Dodaj do ulubionych

jaki dżem w 2f

28.07.06, 16:43
kto cos poleci odpowiedniego z jakiej firmy, truskawkowy wink
Obserwuj wątek
    • chudas16 Re: jaki dżem w 2f 28.07.06, 17:43
      wiem tylko,ze w dużych supermarketach znajdziesz jakis dżem o obniżonej
      zawartości cukru. ja nigdy takiego nie kupywałam, bo po prostu nie mam dostępu
      mieszkajac w maluśkim miasteczku. kiedys bedac na zakupach widzialam takich
      kilka, tylko ze wydaje mi sie iz są one troche droższe nawet od najdroższego
      łowicza i kosztuja cos 4 złote z hakiem.ale moze niedokładnie pamietam. niech
      bardziej doświadczone forumowiczki sie wypowiedza.
      • monikinda Re: jaki dżem w 2f 28.07.06, 17:45
        ja mialam z kotlina niskoslodzony ale mi sie sfermentowal wink
        • margit.b Re: jaki dżem w 2f 28.07.06, 21:43
          moim zdaniem nalezy unikac mimo wszystko takich dzemow sa słodzone fruktoza to
          tez cukier czy sacharoza cukrem sztucznym ja nie korzystałam
    • pinos Re: jaki dżem w 2f 30.07.06, 22:16
      Ja własny ;o)

Na 3 kg śliwek biorę 2 łyzki cukru
      i mam dżem...
      z cynamonem i imbirem, niskosłodzony
      • danske Re: jaki dżem w 2f 31.07.06, 10:51
        ale przeciez, fruktoza jest dozwolona w 2giej fazie, czy ja coś pokręciłam?
        kupuję dzemy z fruktozą.....
        • madziuus Re: jaki dżem w 2f 04.08.06, 13:38
          fruktoza od II fazy dozwolona ! także dżemy słodzone fruktozą jak najbardziejtongue_out
          sa takie na stoiskach ze zdrową żywnością zazwyczaj :] kosztują niecałe 4 złtongue_out
          niskosłodzone mają zwykły cukier także raczej nie powinno się ich spożywać
          nawet w fazie II ..
          • margit.b Re: jaki dżem w 2f 04.08.06, 13:55
            mam pytanie czy fruktoza nie jest weglowodanem?-bo jesli tak to ja unikam przez
            3 miesiace zadnych ani naturalnych ani sztucznych cukrow skoro jest zakaz
            bananow winogron itp a one maja fruktoze to ja porostu tego unikam-owszem
            zjadam owoce w ograniczonej ilosci te ktore weglowodanow maja najmniej
            • madziuus Re: jaki dżem w 2f 05.08.06, 15:39
              fruktoza to cukier zawarty w owocach - to prawda, ale można ją spożywać, bo ma
              niske IG (= 20 o ile dobrze pamiętam). W tej diecie można właśnie produkty,
              które IG mają niskie tongue_out (dlatego niektóre owoce sa zakazane)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka