24.06.05, 21:22
w telewizorni otwarcie cmentarza orląt. pokazano jakiegoś 14 latka który
zginął w walkach we lwowie.

były programy telwizyjne w któtych pokazywano afrykańskich kacyków z
wyszkolonymi armiami dzieci. i to było be. to we lwowie-cacy.
wysyłanie dzieci na wojnę bez względu na cele, idee,njbardziej zbożne ideały-
JEST ZBRODNIĄ.
toż to czyste mięso armatnie.
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Re: orlęta. 25.06.05, 08:41
      Najpierw poczytaj na ten temat.
      We Lwowie nie było żadnego kacyka który by te dzieciaki do walki wysyłał - same
      się wysłały często wbrew woli rodziców (nie jeden taki dzieciak za uszy do domu
      był ciągnięty i baty od ojca za "wojaczkę" dostał).
      Polska akcja zbrojana w 1918 roku miała charakter całkowicie spontaniczny i
      była odpowiedzią na zorganizowaną akcję ukraińską.
      Oczywiście nie zmienia to faktu że o takich rzeczach dużo wcześniej powinni
      pomyśleć przywódcy polskiej społeczości we Lwowie tak by dzeciaki nie musiały
      bronić ich tyłków!
      • dupekzoledny Re: orlęta. 26.06.05, 09:04
        abstrakciku.jesli piszę to przeczytałem .
        gdzie masz p[owiedziane że afrykańscy kacykowie ciągną te dzieciaki NA SIŁĘ.
        może wynika to dopiero z kretyńskich komentarzy pismaków ze dzieci te są
        wychowywane na janczarów. a jakim wychowaniem/jeśli nie na janczarów/ jest
        pójsie do bitwy dzieci czternastol;etnich. tylko ich janczarowie -be,nasi cacy.
        ale poczatkowo chciałem zaznaczyc że chodi mi o decydentów tych wydarzeń
        którzy powinni natychmiast takie dzieci odesłąć do matki/ a sp...aj gnoju do
        cycka".ale tego nie było.
        a dziś ojczyzna wystawia temu wydarzeniu pomniki.i to jet tez relatywizm.
        • linke1 Re: orlęta. 26.06.05, 21:34
          Myślę że wysyłanie dzieci do walki jest dokonywane z premedytacją,
          ponieważ dzieci się nie boją i lubią walczyć.
          tak było we Lwowie jak i w Warszawie w czasie tzw.POWSTANIA WARSZAWSKIEGO,
          którego nikt z rozumnych ludzi w tym czasie sobie nie zyczył a jednak wysłano
          te dzieci na rzeź.
          • dupekzoledny Re: orlęta. 28.06.05, 13:25
            istotną sprawą jest zupełny brak wyszkolenia tych "żołnierzy", i łatwośc
            manipulowania nimi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka