Dodaj do ulubionych

Wracam do Was!

18.05.09, 15:33
Pewnie nikt mnie nie pamięta, ale ja pamiętam to forum. Mam 17 lat, jestem w
pierwszej klasie liceum. W zeszłym roku, dokładnie 21 lipca zaczęłam dietę SB,
ważyłam 74 kg przy 168 cm wzrostu. Chciałam iść do liceum nie wstydząc się
siebie i swojej wagi, nie chciałam być pośmiewiskiem. I udało się!

We wrześniu, kiedy szłam do szkoły po raz pierwszy, ważyłam już 66 kg. SB
pozbawiło mnie 8 kg w ponad miesiąc. Dla mnie był to ogromny sukces. Potem
chudłam ćwicząc, ale przestrzegając zasad SB, tyle, że będąc już na III fazie.
Uczeń potrzebuje węglowodanów, nie chciałam się pogorszyć w nauce. Aktualnie
ważę 57 kg. Wracam do Was, aby dodać Wam sił w walce. Wytrwajcie w tej diecie,
bo naprawdę warto! Jestem też z Wami ponownie, bo, zaczynając od dziś, mam 5
tyg na dojście do wagi ok 54-52 kg. Wyjeżdżam z koleżankami na wakacje i chcę
wyglądać jak najlepiej. Dziś jest mój pierwszy dzień I fazy. Wspomnienia
wróciły, jeszcze niedawno czytałam to forum będąc o kilkanaście kg cięższa. W
sumie dzięki SB i ćwiczeniom (głównie stepper, miesiąc siłowni po drodze, ale
bez większych szaleństw) straciłam 17 kg! smile Teraz wracam, aby dojść do
idealnej dla mnie wagi i sylwetki.

Na razie nie będę ćwiczyć, postawię na dietę, przynajmniej przez ten tydzień.
Jeśli macie pytania, to nie ma problemu, chętnie odpowiem. I trzymajcie się,
bo warto!
Obserwuj wątek
    • kika261 Re: Wracam do Was! 20.05.09, 16:15
      gratulacje, fajny wynik.ja tez byłam na tej diecie i wróciłam ponownie.bylam z 3 lata temu i tez schudłam 15 kg ale troche wrociło, ale tylko przez to że się obżerałam.a jak z tymi cwiczeniami, ćwiczyłąs codziennie.? ja chodze teraz na aerobik 3 razy w tygodniu, a na wakacje może pójde na siłownie i do tego rower.jestem drugi dzień I fazy i mam nadzieje że kg polecą w dół a mają z czego leciećwink pozdrawiam
      • justyna2506 Re: Wracam do Was! 20.05.09, 17:31
        z ćwiczeniami było różnie, przez pierwszy tydzień nie ćwiczyłam nic, poleciało 2 kg. Potem zaopatrzyłam się w stepper i z nim bywało różnie, robiłam sobie takie serie np tydzień ćwiczeń codziennie, miesiąc ćwiczeń codziennie itp. Przerwy miałam duże, np w ferie, we wszelkiego rodzaju święta i długie weekendy lub po prostu robiłam sobie przerwy (najdłuższa trwała miesiąc) kompletnie bez diety i ćwiczeń. Ale było dobrze smile Na siłownię chodziłam miesiąc, waga ruszyła, kilka cm zleciało. Niedawno miałam obsesję na punkcie aerobików i znowu schudłam. Kilka tyg temu sobie popuściłam, ale czas mnie goni i wróciłam. Do końca maja robię sobie przerwę w ćwiczenaich, a 1 czerwca zaczynam turbo jam, podobno świetnie wpływają na sylwetkę. Ćwiczenia bardzo szybko mnie nudzą i muszę robić co jakiś czas przerwy i bardzo często je zmieniam. Przeszłam już A6W (2razy), 8 minutówki, Tamilee Webb, Pump it up i wiele wiele innych, których teraz sobie już nie przypomnę.
        • thiessa Re: Wracam do Was! 20.05.09, 22:56
          Justyna swietny wynik. Zaczynalas podobnie jak ja zaczynam 167/75 i moim zdaniem
          waga pon. 60 jest ok. i szkoda szalenstw. Nienawidze cwiczyc i dlatego robie
          sobie codziennie 1/2 godz. szybkiego spaceru. Zamowilam sobie ksiazke turbo i
          tez postaram sie dolaczyc jakies cwiczenia. Oby sie szybko nie znudzily.
          • justyna2506 Re: Wracam do Was! 21.05.09, 17:35
            Na początku sama dieta wystarczy wink Później, kiedy waga stanie, weź się za lekkie ćwiczenia, wtedy waga będzie spadać dalej. I gra gitara smile Dzisiaj czwartek, a ja już odczuwam skutki I fazy - 56 kg ważę już. Chcę dojść do 55 kg do końca maja czyli końca I fazy. Zobaczymy, bo jestem na etapie, w którym kilogramy spadają w ślimaczym tempie. Ale jestem dobrej myśli, to tylko kilogram smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka