Dodaj do ulubionych

Metody zasypiania

19.07.09, 21:07
Nie chcę by synek nadal zasypiał przy piersi. Idzie nam to mozolnie, buntuje
się. A Wy jakie macie metody zasypiania ? w dzień i na noc. Dodam, że nie
stosujemy butelek i smoczków, ma 2,2 lata.
Obserwuj wątek
    • agasobczak Re: Metody zasypiania 19.07.09, 21:50
      Na poacztaku bylo ciezko ale to chyba dlatego ze musial sie przyzwyczaic.
      Zasypiala dosc dlugo. teraz zasypia w piec minut. Ksiazeczka i po kilku bajkach
      ierszykach gasimy swiatlo i zasypia... ale wiem ze to trzeba wypracowac. Jak
      jest za wczesnie (nie zmeczona) jest trudniej.
    • budzik11 Re: Metody zasypiania 19.07.09, 22:11
      W dzień zasypia przy piersi na naszym dużym małżeńskim łóżku, ja go zostawiam na
      nim. Wieczorem bujamy sie karmiąc w fotelu bujanym stojącym przy łóżeczku, on po
      najedzeniu się pokazuje paluszkiem łóżeczko - odkładam go, chwilę trzymam za
      rączkę, po chwili on zasypia.
    • aga2luty08 Re: Metody zasypiania 21.07.09, 07:19
      U nas zawsze zasypia przy piersi. Czasem, po dniu pełnym wrażeń musi sobie
      trochę pokrzyczeć przed zaśnięciem, ale ja cały czas jestem obok i spokojnie ją
      zachęcam do podjęcia brodawki. Pokrzyczy trochę, pokrzyczy i w końcu chwyta i
      zasypia.
      Z reguły jednak obywa się bez krzyków.
      • dona46 Re: Metody zasypiania 21.07.09, 15:14
        Nie no zasypianie przy piersi jest bardzo fajne, ale trochę trudne, gdy mamy nie
        ma w pobliżu... wink poza tym chciałabym zrezygnować z nieświadomego ssania, do
        zaśnięcia i w nocy. Boję się, że może mieć to wpływ na zajście bądź ewentualną
        już ciążę... ale nie chciałabym rezygnowac zupełnie z karmienia.
        Po prostu mam problem jak mu pomóc usnąć bez piersi. Nieraz przytula się i
        zasypia, ale często buntuje się. dziś w dzień trwało to nam godzinę a i tak nie
        zasnął... czytanie bajek też nic nie dało, choć było widać, że niewiele
        brakowało... z piersią juz dawno by zasnął...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka