30.05.14, 00:41
"Pijany ksiądz spowodował kolizję i uciekł z miejsca zdarzenia. Proboszcz parafii w Jasienicy w powiecie bielskim (woj. śląskie) miał 1,5 promila alkoholu w organizmie, gdy uderzył w samochód zaparkowany przy urzędzie miejskim w Jasienicy. Tłumaczył, że nie miał czasu zatrzymać się, bo spieszył się na mszę. " - jak można przeczytać na portalu.

Zatrzymano tylko księdzu proboszczowi prawo jazdy i odwieziono go na plebanie.
Jak się to ma z inną wiadomością z TV gdzie chorego na schizofrenię, który ukradł batonik ze sklepu wartości 0,90 zł zamknięto w więzieniu?
Zaczyna być wstyd żyć w takim kraju, przynajmniej dla ludzi reprezentujący jakiś poziom swoim wykształceniem. Ciemnota panoszy się już wszędzie, a na jej czele stoi KK.
Obserwuj wątek
    • znj2 Re: Pośpiech 30.05.14, 06:51
      Z tego wynika, że prawo to zbiór śmieci.
    • sclavus Re: Pośpiech 30.05.14, 11:21
      ... prawo boskie ponad prawem państwa... (pełzająca szariatyzacja Polski?)
      I ten pijany ksiądz odprawiał mszę, czy uczestniczył we mszy??...
      ... czy bóg też się spił na takie dictum?... dla równowagi??
      • kociak40 Re: Pośpiech 30.05.14, 11:49
        sclavus napisał:

> ... prawo boskie ponad prawem państwa... (pełzająca szariatyzacja Polski?)
        > ***
        > I ten pijany ksiądz odprawiał mszę, czy uczestniczył we mszy??...
        > ... czy bóg też się spił na takie dictum?... dla równowagi??

To już przestaje być śmieszne, a robi się tragiczne. Już nie ma poszanowania prawa dla wszystkich. W takim kraju nie można już żyć. Lekarze, niby ludzie wykształceni, wiarę stawiają ponad swoje obowiązki wobec pacjentów, duchownych nie obowiązuje prawo równości, Palikot za dążenie do większej integracji w UE i państwa świeckiego, przepada w wyborach, ciemnota ojca Rydzyka trumfuje, PiS może dzięki niemu dojść do władzy. Z czego tu się śmiać, raczej trzeba myśleć o emigracji jeżeli wiek i zdrowie pozwala.
        • sclavus Re: Pośpiech 30.05.14, 13:19
          Masz rację.... ale tak jest, kiedy "pierwszy obywatel Rzeczypospolitej", jest "pierwszym ministrantem" tejże sad
          Pokolenie tych, którzy twierdzą, ze "komunę" obalił kościół z papieżem, musi wymrzeć, żeby nikt nie dawał już żadnych "wdzięczności" za to... - nie wiadomo - mimo wszystko - bo ich dzieci (jak to bywa najczęściej) mogą być zarażone przez rodziców tą ideologią.
          PeeS - spodziewałbyś się, że aż tylu lekarzy chętnie podpisze deklarację wiary??
          • dunajec1 Re: Pośpiech 30.05.14, 14:56
            Kociak,w przykazaniach jest cos o kradziezy a nic nie ma o jezdzie samochodem po pijanemu i ucieczce, tak ze ....
            A co lekarzy i ich podpisu, no nie powiem o tym moim znajomym z tego kraju gdzie zyje, bo chyba by sie zaczeli ze mnie smiac a po cichu do siebie by mowili, no zglupial chlop (zn. ja),
            ale co kosciol nie zrobi albo przyzwoli aby wladzy nie zgubic, a to zaczyna byc widac ze gubia, co dalej? Odpowiesz na to pytanie?
          • kociak40 Re: Pośpiech 30.05.14, 15:00
            "PeeS - spodziewałbyś się, że aż tylu lekarzy chętnie podpisze deklarację wiary?? " - sciavus

Nigdy bym nawet nie przypuszczał, że to możliwe, nawet w fantazji. To jest straszne, że to ludzie z wyższym wykształceniem ale o mentalności religijnych dewotek. Pocieszam się, że teoria względności jest bezwzględna dla głupoty ludzkiej i nauka kiedyś zatriumfuje.
            • sclavus Re: Pośpiech 30.05.14, 15:31
              Zawsze twierdziłem, że wyksztalcenie, nie jest dowodem na inteligencje...
              ... byle kujon, z IQ70, "przelizie" przez lata studiów i "bedzie" magister wink
              • kociak40 Re: Pośpiech 30.05.14, 17:13
                "Zawsze twierdziłem, że wyksztalcenie, nie jest dowodem na inteligencje...
                ... byle kujon, z IQ70, "przelizie" przez lata studiów i "bedzie" magister" - sciavus

Tu trochę byłbym mniej radykalny gdy jest mgr inż. Nie dlatego, że myślę o sobie ale taki wniosek wyciągam ze swojego otoczenia. Znajomość nauk ścisłych, a w szczególności matematyki, mechaniki klasycznej, mechaniki relatywistycznej (teoria względności, mechanika kwantowa) daje możliwość zrozumienia działania praw wszechświata, powstawania rzeczywistości, przepływu energii i tego wszystkiego jak to powstało od Wielkiego Wybuchu. To wyklucza wiarę w cuda, magię , czary, moc talizmanów, czarodziejskie słowa, Boga osobowego itd. W przeciwnym wypadku byłaby pogarda dla własnego intelektu.
    • kolter.mr Re: Pośpiech 04.06.14, 08:42
      kociak40 napisał:

> Zaczyna być wstyd żyć w takim kraju, przynajmniej dla ludzi reprezentujący jakiś poziom swoim wykształceniem. Ciemnota panoszy się już wszędzie, a na jej czele stoi KK.

Nie do wiary kociak w 25 lat po tzw transformacji ustrojowej poczuł to co ja czuje od 25 lat co najmniej smile)
      • taniarada Re: Pośpiech 04.06.14, 22:12
        Kolter stwierdził ,a kociak napisał:Ciemnota panoszy się wszędzie.I to stwierdziłeś kociak 25 po transformacji ustrojowej .Dużo nie zyskałeś kociak.
        • kociak40 Re: Pośpiech 04.06.14, 22:49
          "I to stwierdziłeś kociak 25 po transformacji ustrojowej .Dużo nie zyskałeś kociak. " - taniarada

Tak późno, bo zbłądziłem. Niejeden właśnie dlatego, że zbłądził - dotarł do celu.
          Musiałem zmienić poglądy, ażeby nie zmieniać stanowiska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka