10.02.12, 13:39
Pytanie jest do tych dziewczyn, które używają bluzek i sukienek do dyskretnego karmienia.
Przez ostatnie trzy lata zaopatrywałam się w Motherwear. Nie raz kupowałam z wyprzedaży bardzo fajne bluzki po 6-8 dolarów, sukienki w granicach 20. Teraz na wyprzedaży nic atrakcyjnego, a ceny straszą:
www.motherwear.com/cat.cfm/cid/107/va/1
Jak ostatnio jesienią coś wzięłam, to w dodatku połowa mi się nie podobała.
W H&M są bluzki, ale wszystkie takie same, już nie mogę.
Szwedzki Boob? Drogo.
Alma mi się nie podoba.
Mamafeelsgood - strasznie sportowe fasony, coś bardziej kobiecego bym chciała.
Czasem sama coś przerabiam, jak znajdę w ciucholandzie dwuwarstwową bluzkę.
Co jeszcze?
Znacie może te bluzki? Kolory fajne.
www.ziabaqlu.com/section.php/83/1/ts-do-karmienia
Obserwuj wątek
    • asjula1 Re: Ubrania 10.02.12, 14:02
      A ja nigdy nie mialam zadnej bluzki specjalnej. Moze dlatego, ze zawsze myslalam, ze juz koncze karmieniewink)
      Nosze szerokie dekolty, rozpinane jakies albo z taka skrzyzowana gora lub po prostu - cokolowiek do uzywania poprzez zawinieciewink)
    • ona1983.10 Re: Ubrania 10.02.12, 14:37
      Szczerze to wszystkie są wstrętne.
    • tuszeani Re: Ubrania 10.02.12, 16:07
      Ja mialam 2 bluzki i sukienke od nich:
      www.szafamamy.pl/page.php?s=gle7g39775tjbe3bdy0wl7omutljk0u9&m=Main&f=Directory&id_dir=3&page=1
    • aleksandra1357 Re: Ubrania 10.02.12, 16:49
      Bluzka z dekoltem + ładna apaszka smile
    • aleksandra1357 Re: Ubrania 10.02.12, 16:52
      Wpisałam na allegro "do karmienia" i sporo bluzek wyskoczyło, luknij.
    • afro.ninja Re: Ubrania 12.02.12, 10:46
      Na allegro, mozna kupic za 36 zlotych z przesylka taka bluzke do karmienia. Uwazam, ze jest to bardzo fajny produkt, poniewaz mozna karmic dziecko i nie widac brzucha mamy, czyli mozna podciagac bluzke i nie ma potrzeby wyciagania piersi z dekoltu. No i mozna nosic zwykle rzeczy.
      allegro.pl/bluzka-malka-rozm-l-top-koszulka-do-karmienia-i2108197404.html
      • illegal.alien Re: Ubrania 12.02.12, 19:20
        ja mam takie, tylko bez szelek - kupilam jeszcze w ciazy, zeby nosic pod t-shirty jak mi brzuch zaczal wylazic smile
        W H&M to sprzedaja jako spodnice, ja kupilam jako wlasnie takie podkoszulki w ciazy i do karmienia smile
        • afro.ninja Re: Ubrania 13.02.12, 11:32
          illegal.alien napisała:

> ja mam takie, tylko bez szelek - kupilam jeszcze w ciazy, zeby nosic pod t-shir
          > ty jak mi brzuch zaczal wylazic smile

Mnie ramiaczka bardzo odpowiadaja, nie lubie topow bez ramiaczek, bo jednak maja tendencje do zjezdzania i trzeba je podciagac, przynajmniej ja tak mam.
          Majac taki podkoszulek do karmienia, mozna naprawde bardzo dyskretnie nakarmic dziecko, poza tym po karmieniu ubraNIE nadal funkcjonuje jako podkoszulek, bo dekolt jest, ale mozna przkryc piersi. Nie mam zadnych ubran do karmienia, oprocz tej koszulki, kupilam ja wlasnie po to, zeb karmic publicznie, bez brzucha na wierzchu. Produkt mnie zaskoczyl i mysle o dokupieniu kilku sztuk, takze na czas po karmieniu, bo jako podkoszulek pod bluzke sprawdza sie idealnie. wink
          • illegal.alien Re: Ubrania 13.02.12, 15:37
            Mi nic nie zjezdza,ale ja niestety pod zebrami jestem zdecydowanie wezsza niz na brzuchu uncertain jak schudne (haha) to bedzie mi zjezdzac wink
            Ja bardzo lubie miec kilka warstw na sobie na gorze, wiec te podkoszulki czesto mi wystaja spod t-shirta i tu te z H&Ma maja ta zalete, ze sa dostepne w wielu kolorach (w tym w paski smile).
    • jombusiowa Re: Ubrania 13.02.12, 11:57
      Nawet fajna ta podkoszulkasmile
      W ciąży z ciążowych miałam tylko spodnie, spokojnie mieściłam się w moje t-shirty-ale też brzuchol miałm maluteńki, a do karmienia nie mam żadnych ciuchów. Brzuch jakoś zawsze udawało mi się zasłonićsmile
      Wiadomo-część rzeczy odpada-typu koszula-bo pierś na zewnąrz, a nie umiem się zasłaniać chustką.
      A jakoś takie bluzki typowe do karmienia mnie nie przekonują.
      • agus7 Re: Ubrania 13.02.12, 12:55
        Notorycznie uzywam "niespecjalnych" ciuchow do karmienia. Bardzo duzy wybor jest np. w Esprit, H&M, Orsay. Rozpinana sukienke mam z Camaieu. Mam jedna jedyna bluzke podwojna dla mamy karmiacej, ktora dostalam od Mikolaja i mialam ja na sobie dwa razy - zawsze w Sylwestra smile
      • illegal.alien Re: Ubrania 13.02.12, 15:40
        Ja z koleji spodnie nosilam zwykle (biodrowki), wiec zamiast golfa od spodni mialam wlasnie te podkoszulki. Do pracy chodzilam w spodnicach, ktore spokojnie mi sie trzymaly pod brzuchem, ale gory mialam dosc krotkie, wiec musialam miec cos pod spodem, zeby mi brzuch nie wychodzil smile (jak nie bylam w ciazy, to koszulki mi lekko zachodzily na spodnice, ale nie jakos duzo, jak brzuch mi urosl, to trzeba bylo cos zalozyc miedzy koszulke a spodnice smile).
    • rudeprawo Re: Ubrania 16.02.12, 18:55
      ja też nie mam żadnych ubrań do karmienia, a karmię publicznie też, nie miałam też żadnego specjalnego ubrania w ciąży szeroki dekold i jakiś sweter jak coś... chociaż nie zawsze...
    • kinga_owca Re: Ubrania 18.02.12, 17:15
      nigdy nie zakladałam czegos specjalnie do karmienia (oprócz stanikow, noszę takie do teraz bo są cudne mimo, ze ssaka karmie juz tylko raz na dobę)
      top z H&M, gorą spokojnie mozna wyjąc biust - do tej pory w takich spię
      rozpinana koszula czy sukienka
      • asjula1 Re: Ubrania 18.02.12, 17:20
        No właśnie - to takie bez ramiączek musi się zsuwać chyba przy ruchach??
        Każda rozpinana/luźna na górze blizka jest Ok, nie widzę sensu kombinowania
    • froobek Re: Ubrania 18.02.12, 19:16
      Ale dziewczyny, nie prosiłam o głosowanie, czy ciuchy do karmienia są potrzebne czy nie wink
      Wiem, że część z Was (jak widać większość) nie korzysta. Mnie są niezbędne, przynajmniej w niektórych sytuacjach, karmię już trzy lata, więc zorientowałabym się, gdybym mogła bez nich żyć smile Szczególnie te z Motherwear są naprawdę sprytne, tylko potwornie się zepsuła oferta. Pytałam, czy przeoczyłam jakąś fajną markę i bardzo dziękuję za wskazanie podkoszulka - fajny patent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka