02.05.15, 06:20
Może zbyt dużą wagę przywiązuję do tytułów naukowych przed nazwiskiem ale jednak określa to w dużym stopniu zdobytą wiedzę. Jakoś lepiej odbieram np. lekarza gdy ma przed nazwiskiem dr, a jeszcze lepiej dr hab. Dotyczy to także innych specjalności. Doktorat, to kurs plus praca naukowa pod "okiem" promotora. Habilitacja to już samodzielna praca naukowa bez promotora i jej obrona jest dość trudna ale satysfakcja duża z własnych możliwości intelektualnych. Właśnie czytam, że na KUL jakiś ksiądz do swojego dr dodał hab., bo napisał prace naukową o aniołach. Zapewne praca bardzo trudna, bo nie oparta na rzeczywistości. Nikt nie może nawet podważyć tej nauki i zakwestionować tego tytułu naukowego hab.
Zamiast męczyć się w naukach rzeczywistych lepiej pisać traktaty "naukowe" np. o krasnoludkach, diabłach, leśnych gnomach itd. Problem jest tylko taki, że gdyby np. inżynier mechanik chciał zdobyć tytuł dr hab. i napisał coś w tym temacie, natychmiast wylądowałby w Tworkach, a ksiądz może spokojnie ten tytuł pisać przed nazwiskiem i uchodzi za naukowca.
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Naukowcy 02.05.15, 08:58
      Akurat na mnie tytuły naukowe nie robią wrażenia,ponieważ żyje w rodzinie,w której brak tytułu naukowego budzi zdziwienie.
      Doktor habilitowany od aniołów budzi respekt? A jakże .Naukowa wiedza o aniołach? Ciekawe.A może takim przypadkiem powinien się zająć profesor zwyczajny psychiatrii.
      Gdybym chciała rozprawiać o wyższości Koszałka Opałka nad smurfem Ważniakiem,to na pewno wysłano by mnie do ...lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie.
    • sclavus Re: Naukowcy 02.05.15, 11:18
      ... a nie wiesz, czy o "anielicach" też cóś tam wtrącił bo jeśli nie, to jest to ... ks. dr. hab. perwersyjny dyskryminator i budzić może podejrzenia, co do jego orientacji seksualnej... big_grin
      Kościół, nie uznając kobiet za godne człowieczeństwa, wykluczył być może i anielice... (może i po to, żeby aniołom nie dawać okazji do grzechu - jeszcze by taki anioł w konkubinacie z anielicą sobie żył)
    • rafiner Re: Naukowcy 02.05.15, 11:38
      Wiedza ma niewielką wartość, jeśli nie robi się z niej dobrego użytku. (Jana 17:3) To znaczy życie wieczne: ich poznawanie ciebie, jedynego prawdziwego Boga, oraz tego, któregoś posłał, Jezusa Chrystusa. To, co wiemy, blednie w porównaniu z tym, czego nie wiemy. (Rzymian 11:33) O głębokości Bożego bogactwa i mądrości, i wiedzy! Jakże niezbadane są jego sądy i jak nie do wyśledzenia jego drogi! (1 Koryntian 1:19-21) Napisano bowiem: „Sprawię, że zginie mądrość mędrców, i odtrącę inteligencję intelektualistów”. 20 Gdzież jest mędrzec? Gdzież uczony w piśmie? Gdzież uczestnik dysput tego systemu rzeczy? Czyż Bóg nie obrócił mądrości świata w głupstwo? 21 Skoro bowiem w mądrości Bożej świat nie poznał Boga przez swą mądrość, Bóg uznał za dobre, by przez głupstwo tego, co jest głoszone, wybawić wierzących.
      (1 Koryntian 3:19) Gdyż mądrość tego świata jest u Boga głupstwem; bo jest napisane: „On chwyta mądrych w ich własnej przebiegłości”.
      • sclavus Re: Naukowcy 02.05.15, 13:45
        Dlaczego się powtarzasz, jak ostatni debil???
        ... wpisałeś ten cytat o wiedzy, już z dziesięć razy, nie zdając sobie sprawy, jak bardzo jest on głupi!!!
        A dlaczego głupi?
        Bo myli wiedzę z wiarą!!!
        • rafiner Re: Naukowcy 02.05.15, 15:41
          (2 Piotra 1:12, 13) Dlatego zawsze będę skłonny przypominać wam te rzeczy, chociaż je znacie i jesteście niewzruszenie utwierdzeni w prawdzie, która jest w was obecna. 13 Ale uważam za słuszne — dopóki jestem w tym przybytku — pobudzać was przez przypominanie,
          • sclavus Re: Naukowcy 02.05.15, 17:20
            ... może z wyprasowanym mózgiem, wygląda się lepiej...
            PeeS - nigdy nie chciałem i nie miałem tresowanego psa!!!
            Pa! Bzdecie wytresowany z wyprasowanym mózgiem... big_grinbig_grinbig_grin
            • kociak40 Re: Naukowcy 02.05.15, 22:45
              Na rafinerze można polegać, on nie zmądrzeje.
              • pocoo Re: Naukowcy 03.05.15, 08:41
                kociak40 napisał:

> Na rafinerze można polegać, on nie zmądrzeje.

To znaczy,że ten Jehowa lubi takich głupków.Ale bardziej lubi cwaniaków,którzy tymi głupkami dla niego sterują.
                • rafiner Re: Naukowcy 04.05.15, 08:40
                  Wiedza ma niewielką wartość, jeśli nie robi się z niej dobrego użytku. (Jana 17:3) To znaczy życie wieczne: ich poznawanie ciebie, jedynego prawdziwego Boga, oraz tego, któregoś posłał, Jezusa Chrystusa. To, co wiemy, blednie w porównaniu z tym, czego nie wiemy. (Rzymian 11:33) O głębokości Bożego bogactwa i mądrości, i wiedzy! Jakże niezbadane są jego sądy i jak nie do wyśledzenia jego drogi! (1 Koryntian 1:19-21) Napisano bowiem: „Sprawię, że zginie mądrość mędrców, i odtrącę inteligencję intelektualistów”. 20 Gdzież jest mędrzec? Gdzież uczony w piśmie? Gdzież uczestnik dysput tego systemu rzeczy? Czyż Bóg nie obrócił mądrości świata w głupstwo? 21 Skoro bowiem w mądrości Bożej świat nie poznał Boga przez swą mądrość, Bóg uznał za dobre, by przez głupstwo tego, co jest głoszone, wybawić wierzących.
                  (1 Koryntian 3:19) Gdyż mądrość tego świata jest u Boga głupstwem; bo jest napisane: „On chwyta mądrych w ich własnej przebiegłości”.
              • rafiner Re: Naukowcy 03.05.15, 09:50
                (1 Koryntian 3:18, 19) Niechaj nikt samego siebie nie zwodzi: Jeżeli ktoś wśród was myśli, że jest mądry w tym systemie rzeczy, niech się stanie głupi, aby móc się stać mądrym. 19 Gdyż mądrość tego świata jest u Boga głupstwem; bo jest napisane: „On chwyta mądrych w ich własnej przebiegłości”.
                • pocoo Re: Naukowcy 03.05.15, 11:54
                  rafiner napisał:

>bo jest napisane...

Napiszę,że sól jest słodka.Będziesz wiedział dopiero wtedy,kiedy poliżesz.Zanim tak się stanie ,będziesz wszędzie cytował,że "sól jest słodka"?
                  Nie widzisz,jakiego palanta z siebie robisz sam? Każdy ma to,co lubi.
                  • sclavus Re: Naukowcy 03.05.15, 18:26
                    ... idzie facio ulicą... patrzy płot a płocie pisze: DUPA... - poglaskałi drzazga mu wlazła w łapę!
                    Tak to jest ze słowem pisanym... wink smile
                    • rafiner Re: Naukowcy 04.05.15, 08:43
                      Jeden z sąsiadów zastał drugiego na kolanach, szukającego czegoś na korytarzu.

- Czego szukasz?
                      - Mojego klucza. Zgubiłem go.

I obaj, na klęczkach zaczęli szukać zgubionego klucza.
                      Po chwili zapytał sąsiad:

- Gdzie go zgubiłeś?
                      - W domu.
                      - O losie! To dlaczego w takim razie, szukamy tutaj?!
                      - Bo tu jest więcej światła.

Jakże często szukamy tego co nam potrzeba w niewłaściwych miejscach... akceptacji u ludzi, którzy sami mają z nią problem, porady u tych, którzy sobie nie radzą, miłości wśród tych, którzy nie potrafią kochać...

"Nabieramy się" na to, że jest "dużo światła", hałasu, reklamy, zapominając, że to najzwyczajniej w świecie jest niewłaściwe miejsce...
                      • sclavus :)))))))) :)))))))))))) :)))))))))))))))) 04.05.15, 10:27

• rafiner Re: Naukowcy 04.05.15, 08:46
                    (1 Koryntian 6:12) Wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest korzystne. Wszystko mi wolno, ale ja nie dam się niczemu zagarnąć pod władzę.
                    • kot404 Re: Naukowcy 05.05.15, 21:13
                      i tak trzymaj swą wolną wolę na wodzy
                    • pocoo Re: Naukowcy 06.05.15, 07:41
                      rafiner napisał:

> (1 Koryntian 6:12) Wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest korzystne. Wszystko
                      > mi wolno, ale ja nie dam się niczemu zagarnąć pod władzę.

Przecież jesteś niewolnikiem wydawnictwa "Strażnica".
                      Jesteś również niewolnikiem Jehowy.
                      Pieprzysz jak ślepy o kolorach.
    • marina0321 Re: Naukowcy 02.05.15, 13:18
      kociak40 napisał:

> Właśnie czytam,
      > że na KUL jakiś ksiądz do swojego dr dodał hab., bo napisał prace naukową o ani
      > ołach.

Ci, którzy mu ten tytuł zatwierdzili, na pewno mają dowody na to, co napisał.
      Jeżeli to takie proste, może też napiszę pracę o archaniele Gabrielu, bo to mój imiennik, więc mam może szanse? Ach... zapędziłam się. Zapomniałam, że nie jestem kapłanem, a po drugie - jestem kobietą i tu mam przerypane.
      • kociak40 Re: Naukowcy 02.05.15, 14:11
        Biskupi i księża bardzo "poważnie" traktują swoją powinność. Na portalu była wzmianka, że 30 kwietnia (czwartek) po całodziennych debatach, biskupi udzielili dyspensy od postu piątkowego na dzień 1 maja (piątek) i wierni mogą raczyć się grillowanym mięsem bez obawy popełnienia grzechu. Rok wcześniej, też w podobnych uroczystościach, biskup praski udzielił dyspensy tylko na prawobrzeżną część Warszawy. Kto zjadł mięso na Pradze był bez grzechu, kto zrobił to po lewej stronie Wisły popełnił ciężki grzech. Ciężka jest "praca" biskupów i jaka odpowiedzialna za nasze grzechy.
        • kot404 Re: Naukowcy 05.05.15, 21:29
          Typowe dla warszawki: zniszcz, wytnij, bo mi to nie pasuje do mojego czegoś tam! Zachowujesz się jak smarkacz w piaskownicy, któremu nie podoba się kolor łopatki kolegi.....
    • dunajec1 Re: Naukowcy 05.05.15, 22:22
      Kot404, odpowiadasz typowo dla tych co nie maja nic do gadania, a wiec "huzia na Jozia" sam sobie wystawiasz swiadectwo.
      • kot404 Re: Naukowcy 12.05.15, 23:03
        właśnie odpowiedziałeś kociak40
    • kociak40 Re: Naukowcy 06.05.15, 20:25
      Niejeden ksiądz zamiast myśleć o niebie myśli tylko o niebie w gębie.
      • rafiner Re: Naukowcy 07.05.15, 07:44
        (Filipian 3:19) końcem ich jest zagłada, ich bogiem jest brzuch, a chwała ich polega na ich hańbie, umysłem zaś są przy rzeczach ziemskich.
        • pocoo Re: Naukowcy 07.05.15, 16:57
          rafiner napisał:

> (Filipian 3:19) końcem ich jest zagłada, ich bogiem jest brzuch, a chwała ich p
          > olega na ich hańbie, umysłem zaś są przy rzeczach ziemskich.

Twoi amerykańscy szefowie nie znają tego wersetu afiszując się złotem i zegarkami za 21 tysięcy dolców.Załatwiają się do złotych kibli bo im na to dajecie swoje dobrowolne datki.
          "Końcem ich jest zagłada"? Oni mają to w swoich wycackanych dupach.
      • pocoo Re: Naukowcy 07.05.15, 16:52
        kociak40 napisał:

> Niejeden ksiądz zamiast myśleć o niebie myśli tylko o niebie w gębie.

Ech,o siódmym niebie też myśli.
    • kot404 Re: Naukowcy 07.05.15, 19:21
      Naukowiec widzi drzewa w lesie, uczony widzi las.
      • pocoo Re: Naukowcy 07.05.15, 22:35
        Jedno i drugie widzi leśniczy.
        • kot404 Re: Naukowcy 08.05.15, 19:19
          bez komentarza
        • kociak40 Re: Naukowcy 08.05.15, 19:36
          pocoo napisała:

> Jedno i drugie widzi leśniczy.

I na trąbce można grać pierwsze skrzypce.
        • marina0321 Re: Naukowcy 08.05.15, 20:21
          pocoo napisała:

> Jedno i drugie widzi leśniczy.

Są też tacy, którzy w tym widzą pieniądze.
          • kot404 Re: Naukowcy 08.05.15, 21:03
            Chodzi Ci o prywatyzację lasów państwowych?
            • pocoo Re: Naukowcy 08.05.15, 23:03
              kot404 napisał(a):

> Chodzi Ci o prywatyzację lasów państwowych?

Leśniczy robiąc obchód , najczęściej patrzy na drzewa i liczy pieniądze.
              Ile trzeba wydać na walkę ze szkodnikami i usuwanie bezmyślności wandali,oraz ile zyska z wyrębu drzew? Ot i cała filozofia leśna.
            • marina0321 Re: Naukowcy 08.05.15, 23:46
              kot404 napisał(a):

> Chodzi Ci o prywatyzację lasów państwowych?

Nie. Chodzi mi o karczowanie lasów dla pieniędzy.
              • pocoo Re: Naukowcy 09.05.15, 14:12
                marina0321 napisał(a):
                > Nie. Chodzi mi o karczowanie lasów dla pieniędzy.

O bandytyzmie wycinania drzew w dżungli amazońskiej nie piszę ,ponieważ jest to powolne unicestwianie życia na ziemi .Pieniądz rządzi światem z religiami włącznie.Ludzie się zabijają dla pieniędzy.Unicestwiają dla pieniędzy.Bardziej przerażającego horroru nikt nie jest w stanie wymyślić.Homo sapiens.
              • kot404 Re: Naukowcy 11.05.15, 20:00
                o gospodarce leśnej też nie słyszałaś. A napisz może jakie masz w domu wyroby Ikei?
                • pocoo Re: Naukowcy 11.05.15, 21:24
                  kot404 napisał(a):

> o gospodarce leśnej też nie słyszałaś.

Nic ,a nic.

> A napisz może jakie masz w domu wyroby Ikei?

To chyba jest sklep poza moim zasięgiem.
                  • kot404 Re: Naukowcy 13.05.15, 20:09
                    Nie masz jak sądzę w domu stołu i krzeseł.
                    • pocoo Re: Naukowcy 14.05.15, 09:47
                      kot404 napisał(a):

> Nie masz jak sądzę w domu stołu i krzeseł.

Mam,ale na pewno nie z Ikei i nie z drewna południowoamerykańskiego.
                      • kot404 Re: Naukowcy 14.05.15, 18:59
                        Twoje stoły i krzesła to płyty wiórowe czyli polskie drewno + klej
                        • pocoo Re: Naukowcy 15.05.15, 20:32
                          kot404 napisał(a):

> Twoje stoły i krzesła to płyty wiórowe czyli polskie drewno + klej
                          Tak.Na pewno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka