Dodaj do ulubionych

Orędzie 496

22.07.12, 01:01
Stosownie przekazów wizjonerku z Irlandii otrzymującej setkami bezpośrednio od najwyższych zaświatów orędzia z częstotliwością godną co najmniej podziwu. Tym razem ostrzegające orędzie przypomina znane już z przeszłości watykańskie praktyki przestrzegające przed tą tradycją samego papieża Benedykta XVI. Otóż w wyniku spisku Benedykt XVI będzie musiał opuścić Watykan. Co bardziej zaskakujące, będzie on ostatnim prawdziwym Papieżem w historii. Jeżeli uzmysłowimy sobie fakt, że papieża wybierają kardynałowie ze swego grona, to skąd się ma wziąć fałszywy prorok, który ma zasiąść na jego miejscu?
Nie mniej zdumiewające jest oświadczenie zawarte w orędziu 486: - "Ja przyjdę powtórnie sądzić żywych i umarłych". Moja znajomość tego tematu jest na tylko daleko nie wystarczająca, że nie mogę przypomnieć sobie tego pierwszego razu. W związku z tym upraszam znawców tematu informację i o ew. przypomnienie tego zdarzenia, kiedy to po raz pierwszy odbywał się taki sąd nad żywymi i umarłymi?

Więcej:
www.ostrzezenie.yoyo.pl/
Obserwuj wątek
    • spojler21 Re: Orędzie 496 22.07.12, 13:45
      "Ja przyjdę powtórnie sądzić żywych i umarłych"

Co do tego akurat fragmentu, to obawiam się, że mamy do czynienia z kolejnym przykładem "zabić nie można wypuścić".

Mogło chodzić o powtórne przyjście + sądzenie a nie o powtórne sądzenie.
      Ale to tylko mała dygresja, nie dotyczy meritum postu jako całości smile
    • mamusia1999 Re: Orędzie 496 25.07.12, 16:36
      daj spokoj, czepiasz sie interpunkcji wink przyjdzie powtornie, (tym razem by) sadzic zywych i umarlych. co dokladnie zgadza sie z raz juz dana obietnica, wiec musi byc wiarygodne wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka