dona46 19.07.09, 21:07 Nie chcę by synek nadal zasypiał przy piersi. Idzie nam to mozolnie, buntuje się. A Wy jakie macie metody zasypiania ? w dzień i na noc. Dodam, że nie stosujemy butelek i smoczków, ma 2,2 lata. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agasobczak Re: Metody zasypiania 19.07.09, 21:50 Na poacztaku bylo ciezko ale to chyba dlatego ze musial sie przyzwyczaic. Zasypiala dosc dlugo. teraz zasypia w piec minut. Ksiazeczka i po kilku bajkach ierszykach gasimy swiatlo i zasypia... ale wiem ze to trzeba wypracowac. Jak jest za wczesnie (nie zmeczona) jest trudniej. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Metody zasypiania 19.07.09, 22:11 W dzień zasypia przy piersi na naszym dużym małżeńskim łóżku, ja go zostawiam na nim. Wieczorem bujamy sie karmiąc w fotelu bujanym stojącym przy łóżeczku, on po najedzeniu się pokazuje paluszkiem łóżeczko - odkładam go, chwilę trzymam za rączkę, po chwili on zasypia. Odpowiedz Link
aga2luty08 Re: Metody zasypiania 21.07.09, 07:19 U nas zawsze zasypia przy piersi. Czasem, po dniu pełnym wrażeń musi sobie trochę pokrzyczeć przed zaśnięciem, ale ja cały czas jestem obok i spokojnie ją zachęcam do podjęcia brodawki. Pokrzyczy trochę, pokrzyczy i w końcu chwyta i zasypia. Z reguły jednak obywa się bez krzyków. Odpowiedz Link
dona46 Re: Metody zasypiania 21.07.09, 15:14 Nie no zasypianie przy piersi jest bardzo fajne, ale trochę trudne, gdy mamy nie ma w pobliżu... poza tym chciałabym zrezygnować z nieświadomego ssania, do zaśnięcia i w nocy. Boję się, że może mieć to wpływ na zajście bądź ewentualną już ciążę... ale nie chciałabym rezygnowac zupełnie z karmienia. Po prostu mam problem jak mu pomóc usnąć bez piersi. Nieraz przytula się i zasypia, ale często buntuje się. dziś w dzień trwało to nam godzinę a i tak nie zasnął... czytanie bajek też nic nie dało, choć było widać, że niewiele brakowało... z piersią juz dawno by zasnął... Odpowiedz Link