Dodaj do ulubionych

Komputer stał sie Bogiem..

02.12.14, 22:15
Zróbcie jeden krok do tyłu,kto?wy wszyszczy którzy piszecie na forach w internecie.Zadajacie takie pytania komputerowi ,że to przechodzi ludzkie pojęcie.Zostaliście przyspawani do komputera.Ma wam dać odpowiedz na te wasze dylematy religijne.Wątpicie w istnienie Boga,krecicie sie wkółko wokół tematów wiary szatana aniołów czy kościoła.Ciekawy jestem ilu ludzi z każdego forum religijnego,tak naprawde modli sie chociaz raz dziennie?Ciekaw jestem ilu ludzi na tych forach,puściło juz pieluchy i stało sie dorosłymi.Zastanawiam sie kto wami kieruje i manipuluje.Wiem kto,komputer.Ma wam dać odpowiedz na wasz dylematy i problemy.Szczerze?wy tak naprawde nie modlicie sie i nie wierzycie w Boga.Zachowujecie sie tak samo jak ludzie ,którzy zamiast wysłać kartki na świeta,piszą smsy i posyłają maile.Wy nie wierzycie w Boga tylko w komputer.Oczekujecie odpowiedzi tez ,od jakiegokolwiek człowieka,a nigdy nie ufacie Bogu i nie oczekujecie jego pomocy.Jesteście chorzy , zmanipulowani przez komputer i inne media.Powtarzacie za każdym razem nowe plotki na temat Boga,a sami Boga w sercu nie czujecie.Prosze was,zróbcie krok do tyłu popatrzcie na desktop i pytania na tym forum.Masz jeden z drugim 20 czy 30 czy 40 lat i pytasz sie komputera czy Bóg istnieje,czy żydzi lub katolicy lub muzułmanie mają racje?A dałeś jeden z drugim prawo Bogu do decydowania twoją wolą by twe życie sie zmieniło?A tak wogóle dlaczego pytacie o szatana i jego działąnie na ziemi?Czy jest wam za dobrze?czy szukacie problemów?Czy świeta i tradycje kościelne lub jakiejkolwiek innej religi nie są dowedem na to ,że ludzie powinni sie kochać wzajemnie i miłować?Sami przez te wasze dylematy i ciągłe dlaczego dlaczego dlaczego Bóg to czy tamto,dlaczego Bóg mnie nie kocha,nie daje mi tego czy tamtego czy Bóg chce bym był chory?itd itd mnóstwa pytań dzieci,dlaczego ?Dam wam test,wyłączcie wszystkie telewizory(mój jest wyłączony)wyłączcie wszystkie radia(nie mam radia)wyłączcie tablety i telefony(nie mam tabletu)telefon włączony czekam od nastu lat az ktoś zadzwoni.Ale kto ma zadzwonić jak was przyspawało do komputera?A kiedy uda sie wam te zabawki wyłączyć zadzwońcie do Boga(pomódlcie sie)Lub pomózcie swemu bliżniemu.Boga nie ma w komputerze jest w waszych sercach.I wtedy spadnie śnieg przyjedzie Mikołajsmile bedzie choinka i miłość wśród ludzi dobrej woli.No wyłącz ten komputer ....
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Komputer stał sie Bogiem.. 02.12.14, 22:36
      To straszne...
      ... jeszcze jeden nawiedzony!!!
      ... wiara czyni czuba!!
      • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 01:08
        sclavus napisał:

> To straszne...
        > ... jeszcze jeden nawiedzony!!!

Biedni są ci ludzie, których nawet na rozsądne myślenie nie stać.
        Trudno mieć duże perspektywy stojąc przed murem głupoty.
        • sclavus Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 10:55
          ... i próbując "głową" go przebić...
    • broceliande Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 10:13
      Niezupełnie się zgadzam, ale w sumie podoba mi się to, co napisałeś (czy napisałaś).
      Niech będzie choinka i miłośćsmile
      • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 17:53
        "Niech będzie choinka i miłość" - brocelianda

Zwłaszcza seks wigilijny pod choinką.
        • broceliande Re: Komputer stał sie Bogiem.. 04.12.14, 12:02
          Myślałam w takim szerszym, globalnym pojęciu, ale też może być.
          Do seksu bardziej mi pasuje Święto Zmarłych.
          • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 04.12.14, 18:55
            "Do seksu bardziej mi pasuje Święto Zmarłych. " - broceliande

Jak kochać się, to do ostatniego grosza.
    • 6prawda123 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 16:53
      Zmieniłem login ale to nadal ja smilezmieniłem bo potem wszyszczy do mnie piszą i nie mam prywatnoścismilenormalnie jak gwiazdasmile)Ok ,no to pozdr głównie kociaka40 życze miłości.Pamietacie jak byliście dziećmi?tak wiele radości sprawiało przygotowywanie do świąt.Mikołaj prezenty,(jaki Mikołaj?jak masz zauważyć Mikołaja jak non stop patrzysz w kineskop lub desktop?)ubieranie choinki,dekoracje w domu itd,pamietacie?nie?to pora sobie przypomnieć.A pamietacie lata jak nie było komputerów i TV HD?Jak ludzie wtedy sie bardziej kochali szanowali i pamietali o sobie.Chodzili po tzw.kolędzie,śpiewali kolędy,wyciagali z domu jeden drugiego i szli do następnego itd itd aż było ich nieraz 50 ludziasmileCzemu o tym pisze?pisze o tym ,poniewaz puściłem bycie sam ze sobą i komputerem.Od wczoraj właczyłem komputer teraz o godz 15.30.Oczywiście że macie racje ,transmisja mszy dla chorych,kamera lourdes , Fatima lub Częstochowa ,taka łączność tez jest dobra.Sam lubie popatrzeć i podumać.jestem poza Polską czasem tesknie za tymi miejscami.Wczoraj pomodliłem sie za was i za pokój na ziemi.Tu jeszcze świeci słońce,tez zimno jak w polsce ale śniegu jeszcze nie ma.Byście mi uwierzyli,jak bardzo tęsknie za tym co wy tam macie.Rodziny,miejsca kultu religijnego,Łagiewniki ,Częstochowa Krzyż na Giewoncie,Krupówki Zakopane i inne.I czasem sie zastanawiam,dlaczego jesteście tacy samotni przed komputerami.Rozumiem chorych,to czasem jedyny kontakt ze światem,ale zdrowi?Byłem w kościele ,pusty był,padłem na kolana dziekując Bogu za życie i jego miłosierdzie dla ludzi i świata.Nie jestem nawiedzonysmilejak napisał ktoś na innym forum,jestem poprostu znów na dobrej drodze.Czy wierzycie mi lub nie,12 lat trzezwości i 9 lat bez tytoniu,jak tak patrzyłem wczoraj na Lurdes (kamera internetowa)to naszłą mnie myśl ,ze to wielki dar życie .(nie podważam żadnego postu i nie bede nikogo komentował,zakończyłem tzw strzelanie na forach,kto ma racje kto nie)Jeszcze wam opowiem o cudach smilepozdr
      • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 17:51
        "Wczoraj pomodliłem się za was i za pokój na ziemi." - 6prawda123

Rzucajmy słowa na wiatr, może je zaniesie do właściwego adresata?

"Jeszcze wam opowiem o cudach " - 6prawda123

Słuchajmy plotek, ale na miłość boską, nie powtarzajmy ich.

Dziękuję za pozdrowienia. Również pozdrawiam.
        Mądrości uczymy się od wszystkich, głupoty od nikogo.
        • 6prawda123 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 18:05
          Adresatem był w wiadomości o pokój na ziemi,Bóg,Siła Wyzsza,Fatima, Lourdes ,Koronka do miłosierdzia w Łagiewnikach,oraz modlitwa,Boże uzycz mi pogody ducha abym godził sie z tym czego nie moge zmienić,odwagi abym zmieniał to co moge zmienić i mądrości abym odróżniał jedno od drugiego.O cudach z mojego życia,o uratowaniu mnie przez Boga ,wypadek na motorze,wypadek przy maszynie kraj gdzie jestem itd.Opowiadam zawsze na swoich doświadczeniach w życiu.Pozdrawiam ,życze wyciszenia ,wtedy Bóg działa i słucha naszych modlitw.Kurde jak sie ciesze mam tv Polandia,polskie programy.Nareście sie dowiem co kochają polacy w polscesmilei podobno już nie narzekająsmileI podobno coraz wiecej słów idziałań typu,dzień dobry czy moge panu pani pomócsmileJak nierealne?wszystko jest mozliwe.
          • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 04.12.14, 04:14
            "Adresatem był w wiadomości o pokój na ziemi, Bóg, Siła Wyzsza, Fatima, Lourdes ,Koronka do miłosierdzia w Łagiewnikach, oraz modlitwa, Boże uzycz mi pogody ducha abym godził sie z tym czego nie moge zmienić, odwagi abym zmieniał to co moge zmienić i mądrości abym odróżniał jedno od drugiego." - 6prawda123

Niedobrze. Nie wolno być zbyt nachalnym. Co za dużo to nie zdrowo. Sam określasz się, że nie jesteś nawiedzony, ale jesteś marudny. Zawracasz "gitarę" w niebie komu się tylko daje. Tak nachalne wołanie do nieba słyszane jest raczej w piekle. Chcesz mądrości ale klucz do wiedzy psuje nie do każdej głowy. Więcej samodzielności, a mnie tych modlitw. Diabła też stworzył Bóg i nie oczekuje modlitw od niego. Zakładasz, że Bóg tak chętnie Twoich modlitw słucha? Skąd ta pewność, to raczej objaw własnej pychy.
      • sclavus Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 17:55
        a kiedyś... - kiedyś to nawet choinek nie było, nikt o żadnym Mikołaju nie słyszał, ani o "gwiazdce betlejemskiej" - ludzie cieszyli się, że "znikanie dnia się skończyło" i zacznie go przybywać...
        Aż tu nagle wpadli zbrojni z mieczami, pochodniami i krucyfiksem i rozpenderolili wszystko!!!
        Dzisiaj nazywają ten dzień "chrztem Polski" i "korzeniem chrześcijaństwa" big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        ... wiara czyni czuba!!!
        • taniarada Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 22:08
          Nie przypominam sobie świąt bez choinki i św.Mikołaja .A żyję wystarczająco długo.Nie wyobrażam sobie wnucząt i ich radości przy otwieraniu prezentu.Zapach pieczonego ciasta i potraw wigilijnych .Niezapomniany .Teraz komputer spełnia rolę informatora ,oskarżyciela .Złotoustego myśliciela słów .Wypowiedzianych ,by zranić.Ludzie przestali się komunikować ,wspierać i pomagać.W tym ciężkim życiu ,gdzie śmierć zbliża się wielkimi krokami.
          • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 22:29
            "W tym ciężkim życiu ,gdzie śmierć zbliża się wielkimi krokami. " - taniarada

Po latach stajemy się zgorzkniali, jak stary szparag. Źródła grzechu tryskają wszędzie i dla każdego, mamy w czym wybierać.
          • pocoo Re: Komputer stał sie Bogiem.. 03.12.14, 22:35
            taniarada napisał(a):
            > Ludzie przestali się komunikować ,wspierać i pomagać.W tym ciężkim życi
            > u ,gdzie śmierć zbliża się wielkimi krokami.

I myślisz,że wszystkiemu winien komputer?
    • 6prawda123 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 04.12.14, 11:35
      Kochani dalszy ciąg tej fascynujacej konwersacji znajduje sie na forum apostoł,pozdr życze wszystkiego dobregosmile)
      • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 04.12.14, 16:38
        "Kochani dalszy ciąg tej fascynujacej konwersacji " - 6prawda123

Chętnie słuchamy nowin, nawet nieprawdziwych.
        Pozwólmy innym mówić, a sobie milczeć!
      • kolter Re: Komputer stał sie Bogiem.. 04.12.14, 19:50
        6prawda123 napisał(a):

> Kochani dalszy ciąg tej fascynujacej konwersacji znajduje sie na forum apostoł,
        > pozdr życze wszystkiego dobregosmile)

Jesteś ciepły ?
        • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 04.12.14, 21:25
          "Jesteś ciepły ?" - Kolter

Nie znosisz ludzi letnich, którzy: ani ziębią, ani grzeją?
          • pocoo Re: Komputer stał sie Bogiem.. 05.12.14, 10:29
            "Kobiety są gorące aha,aha,aha".
            • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 05.12.14, 19:03
              pocoo napisała:

> "Kobiety są gorące aha,aha,aha".

Czad domowego ogniska zatruł niejedno małżeństwo.
              • taniarada Re: Komputer stał sie Bogiem.. 05.12.14, 20:52
                Stare dobre małżeństwo .Ale po co się "usrywać jak kostucha nad każdym wsi .I nie wiadomo kiedy człowiek się załapie.
                • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 05.12.14, 21:58
                  taniarada napisał(a):

> Stare dobre małżeństwo .Ale po co się "usrywać jak kostucha nad każdym wsi .I n
                  > ie wiadomo kiedy człowiek się załapie.

Kobietę majętną w złoto - czyni trzecie voto.
    • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 10.12.14, 05:42
      "Bóg działa i słucha naszych modlitw." - 3prawda12

Nasuwa mi się pytanie - Jak to jest możliwe, że Bóg ceni wyżej modlitwę niż uczciwą pracę?
      • pocoo Re: Komputer stał sie Bogiem.. 10.12.14, 09:31
        kociak40 napisał:

> Nasuwa mi się pytanie - Jak to jest możliwe, że Bóg ceni wyżej modlitwę niż ucz
        > ciwą pracę?

Jak to jest możliwe,że wierzący modlą się i modlą,ślą do boga błagalne prośby na kolanach,a bóg i tak zrobi co zechce ponieważ wie,co i komu jest najbardziej potrzebne.
        Afrykańskie dzieci umierają z głodu błagając o kroplę deszczu.Tylko tyle,a i tak jest to ponad boskie siły.
        • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 10.12.14, 16:46
          Nawet Boga na to nie stać, żeby wszystkim zapłacił, którzy mówią "Bóg zapłać".
          • pocoo Re: Komputer stał sie Bogiem.. 11.12.14, 15:48
            kociak40 napisał:

> Nawet Boga na to nie stać, żeby wszystkim zapłacił, którzy mówią "Bóg zapłać".

Oj ,Ty niedowiarku.Bóg płaci na podstawie wyliczanki;"entliczek,pentliczek ...na kogo wypadnie na tego bęc".Jednemu milion z nieba kapnie ,a drugiemu "plaga egipska".
            • kociak40 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 11.12.14, 18:05
              "Bóg płaci na podstawie wyliczanki; "entliczek, pentliczek ..." - pocoo

Trudno wierzyć w ciemno w świetlaną przyszłość.
              • czarnydemon1 Re: Komputer stał sie Bogiem.. 17.12.14, 22:35
                Zróbcie jeden krok do tyłu,kto?wy wszyszczy którzy piszecie na forach w internecie.Zadajacie takie pytania komputerowi ,że to przechodzi ludzkie pojęcie.Zostaliście przyspawani do komputera.Ma wam dać odpowiedz na te wasze dylematy religijne.Wątpicie w istnienie Boga,krecicie sie wkółko wokół tematów wiary szatana aniołów czy kościoła.Ciekawy jestem ilu ludzi z każdego forum religijnego,tak naprawde modli sie chociaz raz dziennie?Ciekaw jestem ilu ludzi na tych forach,puściło juz pieluchy i stało sie dorosłymi.Zastanawiam sie kto wami kieruje i manipuluje.Wiem kto,komputer.Ma wam dać odpowiedz na wasz dylematy i problemy.Szczerze?wy tak naprawde nie modlicie sie i nie wierzycie w Boga.Zachowujecie sie tak samo jak ludzie ,którzy zamiast wysłać kartki na świeta,piszą smsy i posyłają maile.Wy nie wierzycie w Boga tylko w komputer.Oczekujecie odpowiedzi tez ,od jakiegokolwiek człowieka,a nigdy nie ufacie Bogu i nie oczekujecie jego pomocy.Jesteście chorzy , zmanipulowani przez komputer i inne media.Powtarzacie za każdym razem nowe plotki na temat Boga,a sami Boga w sercu nie czujecie.Prosze was,zróbcie krok do tyłu popatrzcie na desktop i pytania na tym forum.Masz jeden z drugim 20 czy 30 czy 40 lat i pytasz sie komputera czy Bóg istnieje,czy żydzi lub katolicy lub muzułmanie mają racje?A dałeś jeden z drugim prawo Bogu do decydowania twoją wolą by twe życie sie zmieniło?A tak wogóle dlaczego pytacie o szatana i jego działąnie na ziemi?Czy jest wam za dobrze?czy szukacie problemów?Czy świeta i tradycje kościelne lub jakiejkolwiek innej religi nie są dowedem na to ,że ludzie powinni sie kochać wzajemnie i miłować?Sami przez te wasze dylematy i ciągłe dlaczego dlaczego dlaczego Bóg to czy tamto,dlaczego Bóg mnie nie kocha,nie daje mi tego czy tamtego czy Bóg chce bym był chory?itd itd mnóstwa pytań dzieci,dlaczego ?Dam wam test,wyłączcie wszystkie telewizory(mój jest wyłączony)wyłączcie wszystkie radia(nie mam radia)wyłączcie tablety i telefony(nie mam tabletu)telefon włączony czekam od nastu lat az ktoś zadzwoni.Ale kto ma zadzwonić jak was przyspawało do komputera?A kiedy uda sie wam te zabawki wyłączyć zadzwońcie do Boga(pomódlcie sie)Lub pomózcie swemu bliżniemu.Boga nie ma w komputerze jest w waszych sercach.I wtedy spadnie śnieg przyjedzie Mikołajsmile bedzie choinka i miłość wśród ludzi dobrej woli.No wyłącz ten komputer ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka