach,ktorzy przyjda nie na dietetyczne potrawy,a na
      cos normalnego.Mojemu mezowi smakuja salatki,ktore robie dla siebie,dzis zjadl
      mi caly pojemnik salatki z kraba,tylko herbata orzechowa mu nie smakuje.
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 02.04.06, 04:48
      Dzis ku mojemu milemu zaskoczeniu,znalazlam w sklepie slodycze z napisem Sauth
      Beach Diet,kupilam se troche,byly tez slodycze Dr Atkinsa Diet i jeszcze
      jakies,nigdy nie zwracalam na to uwagi,no ale fajnie,ze znalazlam cos takiego i
      to w zwyklym Targecie,w Jewel musza miec tego wiecej,ba moze nawet gotowe
      przetwory jak humus.Bylam dzis na basenie,wczoraj tez,wiecej mam enerii,nie
      tyle z diety,co z plywania.Zostalo mi jeszcze 5 dni na 1 fazie,potem kupie se
      jakies owoce(sliwki i jablka,bo po cytrusach mala ma uczulenie ,wiec szkoda,ze
      nie moge),ale to dopiero za 5 dni.Za 3 miesiace bede mala powoli odstawiac od
      cyca,wtedy prawdopodobnie zastosuje koktajle herbalife,oczywiscie zeby schudnac
      tyle ile potrzebuje,moxze uda mi sie to wczesniej.A moze te koktajle nie beda
      mi potrzebne(zreszta nie sa tanie)Pozyjemy,zobaczymy
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 02.04.06, 23:47
      10 dzien,wlasnie przymiezam sie do obiadu miesno-warzywnych szaszlykow
      pieczonych na grilu.Skorzystalam dzis po raz 1 z sauny(oj kupe czasu nie
      bylam),no i przeplynelam 40 razy basen na dlugosc.Ogolnie tryskam
      energia.Niewiem czy to pogoda i ptaki spiewajace pod domem maja taki wplyw,ze
      zyc sie znowu chce.Wiosna,wiosna.
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 04.04.06, 01:44
      Dzis gdy bylam w saunie,zostawilam swoj peeling na poleczce(w szatni byly same
      babcie) i coz wychodze,a tu normalnie ktos mi zapier...moj peeling.Rozumiem cos
      wartosciowego kogos moze by skusilp,ale peeling,w dodatku uzywany,co za
      ludzie!!!wniosek jeden,albo nosic ze soba klodke,albo badziewne
      kosmetyki,ktorych jak ktos zapier...,to nie bedzie szkoda.Jestem zla,bo tylko
      raz go uzylam,pieknie pachnial,z afykanskim maslem,a tu masz ci .los,Babcie?
      bogate stare amerykanki,a na peeling je nie stac?
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 05.04.06, 04:43
      Jeszcze dwa dni,nie jest zle,jak na razie waga pokazuje 128 lb(58,112),czyli 3
      kg mniej.Zaobserwowalam jedna wade tej diety-gazy i to takie ze sama ze soba
      nie moge wytrzymac.Zreszta co sie dziwic przy takiej ilosci jaj,fasoli w roznej
      postaci,serow,istna rewolucja.Chyba zaczne chodzic w masce(hi,hi),nikt tego
      tematu nie poruszyl,czyzby ludzie sie krepuja,a moze to tylko moj zoladek tak
      reaguje na ta diete.Zanim schudne te 7 kg,zagazuje sie na smierc.Czy tylko mnie
      ten problem dotyczy,a moze to amerykanskie zarcie,taki wplyw wywiera(ach te
      polskie jedzonko)Dzis tez wielki dzien(na ktory czekalam 4 lata)zostalam
      pernamentnym rezydentem stanow zjednoczonych,i niestety z tej okazji wina sie
      nie napije(w diecie zabronione)ale za to jak polece we wrzesniu do Polski nie
      bede nikogo tusza straszyc,juz slysze jak mowi moja starsza siostra"gdzie te
      moje kraglosci po cizy(ona zawsze mi mowila,ze po ciazy bede pancerlocha)a to
      sie zdziwi,ha-ja im pokaze pancerloche,predziej sie zagazuje...
      • marcioch87 Re: zaczynam od jutra 05.04.06, 07:34
        ja nie mam z tym problemów, żeby nie powiedzieć, że w trakcie diety ustąpiły - może więcej innych wawrzyw? co z sałatą, kapustą, ogórkiem, pomidorem, kalafiorem itd.? więcej błonnika poprostu
        • dominika801 Re: zaczynam od jutra 05.04.06, 15:48
          Salata
          codziennie,brokuly,baklazan,pomidory,papryka,rzodkiewka,szparagi,kalafior tez
          (purre se z kalafiora robie)kapusta nie bo nie lubie,mysle,ze za duzo bialka
          jem,blonnik ma to do siebie ze wlasnie pobudza perystaltyke jelit,a co za tym
          idzie lepsze wchlanianie i szybsze trawienie,czego efektem ubocznym moze byc
          gaz.Mam nadzieje,ze to minie,moze po prostu moja przemiana materii tak sie
          nakrecila,ze nie wyrabiam.
          • kitka91 Re: zaczynam od jutra 05.04.06, 16:54
            ja zaczęłam 2 dni temu (dziś jest 3) i od początku prawie nie czułam głodu. Ale
            już teraz musiałam ze swojej diety wyeliminować jajka bo mnie uczuliły! sad Mam
            nadzieje że bedą jakieś efekty, bo mam jeszcze 3 tygodnie żeby schudnąć bo jade
            na grecji i nie mogę pokazać moich tłuściutkich nóżek na plaży sad Ale mam
            nadzieje że się uda. Tobie też życze powodzenia smile
    • dominika801 Re: zaczynam od jutra 06.04.06, 20:11
      Dzis ostatni dzien 1 fazy,nie przedluzam jej,bo nie ma sensu(ubylo mi nieco
      ponad 3 kg)jestem zadowolona,reszte postaram sie zrzucic na 2 fazie,do czerwca
      mam jeszcze czas.Ogolnie lepiej spodnie leza i cialo jakies jedrniejsze(ale
      zapewna to zasluga plywania)Swieta jakos przezyje,zamawiam z restauracji typowy
      polski obiad,mam nadzieje ze niezaprzepaszcze tego co juz osiagnelam.Jestem
      taka,ze jak se cos postanowie,to sie nie ugne.brakuje mi tylko czasami mojego
      ulubionego wina(pozwole se oczywiscie raz w tygodniu do obiadu)Zycie z samymi
      ograniczeniami nie ma sensu i nie kreci sie tylko wokol wlasnej wagi.Jeszcze
      tyle mam planow do realizacji(nie dotyczacych wygladu).Dieta Saut Beach jest o
      tyle dobra ze ani razu nie bylam glodna,a po mimo tego chudlam.Coz rzadziej
      teraz bede pisac,dopiero jak kolejne kg mi spadna,mozna powiedziec ze
      przebrnelam przez najbardziej regorystyczny etap,teraz to chlebek
      razowy,jablka,sliwki,gruszki,jogurciki i takie tam pysznosci.Trzymam kciuki za
      wszystkich odchudzajacych sie i za siebie tez.Pozdrowienia.
      • bebee3 Re: zaczynam od jutra 07.04.06, 23:13
        Super, ze Ci sie udalo! Tylko teraz nie przesadz z tymi pysznosciami ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka