Dodaj do ulubionych

Do balbiny_alexandry

06.07.07, 08:59
Balbina, pisalas w swoim poscie o kryzysach, ze jesz wiecej bialka i cwiczysz.
Mozesz mi napisac mniej wiecej co i jak cwiczysz, z jaka czestotliwoscia?
Zalezy mi na redukcji body fatu. I cos wiecej o tych koktajlach bialkowych,
kiedy je pijesz itp.
Pieknie dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • 1dycha Re: Do balbiny_alexandry 06.07.07, 10:17
      co prawda nie jestem balbiną alexandrą, ale myślę że exploracja www.super-sylwetka.pl ci wiele da.
      to jest strona niejakiej xenny z ff, całkiem rozsądna.
      ale ja i tak nieprzekonana smile)))))
      • sihaja82 Re: Do balbiny_alexandry 06.07.07, 10:55
        dyszka kochana, dzieki, zaraz zluukam smile
    • balbina_alexandra Re: Do balbiny_alexandry 07.07.07, 21:31
      Witam, dopiero teraz odpisuję bom zmęczona okrutnie pracą i nie tylko smile co do
      tego ćwiczenia to powinnam napisać w czasie przeszłym chyba jednak sad od trzech
      tygodni wiem, że z moją nogą nie jest dobrze i czeka mnie jeszcze jedna
      operacja. Miałam parę lat temu bardzo poważny wypadek ale miałam juz tyle
      zabiegów, że sądzilam, ze to koniec. Niestety nic z tego. Nie ćwiczę teraz
      siłowo - bo miałam okres kiedy w ogole przestałam chodzić i płakałam z łóżka bo
      nie mogłam się z niego podnieść sad lekarz mi zakazał wszelkiego biegania i
      siłowych, zero wykroków, wypadów itd. nawet na stepper chwilowo nie wchodzę,
      choć może spróbuję za jakiś czas bo czuje się lepiej i chodzę już bez kuli smile
      Generalnie strona super-sylewtka i sfd.pl były moją potężną inspiracją:
      od tego się zaczęło
      www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html
      to polecam osobiście w kwestii ćwiczeń:
      www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5%82owy_HIIT_-t268582.html
      W ogóle w ostatnim tygodniu odpuściłam sobie ćwiczenia, bo gorzej się czułam -
      jako żem pół inwalidka, w grę wchodzi tylko lekki pilates i wymachy nogami,
      staram się regularnie ćwiczyć na brzuch, ostatnio to polubiłam:
      www.sfd.pl/Trening_brzucha_dla_pa%C5%84_bez_przyrz%C4%85d%C3%B3w%21%21%21-t194872.html
      A no i mam jeszcze hantelki, czasem jakieś tam serie z nimi robię.

Sihaja, nie kieruj się mną, jestem leszczyk jakich mało, przeczytałam o roli
      białka i dobrze zbilansowanego posiłku a jako zem z natury niemięsożerna
      przeczytałam, że warto białkową odżywkę popijać. Posmakowałam u kuzynów,
      poczytałam w sieci i kupiłam, ostatnio nową, pyszną czekoladową smile pijam je
      różnie, czasem przed obudzeniem, czasem przed snem. A czasem biorę w gustownym
      plastikowym szejkerku do pracy smile

Nie ćwiczę ostatnio i powinnam wziąć się w garść, Twój post uzmysłowił mi że się
      powoli zapuszczam sad ale z tą moją nogą to sprawa jest poważna i żyję w strachu
      że ból wróci (no dopóki się nie zoperuję w każdej chwili może wrócić) i stąd
      chyba moja pierwsza faza teraz (teoretycznie niepotrzebna), ja po prostu boję
      się strasznie, że bez ruchu przytyję od razu sad((( chyba powinnam się leczyć,
      odchudzanie powoli zaczyna mnie przerastać sad
      • sihaja82 Re: Do balbiny_alexandry 08.07.07, 10:44
        Balbina, dzieki za odpowiedz i za linki.
        przykro mi, ze musisz jeszcze przejsc jedna operacje. jednak ja uwazam, ze
        zdrowa noga jest wazniejsza od zgrabnego tylka. nie rob nic, skoro lekarz
        zabronil. mysle, ze takie lekkie cwiczenia bede w sam raz na teraz, a potem jak
        juz sie wykurujesz to wrocisz na stara sciezke. zycze Ci powodzenia! i nie
        martw sie, nie przytyjesz od razu z braku cwiczen, to chyba tak nie dziala.
        musialabys sie zdrowo zapuscic wink
        buzka
        • balbina_alexandra Re: Do balbiny_alexandry 08.07.07, 11:01
          Masz rację kiss powinnam odpuścić, ale niestety powinnam się juz leczyć, może jak
          się schudło dużo to tak zawsze jest? Mam za sobą 18 kg i paniczny lęk, że wróci sad

Z nogą masz absolutną rację. Bolało tak strasznie że mało nie oszalałam, nie
          bedę sie wygłupiać bo jakby miało wrócić to juz bankowo zwariuję. Mój pan dr
          mnie pocieszył, że zważywszy stopień ciężkości mojego wypadku i tak jest procent
          wyzdrowienia jest bardzo dobry smile)) Fakt, mogłam zginąć albo być na wózku a ja
          na szpilkach biegam codziennie (no teraz nie smile))
          • sihaja82 Re: Do balbiny_alexandry 08.07.07, 11:56
            Bablina, niestety jak sie raz duzo schudlo to potem tak jest, ze ciagle masz
            schize, ze te kg wroca. Sama cos o tym niestety wiem. Jednak nie nalezy
            przesadzac, nie oberac sie slodyczami czy innymi swinstwami i wtedy bedzie ok.
            Nie ma mozliwosci, zeby kg wrocily. Musialabys sie baaardzo postarac.
            Co do nogi, to tak jak napisalam juz wczesniej, najpierw wylecz, bo to jest
            teraz najwazniejsze. Nie zaprzepasc tego, ze mozesz teraz (moglas) w miare
            normalnie biegac na szpilkach. Lekkie cwiczenia na np. brzuch beda w sam raz.

Zycze Ci powodzenia i szybkiego powortu do 100% zdrowia kiss

A co do mojej diety, to ja zaczne z tymi koktajlami, dosc duzo cwicze na
            silowni, poczytalam sdf i super-sylwetke.. Mi nie zalezy tak bardzo na kg.
            Jezeli tylko zauwaze, ze cialo mi sie zmienia, nigdzie nie wylewa mi sie
            tluszcz to bede zadowolona. Wole miec zgrabna sylwetke anizeli mniej kg kosztem
            miesni. Zobaczymy..

Na razie kupilam sobie whey protein, odzywke bialkowa. Bede pila tylko po
            treningach. Jestem ciakawa rezlutatow. Zobaczymy jak bedzie za miesiac.
            Rowniez, idac za Twoim przykladem, zmienilam diete i wrzucilam do niej
            wiecej 'zwyklego' bialka, z tunczyka, piersi indyka/kurczaka, bialka z jaj,
            twarogu... Na razie czuje sie dobrze, nie mam napadow wilczego glodu ani ochoty
            na slodkie. Mam tylko nadzieje, ze uda mi sie wytrwac i w koncu bede zadowolona
            ze swojej sylwetki.

Fajnie, ze taka madra osobka pojawila sie na forum kiss
            • 1dycha Re: Do balbiny_alexandry 08.07.07, 19:06
              cześć balbina,
              ja w ogóle nie mogę robić przysiadów i wypadów
              dużo się muszę nakombinować żeby w ogóle ćwiczyć smile
              • balbina_alexandra Re: Do balbiny_alexandry 08.07.07, 23:43
                Sihaja, rumienię się mocno, wcalem nie mądra wprost przeciwnie raczej, ale
                precision nutrition to dla mnie największe dietetyczne odkrycie wszechczasów...
                bo działa. Po tylu latach odchudzania się maniakalnego i wypróbowaniu miliona
                diet wyrobiłam sobie pewne zdanie na temat co mi osobiście służy, a co nie.
                Pewnie nie na każdego podziała sad wszystko trza testować na żywym organiźmie sad

Dyszko, zabrzmiało groźnie, mam nadzieję, że nie masz jakiś poważnych problemów
                na stałe... bo ta moja nożyna to przejściowa sprawa, po operacji będzie jak ręką
                odjął smile
                • sihaja82 Re: Do balbiny_alexandry 09.07.07, 07:30
                  Balbina, nie ma co sie rumienic tongue_out Twoje rady czy wymiana doswiadczen jest
                  naprawde cenna. Ja od dzisiaj startuje z tymi koktajlami i zobcze jak mi bedzie
                  szlo. Na razie jestem pelna zapalu. Mam nadzieje, ze waga nadal bedzie spadac..
                  Zobaczymy. Jeszcze raz wielkie dzieki.

Dyszka, zlaz z kanapy i przestan sie obijac, leniuchu big_grin
                  • 1dycha Re: Do balbiny_alexandry 09.07.07, 08:48
                    sihaja, jak możesz nazywać mnie leniuchem?
                    i tak jestem dumna że zmieniłam moje wrogie nastawienia do ćwiczeń - chodzę 2,3 razy w tygodniu i
                    na razie mi wystarczy smile)
                    balbina, moja nożyna to przegrana sprawa. ale mogę maszerować, jeździć na rowerze i robić większość
                    ćwiczeń - oprócz tych w pozycji "na Małysza". I bardzo sobie cenię fakt, że mogę chodzić.
                    Jakbym ktoś mi dał wybór, to wolałabym ważyć 10kg więcej, ale mieć zdrowe nogi.
                    Więc szanuj swoją nożynę, bo to naprawdę skarb smile))
                    • sihaja82 Re: Do balbiny_alexandry 09.07.07, 09:23
                      Dyszka, nie dasaj sie, to przeciez bylo pieszczotliwie. Jestem z Ciebie bardzo
                      dumna smile Pamietam, jak rok temu zarzekalas sie, ze zadnych cwiczen wykonywac
                      nie bedziesz. Podwojne brawa sie naleza smile

A co do nog.. Prawda - wybor oczywisty. Lepiej miec zdrowe nogi niz zgrabny
                      tylek smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka