Dodaj do ulubionych

Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja

07.10.14, 03:14
Jest to Czynność codzienna którą wykonuję w samotności ,powtarzając wszystkie słowa jednocześnie śpiewająco ,jak ,mantrę lub modlitwę słowa -om ,ma , ni ,pad , me ,hu , m ,aby oczyścić się z : wpływów demonicznych ,emocjonalnego oczyszczenia z zewnętrznych wpływów na mnie energii negatywnej - psychicznej ,emocjonalnej / energetycznej otoczenia ,czy też kontemplacji z Bogiem Stwórcą :

OM ( BÓG OJCIEC ) Oczyszczamy się Z Niewiedzy .

MA Oczyszczamy się z Zazdrości .
} ( SYN BOŻY )
NI Oczyszczamy się ze Złości I Nienawiści .

PAD Oczyszczamy się Dumy I Egoizmu .
} (DUCH ŚWIĘTY )
ME Oczyszczamy się z Pożądania .

HUM (AMEN ) Oczyszczamy się z Chciwości I Nadmiernego Przywiązania / Uzależnienia /Nałogów .
Obserwuj wątek
    • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 07.10.14, 15:52
      "powtarzając wszystkie słowa jednocześnie śpiewająco " - woxilo

Pamiętaj o tym, że "Gorzkie żale" śpiewa się słodkim głosem.
      • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 07.10.14, 16:59
        Pamiętaj o tym, że "Gorzkie żale" śpiewa się słodkim głosem.

Tak bo śledząc swoje przeszłe życie dokładnie ,i tak długo powtarzać - To Też Minie, To Też Minie ,Wszystko Przemija I Dobre Chwile I Złe Chwile W Życiu ,i jeśli po przemyśleniu swojego życia stwierdzisz że nikogo ,nigdy , żadnej żywej istocie na świecie nie uchybiłeś ,nie obraziłeś ,nie zraniłeś - myślą ,.mową ,uczynkiem lub zaniedbaniem ,wtedy stałeś się jak ja Buddą (pierwotna natura ludzka ) człowiekiem świętym ,oświeconym /przebudzonym ze snu zbiorowej hipnozy
        • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 07.10.14, 20:53
          "Wszystko Przemija I Dobre Chwile I Złe Chwile " - woxilo

Na nieszczęście zawsze można liczyć. Cierpienia nikt nie ukradnie.
          Zawsze największe szczęście mamy w nieszczęściu.
          • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 07.10.14, 21:03
            "Jest Dobrze ,Lecz Zawsze Może Być Lepiej , Tylko Że Nigdy Nie Ma Tak Źle , Żeby Nie Mogło Być Gorzej "
            • taniarada Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 07.10.14, 21:43
              woxile tu jest tekst piosenki Fredka Grabowskiego .Dedykuję ją dla Ciebie.Tylko uważaj ,żeby Cię Bóg nie powołał do siebie za nadmierną gorliwość .teksty.wywrota.pl/tekst/42293-andrzej-grabowski-jest-dobrze-jestem-jak-motyl.html
              • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 05:21
                woxile tu jest tekst piosenki Fredka Grabowskiego .Dedykuję ją dla Ciebie.Tylko uważaj ,żeby Cię Bóg nie powołał do siebie za nadmierną gorliwość

Dobra ziemianie ułomni umysłowo i z waszym 10 % mózgiem ,osiągniecie 100 % mózgu to pogadamy ,a Ferdka Grabowskiego to sam szkoliłem żeby głupich ziemian rozśmieszał.

A tu dla ciebie do przemyślenia "Gadał dziad do obrazu ,a obraz ani razu "
            • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 07.10.14, 21:44
              woxilo napisał(a):

> "Jest Dobrze ,Lecz Zawsze Może Być Lepiej , Tylko Że Nigdy Nie Ma Tak Źle , Żeb
              > y Nie Mogło Być Gorzej "

Człowiek jest jak rzeka, wtedy jest bezpieczny, kiedy trzyma się koryta.
              • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 05:27
                Człowiek jest jak rzeka, wtedy jest bezpieczny, kiedy trzyma się koryta.

Rzeka to metafora najgłębszej części psychiki ludzkiej Nieświadomości Zbiorowej - Królestwa Archetypowych symboli ,cała wiedza ludzkości ,znana od pokoleń na całym świecie .
                • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 06:48
                  " Nie szukajcie Jezusa,Buddy ,Mistrzów Duchowych czy Oświecenia ,Szukajcie Prawdy ,Mądrości i Miłości oraz Dobra W Sobie "

Powiedziane jest " Szukajcie Aż Znajdziecie "
                  • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 07:15
                    " OO Mój Boże Kochany ,Kiedy Ja Sobie Włożę "

" Mój Szatan Poszukuje Drogi Do Piekła ,I Tak Szuka, Szuka ,Błądzi ,I Nie Umie Znaleźć ,Jakby Wszystkie Piekła Zamarzły "
                    • marina0321 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 10:30
                      woxilo napisał(a):

> " OO Mój Boże Kochany ,Kiedy Ja Sobie Włożę "

Nie wiem.

> " Mój Szatan Poszukuje Drogi Do Piekła ,I Tak Szuka, Szuka ,Błądzi ,I Nie Umie
                      > Znaleźć ,Jakby Wszystkie Piekła Zamarzły "

Dostać się do zamarzniętego piekła też byłoby karą.
                      • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 11:49
                        Dostać się do zamarzniętego piekła też byłoby karą.

Tak ,a dostać się do mojego nieba to trzeba przejść przez piekło ,a ponoć nie taki diabeł staszny jak go malują .
    • sphinx10 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 10:52
      Czy przyjmujesz uczniów ?
      Jeśli tak, to ile bierzesz za godzinę nauczania?
      Widzę, że jesteś porządne chłopisko, a nie jakiś oszołom z sekty.
      Mam nadzieję, że nie słyszysz w głowie głosów, które karzą ci robić straszne rzeczy ....
      • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 11:56
        Mam nadzieję, że nie słyszysz w głowie głosów, które karzą ci robić straszne rzeczy ....

Z przyjemnością przyjmę każdego normalnego i mądrego w miarę człowieka ,jestem absolutnie zdrowy na ciele i umyśle ,doradzę i chętnie wymienię się poglądami ,w każdej kwestii czy to życiowej ,duchowej ,psychicznej czy seksualnej itp .wszystko absolutnie gratis ,za darmo .
        • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 14:13

Nie szukajcie Buddy ,Jezusa ,Dobrego Serca czy Oświecenia ,Bądźcie Dla Siebie Nauczycielami ,i uczcie się na własnych błędach ,szukajcie dobra i miłości w sobie ,bowiem Bóg To Metafora/Tytuł /Nazwa , dla waszej - Głowy ,Umysłu,Intelektu ,Charakteru ,Sumienia ,Mentalności ,Wierzeń ,Emocji ,Serca .

Po prostu Boga Stwórcy Szukajcie Wszędzie .
          • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 19:06
            "Bądźcie Dla Siebie Nauczycielami ,i uczcie się na własnych błędach" - woxilo

Nauka na cudzych błędach jest znacznie tańsza.
            • taniarada Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 19:25
              Woxilo napisał szukajcie Boga wszędzie.Po co ma szukać Boga wszędzie jak mam go w jednym miejscu.Zgadnij woxilo gdzie?
              • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 08.10.14, 19:39
                Woxilo napisał szukajcie Boga wszędzie.Po co ma szukać Boga wszędzie jak mam go w jednym miejscu.Zgadnij woxilo gdzie?

Przy sobie ,to twoja duchowa połowa (mąż )
                • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 10.10.14, 03:43
                  Są To Słowa Boga ,Które Przełożyłem Poniżej - Uzyskane Drogą Nadzmysłową tzw. Channelling

Codziennie musimy poświęcić czas dla siebie ,na taką samotną - Medytację / Modlitwę / Kontemplację (skupić się na swoim wnętrzu ) ,by oczyścić umysł z wielu podświadomych myśli ,którymi jesteśmy non stop bombardowani z otoczenia i z mediów elektronicznych ,a wszystkie te informacje docierające do nas zewsząd ,są kodowane w głębiach naszej psychiki (podświadomości i nieświadomości ) .
                  Powtarzamy - Mantry ,Odmawiamy Modlitwy ,Różańce ,Male (różaniec tybetański ) itp. itd. wszystko to ma na celu -skoncentrowane oczyszczanie umysłu z nagromadzonych myśli ,takie myślenie by za wiele nie myśleć ,i to jest dopiero wstęp do prawdziwej modlitwy .

A jak się wyciszymy wewnętrznie ,oczyścimy umysł ,Wtedy Bóg Może Wlać W Nas Ducha Świętego ,Ponieważ Będziemy Puści Wewnętrznie I Gotowi Na Przyjęcie Do Naszego Wnętrza Ducha Świętego .
                  Marzenia są dobre ,ale muszą znaleźć odbicie w rzeczywistości ,trzeba znaleźć sobie jakąś kotwicę by zakorzenić się w rzeczywistości (krytycznie ocenić sytuację - co mogę ,a czego nie mogę ),i nie odrealnić się odpływając w świat marzeń i fantazji C.G.Jung
                  • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 10.10.14, 03:54
                    Czuje,Siłę Bożą we własnym wnętrzu (gdyż jest istotą duchową ,nie do poznania ,przez ograniczone ludzkie 5 zmysłów ),ja np .przejmując ludzki smutek ,ból i żal prawie codziennie ,tak się też czuję ,to jak się odizoluję na jakiś czas od ludzi i pobędę w samotności ,wtedy czuję jak Bóg Stwórca napełnia mnie Swoją Miłością ,wtedy z moich oczu leją się łzy radości i szczęścia .
                    • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 10.10.14, 08:30
                      Albo żeby poczuć się lepiej zdrowotnie ,wystarczy się przejść samemu po lesie ,bowiem, w drzewach są zaklęci najwięksi w Historii i w Dziejach Ziemi - Magowie ,Czarownicy I Uzdrowiciele
                      .
                      Wiem po sobie jak czuję się kiepsko przed wyjściem z domu ,a jak szczęśl;iwy i zdsrowy po wyjściu z lasu .

Także polecam gorąco samotne wyprawy do lasu ,każdemu kto potrzebuje - pozytywnej energii ,wyjść z depresji czy chorób cielesnych lub duchowych .
                      • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 10.10.14, 17:59
                        ",a jak szczęśliwy i zdrowy po wyjściu z lasu ." - woxilo

W każdym lesie możemy się przekonać, że nauka poszła w las.
                        • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 10.10.14, 18:39
                          W każdym lesie możemy się przekonać, że nauka poszła w las.

Tylko że po co nosić drzewo do lasu ? Sam/sama bądź drzewem ,wodą ,naturą .
                          • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 00:58
                            "Sam/sama bądź drzewem ,wodą ,naturą." - woxilo

Marzenia są wtedy najpiękniejsze, kiedy są niespełnione.
                            • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 01:10
                              Marzenia są wtedy najpiękniejsze, kiedy są niespełnione.
                              • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 01:14
                                Nadzieja to skonkretyzowane marzenie, a Ty chcesz w tym tylko realności.
                                Według tego co napisałeś, to dla emeryta największym marzeniem jest listonosz.
                                • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 01:24
                                  Według tego co napisałeś, to dla emeryta największym marzeniem jest listonosz.
                                  • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 01:32

Bo tylko uczenie się na własnych błędach ,wyciąganie z tego wniosków ,daje mądrość i życiową wiedzę i siłę (Rozwija Świadomość --Transcendentną ,Boską sferę życia ) praktyczne doświadczanie życia ,życie pełnią ,naprawdę ,realnie ,jest prawdziwe ,.zmysły natomiast mogą zniekształcać rzeczywistość .
                                    • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 03:28
                                      Żeby słowa podziękowania nie usłyszeć ,za moje dobre chęci ,za moje poświęcenie ,żeby nie móc przez 20 lat przytulić się i pocałować z uczuciem odwzajemnionym kobiety ,toż to ludzkie pojęcie przechodzi ,i woła o pomstę do nieba , nic tylko nerwy ,nerwy i wielki stres .
                                      • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 05:44
                                        Za moją pozytywną energię ,za moc którą ludzi obdarzałem przez lata ,za rozśmieszanie ludzi przebywający koło mnie (a szczery śmiech wytwarza w organizmie hormony radości ,szczęścia ,zdrowia i długowieczności )
                                  • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 09:43
                                    "Trafnie powiedziane ,ale dlaczego tylko emeryt potrzebuje ruchu jak listonosz ,według ciebie ? " - woxilo

Tu nie o ruch chodziło ale o emeryturę, którą listonosz przynosi, a jej wysokość jest "głodowa".
                                    • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 10:22
                                      Tu nie o ruch chodziło ale o emeryturę, którą listonosz przynosi, a jej wysokość jest "głodowa".
                                      • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 17:14
                                        "Wiesz z tym pytaniem to raczej do ministra finansów " - woxilo

To nie pytanie ale dla ciebie jest to zbyt trudny żart -
                                        - "Jedyną nadzieją emeryta jest listonosz". Dużo piszesz ale wolno myślisz.
                                        • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 17:47
                                          To nie pytanie ale dla ciebie jest to zbyt trudny żart -
                                          - "Jedyną nadzieją emeryta jest listonosz". Dużo piszesz ale wolno myślisz.
                                          • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 19:39
                                            Kto nie używa seksu i nie doświadcza orgazmu ,ten chory psychicznie ,fizycznie i ramol.
                                          • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 19:42
                                            U ciebie jest stały dylemat - czy krytykować kogoś, czy chwalić siebie?
                                          • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 19:53
                                            "Dzięki ,teraz dzięki tobie wiem dlaczego ludzie mnie przypisują swoje zacofanie w ewolucji ,ciemnotę umysłową i zabobony" - woxilo

To fakt. Nie musisz się wysoko wspinać, żeby wznieść się na szczyty głupoty.
                                            • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 20:06
                                              To fakt. Nie musisz się wysoko wspinać, żeby wznieść się na szczyty głupoty.
                                              • kociak40 Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 20:10
                                                "Co wy tam wiecie Demony i Faryzeusze ,Alkoholicy i pijacy." - woxilo

Zwykle ludzie małego kalibru pragną strzelać dużymi nabojami.
                                                • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 11.10.14, 20:13
                                                  Zwykle ludzie małego kalibru pragną strzelać dużymi nabojami.
                                                  • woxilo Re: Codzienna Modlitwa/Medytacja/Kontemplacja 12.10.14, 02:49
                                                    1 Słowa Koheleta, syna Dawida, króla w Jeruzalem.
                                                    2 Marność nad marnościami, powiada Kohelet,
                                                    marność nad marnościami - wszystko marność.
                                                    ROZWAŻANIA TEORETYCZNE

Nic nowego pod słońcem

3 Cóż przyjdzie człowiekowi z całego trudu,
                                                    jaki zadaje sobie pod słońcem?
                                                    4 Pokolenie przychodzi i pokolenie odchodzi,
                                                    a ziemia trwa po wszystkie czasy.
                                                    5 Słońce wschodzi i zachodzi,
                                                    i na miejsce swoje spieszy z powrotem,
                                                    i znowu tam wschodzi.
                                                    6 Ku południowi ciągnąc
                                                    i ku północy wracając,
                                                    kolistą drogą wieje wiatr
                                                    i znowu wraca na drogę swojego krążenia.
                                                    7 Wszystkie rzeki płyną do morza,
                                                    a morze wcale nie wzbiera;
                                                    do miejsca, do którego rzeki płyną,
                                                    zdążają one bezustannie.
                                                    8 Mówienie jest wysiłkiem:
                                                    nie zdoła człowiek wyrazić [wszystkiego] słowami.
                                                    Nie nasyci się oko patrzeniem
                                                    ani ucho napełni słuchaniem.
                                                    9 To, co było, jest tym, co będzie,
                                                    a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie:
                                                    więc nic zgoła nowego nie ma pod słońcem.
                                                    10 Jeśli jest coś, o czym by się rzekło:
                                                    "Patrz, to coś nowego" -
                                                    to już to było w czasach,
                                                    które były przed nami.
                                                    11 Nie ma pamięci o tych, co dawniej żyli,
                                                    ani też o tych, co będą kiedyś żyli,
                                                    nie będzie wspomnienia u tych, co będą potem.
                                                    Marność mądrości

12 Ja, Kohelet, byłem królem nad Izraelem w Jeruzalem.
                                                    13 I skierowałem umysł swój ku temu,
                                                    by zastanawiać się i badać,
                                                    ile mądrości jest we wszystkim,
                                                    co dzieje się pod niebem.
                                                    To przykre zajęcie dał Bóg
                                                    synom ludzkim, by się nim trudzili.
                                                    14 Widziałem wszelkie sprawy, jakie się dzieją pod słońcem.
                                                    A oto: wszystko to marność i pogoń za wiatrem.
                                                    15 To, co krzywe, nie da się wyprostować,
                                                    a czego nie ma, tego nie można liczyć.
                                                    16 Tak powiedziałem sobie w sercu:
                                                    "Oto nagromadziłem i przysporzyłem mądrości więcej
                                                    niż wszyscy, co władali przede mną na Jeruzalem",
                                                    a serce me doświadczyło wiele mądrości i wiedzy.
                                                    17 I postanowiłem sobie poznać
                                                    mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę.
                                                    Poznałem, że również i to jest pogonią za wiatrem,
                                                    18 bo w wielkiej mądrości - wiele utrapienia,
                                                    a kto przysparza wiedzy - przysparza i cierpień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka