sara1976 21.02.08, 19:24 czy w 1 fazie można otręby pszenne?bo mają dużo węglowodanów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anhes Re: 1 faza mogę otręby 21.02.08, 20:13 w sumie to otręby chyba "przelatują" przez człowieka... Odpowiedz Link
tata.zbiggy Re: 1 faza mogę otręby 21.02.08, 20:47 Jeżeli "otręby" pokrywają się znaczeniowo ze słowem "bran" to powiem Wam, że w czasie moich wędrówek po necie spotkałem się kilka razy z opinią, że powoduje toto podrażnienia jelita, z tego powodu jelito wydziela jakiś śluz który szybciej wypycha całą zawartość na zewnątrz, ale.... to drażnienie jelita wcale nie musi być zdrowe! Jeden z autorów porównał to nawet do drażnienia układu oddechowego przez dym tytoniowy. Nie chcę pisać tego słowa ale zdaje się rozumiecie co mam na myśli, o zwiększenie jakiego ryzyka jest podejrzany "bran"? A wszystko to bez wartości odżywczych, po to tylko, żeby szybciej excuse le mot "postawić kloca" jakby to było warte zachodu Jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem czy tak po prostu oburzony na te insynuacje, to mogę odgrzebać gdzie o tym czytałem. Odpowiedz Link
anhes Re: 1 faza mogę otręby 22.02.08, 11:06 nie wiem czy otręby pokrywają się z określeniem "bran" ( nie jestem angielskojęzyczna) ale wydaje mi się że oprócz ułatwienia "stawiania kloca" można je używać do wypełnienia żołądka przy dużym apetycie.... Odpowiedz Link
beciatwin Re: 1 faza mogę otręby 22.02.08, 11:10 bran to dokładnie otręby - jestem anglojęzyczna Odpowiedz Link
czarnaksc Re: 1 faza mogę otręby 22.02.08, 19:22 w 1 fazie zabronione. natomiast w 2 fazie juz mozna wprowadzac. to wg ksiazki agatsona. Odpowiedz Link