monikinda 28.07.06, 16:43 kto cos poleci odpowiedniego z jakiej firmy, truskawkowy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chudas16 Re: jaki dżem w 2f 28.07.06, 17:43 wiem tylko,ze w dużych supermarketach znajdziesz jakis dżem o obniżonej zawartości cukru. ja nigdy takiego nie kupywałam, bo po prostu nie mam dostępu mieszkajac w maluśkim miasteczku. kiedys bedac na zakupach widzialam takich kilka, tylko ze wydaje mi sie iz są one troche droższe nawet od najdroższego łowicza i kosztuja cos 4 złote z hakiem.ale moze niedokładnie pamietam. niech bardziej doświadczone forumowiczki sie wypowiedza. Odpowiedz Link
monikinda Re: jaki dżem w 2f 28.07.06, 17:45 ja mialam z kotlina niskoslodzony ale mi sie sfermentowal Odpowiedz Link
margit.b Re: jaki dżem w 2f 28.07.06, 21:43 moim zdaniem nalezy unikac mimo wszystko takich dzemow sa słodzone fruktoza to tez cukier czy sacharoza cukrem sztucznym ja nie korzystałam Odpowiedz Link
pinos Re: jaki dżem w 2f 30.07.06, 22:16 Ja własny ;o) Na 3 kg śliwek biorę 2 łyzki cukru i mam dżem... z cynamonem i imbirem, niskosłodzony Odpowiedz Link
danske Re: jaki dżem w 2f 31.07.06, 10:51 ale przeciez, fruktoza jest dozwolona w 2giej fazie, czy ja coś pokręciłam? kupuję dzemy z fruktozą..... Odpowiedz Link
madziuus Re: jaki dżem w 2f 04.08.06, 13:38 fruktoza od II fazy dozwolona ! także dżemy słodzone fruktozą jak najbardziej sa takie na stoiskach ze zdrową żywnością zazwyczaj :] kosztują niecałe 4 zł niskosłodzone mają zwykły cukier także raczej nie powinno się ich spożywać nawet w fazie II .. Odpowiedz Link
margit.b Re: jaki dżem w 2f 04.08.06, 13:55 mam pytanie czy fruktoza nie jest weglowodanem?-bo jesli tak to ja unikam przez 3 miesiace zadnych ani naturalnych ani sztucznych cukrow skoro jest zakaz bananow winogron itp a one maja fruktoze to ja porostu tego unikam-owszem zjadam owoce w ograniczonej ilosci te ktore weglowodanow maja najmniej Odpowiedz Link
madziuus Re: jaki dżem w 2f 05.08.06, 15:39 fruktoza to cukier zawarty w owocach - to prawda, ale można ją spożywać, bo ma niske IG (= 20 o ile dobrze pamiętam). W tej diecie można właśnie produkty, które IG mają niskie (dlatego niektóre owoce sa zakazane) Odpowiedz Link