Dodaj do ulubionych

Konwersacje

29.05.12, 18:26
Chętnie poznam Panią do konwersacji w języku angielskim.Celem jest doskonalenie języka,wymiana spostrzeżeń na babskie tematy,być może wspólny swiat:)jestem kobietą 40+
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: Konwersacje 30.05.12, 08:24
      Rozumiem ze jestes czynnym nauczycielem i po prostu cierpisz na brak konwersacji na wysokim poziomie z osoba od ktorej mozna sie czegos ciekawego dowiedziec i wzajemnie?Oczywiscie na luzie w ramach zaprzyjazniania sie?
      Bo tylko takie ogloszenie ma tu racje bytu.
      Abstrahujac od tego przypadku-zdarza sie czytac podobnie brzmiace ogloszenia na gumtree zamieszczane przez osoby ktore nauczycielami nie sa.Moim zdaniem ma to sens tak od solidnego upperintermediate bo wtedy unikamy powielania podstawowych bijacych w ucho bledow typu feel yourself at home:-)
      Ciekawa jestem o Wy myslicie.
      • kociamama Re: Konwersacje 30.05.12, 16:55
        Zgadzam się z Tobą, Babo. W przypadku, gdy ktoś ma wysoki poziom, to zrozumiałe, że chce pogadać po ang. z kimś sobie równym (w tej dziedzinie). Jeśli ma niższy, to nieładnie, próbować wyłudzać lekcje za darmo;>

A co do błędu, jaki podałaś, eh;> Nie skupiałabym się na poszczególnych błędach, bo te się każdemu zdarzają, ale raczej na ogólnej umiejętności płynnego posługiwania się językiem.

Ja też nie jestem idealna i w zmęczeniu mogę niezłe głupoty gadać (niezależnie od języka).
        • angksiazki Re: Konwersacje 31.05.12, 13:42
          Popatrzyłam na forum inne posty tej pani. Ona szuka nie tylko konwersacji z kobieta ale czegoś więcej. Trzeba uprzedzać od razu żeby uniknąć nieporozumień...
          • pocomito4 Re: Konwersacje 31.05.12, 21:00
            Nawet gdyby,to dlaczego jesteś tak dociekliwa?
            • baba67 Re: Konwersacje 31.05.12, 22:04
              Nie ma znaczenia w sumie jakiej orientacji jest ta pani, ostatecznie lesbijki moga sie normalnie przyjaznic z kobietami hetero .Problem lezy gdzie indziej.
              • angksiazki Re: Konwersacje 31.05.12, 22:26
                Nie, ja nie uważam że to jest "problem" tylko dobrze wiedzieć wcześniej.
              • kociamama Re: Konwersacje 02.06.12, 12:15
                Zgadzam się. No i przecież na tym forum, za pewne też są lesbijki, bi-seksualistki, a może nawet inter-seksualistki itd. Ale to nie jest problem.

• anglofil Re: Konwersacje 02.02.13, 01:45
                  Ale przecież babka napisała, że 'może wspólny świat' więc nie trzeba patrzeć na żadne inne posty, żeby się zorientować.... po co tak nazywać od razu wszystko po imieniu. Jasne że na forum są lesnijki, inter, itd a zważywszy, że wśród nauczycielek zauważam sporo singli i rozwiedzinonych to na pewno pełno też masturbatorek a po cholerę o tym się rozwodzić?
                  • anglofil Re: Konwersacje 02.02.13, 01:47
                    No i zapomnieliśmy o kategorii hetero. Hetero też są. Fakt, że forum to nie tablica ogłoszeniowa typu towarzyskiego ale trochę delikatności przydaje się.
                    • anglofil Re: Konwersacje 02.02.13, 01:52
                      Przeczytałam ostatnio książkę o lesbijkach w Polsce i może dlatego taka jestem bojowa - no bo zgroza człowieka łapie jak ciężko ludziom się ujawnić a wg. mnie nie mamy prawa tak się wzajemnie udupiać. No ale rzeczywiście, jesteśmy na forum anglistycznym więc zamykam japę.
                      • baba67 Re: Konwersacje 02.02.13, 08:38
                        Nikt tu nie ma zamiaru nikogo udupiac.Chodzi o oczekiwania.Powiedzmy ze odczytuje ogloszenie tej osoby jako nauczycielki szukajacej kogos podobnego do milych i pouczajacych pogawedek Wspolny swiat rozumiem jako wspolne zainteresowania-lubimy te same ksiazki filmy, mamy podobe poglady.Jestem wiekszosciowa.
                        I co sie dzieje? Ano od razu rozczarowanie i to z obu stron.Bo osoba szukajaca partnerki ( o czym ja nie wiem) jest kompletnie zdezorientowana radosna informacja ze mam meza i dzieci i zaczyna sie zachowywac w sposob dla mnie niezrozumialy.
                        Jest jakby...rozczarowana co ddezorientuje mnie.Nic fajnego z tego spotkania nie wychodzi a przeciez mogloby.
                  • baba67 Re: Konwersacje 02.02.13, 08:27
                    Okreslenie wspolny swiat jest pojemne a dla niektorych mocno niejasne.Wspolny swiat moga miec dwaj najzupelniej heteroseksualni szachisci lub wedkarze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka