sihaja82 23.11.07, 00:44 Dziewczyny, nie mam zamiaru piec, wiec prosze o rade. Jaki jest najlepszy dostepny do kupienia chleb? Taki, zeby spokojnie mozna bylo go zjesc w II fazie. Dzieki za info! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_turkus Re: Chleb w drugiej fazie 23.11.07, 11:12 ciemny, najlepiej razowy tzn. wyłącznie z mąki razowej (przeczytaj etykietkę, większość razowców jest robiona z dodatkiem mąki pszennej, z miodem, słodem, albo jest barwiona karmelem. najlepiej wybrać taki który ma w składzie tylko mąkę razową, wodę, drożdże) ewentualnie wasa 3 zboża. zacznij od jednej kromki dziennie (w przypadku wasy można więcej). przy małej ilości nie powinno być gwałtownego skoku wagi i chęci na złe węglowodany. ja wchodzę w II fazę w poniedziałek i już marzę o chlebie. Odpowiedz Link
madziuus Re: Chleb w drugiej fazie 23.11.07, 15:50 bardzo ciezko znalezc chleb tylko i wylacznie z maki razowej ;/ Odpowiedz Link
zielony_motylek Re: Chleb w drugiej fazie 24.11.07, 11:21 wita spóbuj poszukac chleba orkiszowego,ale tylko z samego orkiszu jest to bardzij dietetyczne zboże niż razowiec .Ja osttnio upiekłam chleb sama kupujac make orkiszowa na allegro )) Turkusik ja chyba mam problem ,wogóle nie ciagnie mnie do chleba i nie wiem co zrobic z przejsciem na drugą faze odpowiada mi to jedzenie do chleba jak i owocow nie ciagniemnie wcale może chodz tylko odrobinke do cukierasow,ale są to sladowe ilosci w porownaniu z tym co kiedys pochłanialam i jeszcze co do pieczywa strasznie trudno znalesc chleb nieprzetworzony zwłaszcza w formie light sa niestety najbardziej najezone wszelkimi ulepsaczami moze faktycznie warto pokusic sie o upieczenie sobie raz na tydzien chleba!! bo w sumie jest to bardzo proste i nie wmaga wcale wiele nakładow ani finansowych ani czasowych a utrzymuje bardzo dlugo swiezość moj wtdy lezal tydzien i był pychota ....a za oknem lipa:o))) Odpowiedz Link
panna_turkus Re: Chleb w drugiej fazie 24.11.07, 19:56 mnie do zwykłego - jasnego chleba nie ciągnie, do ciemnego... bardziej, ale bez przesady, do owoców - w ogóle. po 3 tygodniach - dziś się złamałam i zjadłam dwa naleśniki z mąki razowej. były pyszne. )) Odpowiedz Link
zielony_motylek Re: Chleb w drugiej fazie i pierniki 24.11.07, 23:04 za to mnie dzis wzielo na pierniki :o(( zjadlam chyba z 6 ,ale spoko damy rade tylko nie wiem jak wejść w 2 faze bo nachetniej zstałabym caly czas w 1))ale 3 tygodnie chyba wystarczy!!!tylko do chleba nie wroce co do owoców to nie wiem nie mam na nie apetytu moze platki owsiane!musze poczytac co mozna dodac w drugiej fazie bo jakos zapomnialam) Odpowiedz Link
panna_turkus Re: Chleb w drugiej fazie i pierniki 25.11.07, 07:47 ...mniam, owsianka z orzechami to jest to! (namocz płatki owsiane na noc wodą albo zimnym mlekiem, rano podgrzej wkrój kawałek banana i dosyp pokrojone orzechy wloskie). ja kiedyś byłam uzależniona od jabłek (doszło do tego że zaczęłam poznawać rodzaje jabłek po zapachu!) ale od 3 tygodni nic - zupełnie mnie do nich nie ciągnie. od rana mam ochotę na chleb z masłem orzechowym... ale poczekam co najmniej do jutra dziwne, ale trochę żałuję, że I faza dobiega końca... na II trzeba więcej kombinować. Odpowiedz Link
zielony_motylek Re: Chleb w drugiej fazie i pierniki 26.11.07, 14:42 doszło do tego że juz mi jedzenie w buzi rosnie:o)))) dzis nawet nie zjadlam 1 piersi na oliwie z tymiankiem i bazylia ddo tego salata lodowa z jogurtem 0 i polowa wyladowala w......mnie tam sie wcale nie spieszy do drugiej fazy,ale jak mowisz owsianke lubie bardzo i sobie twoj przepis zafunduje od czasu do czasu z chleba i ziemniakow wogole narazie rezygnuje jes mi dobrze jak jest dzis kupilam zielonego grapefruita i tak se patrze na niego i patrze ciekawe czy go zjem:o)))) czy to juz sa jakies omamy???? )))) Odpowiedz Link
zielony_motylek Re: Chleb w drugiej fazie i pierniki 26.11.07, 14:42 a i co to za maslo orzechowe?? wszedzie jest tylko nutellle!!! Odpowiedz Link
czarnaksc Re: Chleb w drugiej fazie 24.11.07, 14:49 u mnie na osiedlu jest chleb ciemny. nie ma w nim maki pszennej , jest to zytnio razowy na zakwasie cyganskim i nazywa sie zbojnicki, jest b. dobry w smaku, jest to piekarnia prywatna, poszukaj takiego chleba. moze u ciebie jest tez.pozdro Odpowiedz Link
czarnaksc Re: Chleb w drugiej fazie 24.11.07, 14:51 a na odmiane kup sobie chleb pita z ziarnami albo razowa tortille , ktore mozan w 2 fazie Odpowiedz Link
czarnaksc Re: Chleb w drugiej fazie 24.11.07, 20:33 a ta piekarnia nazywa sie awitex, moze u ciebie jest tez taka Odpowiedz Link