and.zia 05.11.06, 18:50 Cześć) zaczynam od jutra i obmyslam wlasnie jadlospis. mam pytanie do doświadczonych plazowiczek: jak jadłyscie "selera nadziewanego jednym trójkącikiem serka topionego Krowka śmieszka light"? na cieplo? zimno? seler surowy? gotowany? pzdr. andzia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali78 Re: seler nadziewany... 06.11.06, 10:39 witaj W tym przepisie chodzi o seler naciowy. Ja biorę sobie jedną jego surową łodygę (ma kształt rynienki) i wgłębienie napełniam serkiem pozdrawiam Odpowiedz Link
and.zia Re: seler nadziewany... 06.11.06, 20:36 a to mnie zmartwilas kali nie cierpie selera naciowego. a czy ten zwykly korzeniowy w ogole mozna jesc w I fazie? Odpowiedz Link
kali78 Re: seler nadziewany... 06.11.06, 23:04 Tak można jeść też korzeń selera. W I fazie można jeść wszystkie warzywa z wyjątkiem: buraków, marchewki, kukurydzy i ziemniaków. A pomidory należy jeść w ilości nie większej niż 1 zwykły pomidor na posiłek, lub 10 pomodorków winogronowych na posiłek. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, to chętnie na nie odpowiem. pozdrawiam Odpowiedz Link
and.zia Re: seler nadziewany... 07.11.06, 20:42 ooo dziekuję Ci bardzo pewnie bedzie tego troche. dzis mam watpliwości co do fasoli oraz... nt chudnięcia przy tak dużej ilości jedzenia po diecie kopenhaskiej to jest obrzarstwo. pozdrawiam. A. Odpowiedz Link
marlena508 Re: seler nadziewany... 18.11.06, 12:42 ten korzeniowy to najlepiej obrac zetrzec na tarce jarzynowej i wrzucic na niewielka ilość wżącej wode z odrobina mleka Odpowiedz Link
madziuus Re: seler nadziewany... 19.11.06, 13:45 oo lool nie lubie selerow;>.. jak to wogole mozna przyrzadzic...? Odpowiedz Link
weronika753 Re: seler nadziewany... 22.11.06, 15:45 Spróbuj selera korzeniowego zapiekanego z serem. Najpierw gotujesz seler do miękkości, kroisz go na cienkie plastry, okładasz serem i przyprawami ziołowymi i na chwilę włóż do piekarnika - oczywiście bez tłuszczu i bez panierki! Seler będzie chrupiący oblany serem. Pyszotka. Odpowiedz Link
marlena508 Re: seler nadziewany... 22.11.06, 15:48 extra ten przepis na selena zapiekanego, o tym nie pomyslalam, ale mi i tak smakuje ten naciowy z serkiem topionym Odpowiedz Link