Dodaj do ulubionych

Kasa z czarnych, czy życie w symbiozie;)

14.08.05, 10:06
kupisz dany numer czasopisma, otrzymasz płytę z pielgrzymkami papieża do
Polski. Ilu katolików zakupi czasopismo, bo płytę wypada mieć? pewnie wielusmile
reklamodawców też pewnie będzie wielusmile Biznes sie kręci
I niech się kręcismile

to jest uczciwy zarobek a nie robienie ludzi na czarno obiecując cuda

Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Na głupocie zarabia się najwięcej 14.08.05, 10:17
      Oj tak, skądś to znam. Jak Gazeta wypuściła numer z płytą z, pożal się boże, pieśniami w wykonaniu papieża, to moi teściowie 3 numery kupili! Po co? A no na wszelki wypadek, żeby nam dać jeden (zdecydowanie odmówiłem ku ogromnemu zgorszeniu teściów) a drugi komuś z rodziny (ta była też zaopatrzona w to po uszy). Teściowa nawet poprosiła mnie o puszczenie tych "utworów" (bo sama nie potrafi obsługiwać odtwarzacza), ale nawet ona wymiękła i więcej tego jękolenia nie słuchała.
      No ale kasę Gazeta zbiła nielichą. Na głupocie zarabia się najwięcej.
      • wanda43 Re: Na głupocie zarabia się najwięcej 14.08.05, 10:24
        Tia.Niektorzy kupują,bo jak przyjdzie pleban z inspekcją coroczną i po
        danine,bedzie mozna blysnąć.Tyle,ze malo kto tego slucha lub czyta,wiekszosc
        mlodych ma to gdzies.A moherki na ogol albo nie mają,albo niepotrafią obslugiwac
        sprzetu.Zresztą im wystarcza to,co pleban na mszy powie.Ale biznes sie kreci.
      • xy2 Re: Na głupocie zarabia się najwięcej 14.08.05, 10:27
        ja nie mam nic przeciwko zarabianiu na głupocie, jak tylko sie da to czemu niesmile

jednak nie lubie, jak odbywa sie to na czarno w stylu nie wyrwe staruszce
        torebki z rentą na ulicy, ale zrobie to w białych rekawiczkach zachęcając
        niebem, strasząc piekłem i diabłem europy
        • wanda43 Re: Na głupocie zarabia się najwięcej 14.08.05, 10:35
          To tak,jak z tymi pseudo wycieczkami po tzw.sanktuariach.Ulotki pojawiają sie co
          jakis czas w skrzynkach.Wycieczka za grosze,a ze przy okazji wciska sie rozne
          badziewie albo dekoderki Trwam.O pozyskiwaniu danych osobowych nie wspomne.
          • derby6 Re: Na głupocie zarabia się najwięcej 14.08.05, 11:14
            Moja żona/katoliczka/była na takiej wycieczce w lipcu.
            Dwa dni temu dostała list od Misjonarzy Świętej Rodziny - Sanktuarium
            Maryjne w Górce Klasztornej,szkoda,że nie mam skanera bo bym wam ten list
            zeskanował,przytoczę jedynie ostatni akapit tego listu do,którego oczywiście
            dołączono przekaz pienężny cyt:

Drodzy Dobrodzieje i Przyjaciele naszego Sanktuarium.Jesteśmy bardzo wdzięczni
            za to,że jesteście z nami na dobre i na złe.Za to,że wspieracie nas swymi
            modlitwami,gestami życzliwości i dobrym słowem.Za pomoc materialną,której
            doświadczamy i dzięki,której możemy w bardzo konkretny sposób zatroszczyć
            się o piękny wygląd Sanktuarium jak również o jego rozwój i odbudowę.
            Wyrażąjąc wdzięczność za wszystkie dobra,za otwartość i ofiarność zapewniamy
            o naszej modlitewnej pamięci za was,za wasze rodziny i we wszystkich waszych
            potrzebach i intencjach u stóp matki boskiej Góreckiej Królowej Krainy.
            Wypraszamy przez jej przemożne wstawiennictwo obfitość łask dla was i hojną
            nagrodę od boga dla,którego chwały współpracujecie ze mną.
            Szczęść Boże ks.Piotr Pietrzyk MSF

Zapytałem żonę czy to bóg potrzebuje pieniędzy,matka boska czy misjonarze?

No i oczywiście przekaz pocztowy podarłem w strzępy.
            • zoltra Re: Na głupocie zarabia się najwięcej 14.08.05, 14:19
              Oj nie ładnie nie ładnie a oni tak liczyli na te pieniążki.
              • derby6 Re: Na głupocie zarabia się najwięcej 14.08.05, 14:44
                Wiem,ale i tak z powodu moich przekonań czeka mnie niechybnie
                żywot wieczny w piekle.
    • belial13 Re: Kasa z czarnych, czy życie w symbiozie;) 14.08.05, 18:31
      W ostatnich dniach prasa podała najnowesze dane.Mamy bodaj 95%
      katolików.Zastanawiam się jak to jest.95% katolików,70 tysięcy miejsc w
      pudłach,90 tysięcy siedzących i 30 tysięcy oczekujących na odsiadkę.Cosik mi tu
      nie pasuje.Czyżby te 5% niewiernych zapełniało polskie pudła?Pisała też prasa,że
      niejaki Flaszka Głódż 13 lat balangował przy armii w stopniu gienierała
      dywizji.Po trzynastu latach naliczono mu ponad 70% wysługi emerytalnej w
      wysokości 9700 zł.Z tego co wiem przecietny wojak,aby dostać 40% wymiaru
      podstawy emerytury musi odwalić obowiązkowo 15 lat.Cosik mi tu nie pasuje.czyżby
      Flaszke obowiacywały niebiańskie przepisy?Moze mi ktoś wyjaśni?
      • derby6 Re:do belial 13 14.08.05, 19:00
        Ja mam takie wyjaśnienie /oczywiście jedno z wielu/

> Aby osiągnąć szczęście,trzeba spełnić trzy warunki:
        być imbecylem,być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem.
        Jeżeli nie spełnisz pierwszego warunku wszystko jest stracone.
        Gustaw Faubert.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka