Dodaj do ulubionych

Zaczyna się!

31.03.06, 23:48
Rocznica śmierci papieża zbliża się wielkimi krokami, tv nie daje nam o tym
zapomnieć. Emitowano oczywiście film o nim, jakieś wywiady co chwilę widać i
słychać na jego temat, główne artykuły w gazetach też związane są z jednym
tematem. Nawet dzisiaj w Faktach leciał materiał o pokoleniu JP II (nie
cierpię tego zwrotu), idiotyczny był. Widziałam też reklamy "Rozmów w toku"
(swoją drogą, uważam go za denny), a w nich płacząca Kwaśniewska- papież
zmienił jej życie, współczuje mężowi, że "nie jest obdarzony łaską wiary"
(czy coś w tym rodzaju, to juz urywek programu).
To jest już ponad moje siły, odczuwam niemal reakcję wymiotną, mam wrażenie,
że jak otworzę lodówkę to wyskoczy z niej papież. Najgorsze, że to się
dopiero zaczyna, chyba oszaleję, chętnie zapadłabym w sens na ten okres.
Paranoja...
Obserwuj wątek
    • kociak40 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 00:21
      O papieżu JPII nigdy nie jest za dużo. Jest to wprost "szkolny" przykład
      człowieka rozmiłowanego samemu w sobie. Najwięcej zabiegał o własną chwałę.
      Jak z Biblii wynika jest to największy grzech przeciwko Bogu i dlatego tak
      trudno cud dla niego wymyśleć, tak bardzo KK się teraz mozoli, bo dobrze wie,
      że JPII żadnego cudu sam zrobić nie może, z tamtąd gdzie obecnie jest, żadnych
      cudów robić nie można. Chcą zatuszować tą przykrą dla KK "sprawę" bo wiedzą
      gdzie się trafią rozmiłowani w sobie i w pieniądzach. Stale wyjaśniają, a
      właśnie wyjaśnienia najwięcej rzucają cienia.
    • wanda43 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 10:40
      Rocznica śmiercijest dzis,ale jak by to wygladalo,taki /eghm/czlowiek
      nieprzecietny i zrobil numer umierajac 1 kwietnia.Media maja rozwolnienie juz od
      tygodnia i pewnie jeszcze z tydzien to potrwa.Cale szczescie,ze mam dekoder
      Polsatu i wiele innych kanalow,moge sobie wybierac i nie musze ogladac tych pień
      balwochwalczych.Wczoraj spotkana przypadkiem znajoma zapytala czy ide na nocne
      czuwania w intencji drogiego nieboszczyka i byla wniebowzieta,ze na Wawelu
      bedzie relikwia.Odpowiedzialam jej,ze znam znacznie przyjemniejsze formy
      spedzania czasu niz marnotrawienie go na jakies bezsensowne czuwania.A w
      kwiestii relikwii zapytalam,jak sadzi,co nieboszczykowi utną,moze napletek,moze
      paluszek i czy nie jest to beszczeszczenie zwlok.Zaczela mi cos opowiadac o
      szmatce czy chusteczce,ktorą pot z czola chorego wycierano.Odpowiedzialam,ze
      pewnie duzo bedzie takich szmatek,moze dla kazdej parafii wystarczy?No i
      uslyszalam : z pani to bezboznica jakas,bedzie sie pani w piekle po smierci.
      Moge byc,a co tam,
      • lena_ziemkiewicz Re: Zaczyna się! 01.04.06, 10:44
        Co to za znajoma, skoro pytała cię o takie rzeczy? Hehe!
        • wanda43 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 13:42
          Taka typowa Polka katoliczka,co to psioczy na chciwosc kleru,ale na wszelki
          wypadek lata do kosciola,do spowiedzi i na msze daje,bo a noz to pomoze,a noz
          Bog dostrzeze?Sasiadow sie nie wybiera,sa jacy są.
    • maaax Re: Zaczyna się! 01.04.06, 12:12
      Szatan tkwi w tobie. Opisujesz klasyczne objawy.
      ==
      Boże Ojcze Wszechmogący, Wszechmądry i Wszechpotężny, Stwórco Nieba i Ziemi,
      Ty, Który w cudowny i nieomylny sposób władasz całym Wszechświatem spraw, aby
      każdy człowiek wypełniał Twoją Najświętszą Wolę i według niej żył.

Przywróć odwiecznie ustalony porządek, który dałeś stworzeniu. Połóż kres
      wszelkim poczynaniom szatana, który doprowadzić chce do zniszczenia całej
      ludzkości i świata; który usilnie stara się zniszczyć każdego człowieka
      stworzonego przez Ciebie na Twój obraz i podobieństwo.

Obroń nas, Ojcze Niebieski przed wszelkimi jego nienawistnymi poczynaniami,
      uchroń świat przed zagładą, wszelkimi rodzajami klęsk i wojnami. Wejrzyj na
      Jezusa Chrystusa, Syna Twego, który niewinnie życie za nas oddał na Krzyżu, aby
      nas odkupić Krwią swoją.

Prosimy Cię o to za przyczyną Niepokalanej Dziewicy Maryi, Świętego Michała
      Archanioła, Aniołów i Świętych.
      Błagamy Cię przeto Ojcze Niebieski o ratunek i uwolnienie nas z sideł szatana,
      które ten bezustannie na nas zastawia.
      Wejrzyj, Ojcze Niebieski, na naszą słabość i nieudolność. Dlatego pokornie
      błagamy: Przyjdź z pomocą udręczonemu ludowi swemu, połóż kres panowaniu
      szatana. Święty Michale Archaniele, stań jeszcze raz na czele swego Niebieskiego
      Wojska i z Twym okrzykiem "Któż jak Bóg" - przyjdź nam z pomocą w tej nierównej
      walce dobra ze złem, aby pokój znów zapanował nad światem. Amen.
      • tombra7 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 12:21
        hahahaha!dobre!maaax,niezły z ciebie zgrywus!
        • shanti Re: Zaczyna się! 01.04.06, 13:42
          Dlaczego uważąsz, iz maaax jest zgrywusem?Sadzisz, że jego post jest żartem?
          Uważam odwrotnie. Popieram treśc jego postu.
          Biedni jesteście, wy poszukujący, miotający się, blużniący Najwyższemu, Jego
          Matce i Jego Kosciołowi.
          Jakże straszne będzie dla was przejscie do tamtego świata...
          • ac78f92aa421c5e2b9 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 14:04
            He, he! Nie ma to jak dobry primaaprilisowy żart.
            • ac78f92aa421c5e2b9 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 14:08
              No ale shanti nie żartował. Dla niego nasze życie to
              "życie termitów". Ten biedak naprawdę w to wierzy!
            • shanti Zaczyna się! Juz sie zaczęło, siostro i bracie! 01.04.06, 17:34
              ponad 2000 lat temu.
              Pan wcielił sie w człowieka, aby dac nam Zbawienie.A własciwie- szanse
              zbawienia. Bo dał nam takze wolność. I możesz siostro i bracie wybrać: drogę
              Zbawienia, drogę posłuszeństwa Bożym słowom.Albo drogę szatana, drogę walki z
              Bogiem i Jego Dobrą Nowiną. Ta pierwsza jest trudna,pełno na niej kamieni,
              splątanych gałęzi..ta druga jest szeroka i wygodna.
              Ale to idąc ta pierwszą trafisz do Domu Ojca Niebieskiego. A idąc drugą...:

skocz.pl/bedl
              • tombra7 Re: Zaczyna się! Juz sie zaczęło, siostro i brac 01.04.06, 18:09
                o kurcze,shanti,twoje żarty są coraz lepsze!

• adam81w Re: Zaczyna się! Juz sie zaczęło, siostro i brac 02.04.06, 00:13
                ciekawe czy shanti wogole bierze pod uwage ze te bajki o panu bogu nie sa
                prawda ?
          • tombra7 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 15:26
            ponieważ dziś jest 1 kwietnia ,więc nie mogę takich wpisów traktować poważnie.
            nie uważam żebym się miotał,ani bluźnił najwyższemu,a już na pewno nie jego
            matce,gdyż takowej nie posiada.co do kościoła to mam swoje zdanie.
            biedni ludzie to tacy,którzy antropomorfizują boga ,dodaja mu matkę,syna i kościół.
            otóż shanti, bóg to nie jest jakiś pan,który ma rodzinę.(cóż za szalony pomysł!)
            pradawny kult matki ziemii został zaadaptowany przez kościół,by przejąc
            wierzenia pogan(we Francji są kościoły Naszej Pani,a nie żadnej Marii Panny)a
            straszenie przejściem na tamten świat jest typowe dla dewocyjnego
            chrześcijaństwa,zapewniam cię że nie będzię to takie straszne przeżycie.

a nawiazując do tematu wątku,czy nie dziwi Cię ten kult jednostki,i histerie
            wokół JP2?
    • grek.grek Re: Zaczyna się! 01.04.06, 15:23
      Cholewa,faktycznie...
      Przejrzałem z ciekawości program Tv i to co tam zobaczyłem to nowa,lepsza i bardziej destrukcyjna wersja choroby szalonych krów ...
      Samych mszy jest zdaje się z 5 czy 6 plus jakieś tam czuwania,uroczystości etc...
      Felietony,jakieś wspominki,fabularyzowane naiwne dokumenty,grafomańskie popisy celebrities - nonstop...
      Do tego pewnie dzienniki pełne smutnych min prowadzących,zaczynające się i kończące papciem; debaty o jego dokonaniach...
      Wstązeczki do wpinania w uszy lub gdziekolwiek...
      Wzrost sprzedaży dzieł denata i albumów z jego aktami,jak sądzę...Będzie co później wkładac pod spiłowaną nogę krzesła,co by się nie chybotało...
      Ton żałobny i znaki krzyża czynione ze smutkiem lub furią nad tymi chromymi duszami ,którym poskąpiła bozia wrażliwości by się białaym aniołkiem zachwycać i wzruszać ...

Otwierając tefał trudno będzie nie natknąc się na kolejne bzdety o mitycznym Pokoleniu JP 2 (pewnie to o kibicach,którzy godzili się,żeby tydzien później dźgać nożami; a ci ,którzy szli w pokoleniowych marszach załobnych i uczystniczyli masowo w czuwaniach,mszach,modlitwach to oczywiście zachowywali nauke JP 2 w całkowitej powadze ,szczególnie umiłowali sobie zaś powstrzywwanie sie od seksu przed ślubem albo nie-używanie kondomów,niczym w krajach Trzeciego Świata; sami święci...), o jego wizjonerskich naukach,które w gruncie rzeczys są tylko stekiem banałów, o charyzmie,której oczywiście w najmniejszym stopniu nie zawdzięczał perfekcyjnemu marketingowi i globalizacji mediów,czyli postępowi,z którym to jego organizacja ofiarnie walczyła przez setki lat, by wreszcie nauczyć się takze i to wykorzystywać dla zagarniania kasy i duszyczek...
      Czy hipokryzja i zdurnienie nie mają swoich granic ?
      Wciąz jedna i ta sama mantra,ze kraj został bez autorytetu,bez ojca,bez kogoś kto za nas wszystko robił,że Polska została osierocona itp. nawijanie makaronu na uszy.
      Brak rzetelnej dyskusji ny.papieża moge zrozumieć, trudno się zżymać wiedząc w jakim się mieszka kraju,ale tego bredzenia i bełkotu o tym,ze POlska utraciła drogowskaz i opokę nie jestem w stanie pojąć, zwłaszcza powagi z jaką się ten oczywisty absurd wypowiada, w dodatku z częstotliwością, która wg najlepszych wzorców propgandy takie pojmowanie JP 2 utrwala jako prawdę jedyną i obiektywną i w "ciemnym ludzie" (by J.Kurski) utrwala i wciska w meandry kultury i bieg historii.
      Jedno mnie jeszcze ciekawi - za którym razem ta rocznica wrescie zacznie zwisać Polakom; kiedy przyjdzie pokolenie,które to oleje na ciepło i nie pozowli na taki cyrk jaki się odbywa dziś ,a płaczki,żałobników i faryzejskich wzdychaczy wreszcie zepchnie do podziemia ...

• tombra7 Re: Zaczyna się! 01.04.06, 15:42
        brawo grek!
        rośnie nam totalitaryzm dobroci,terror miłosierdzia,skoro "cała polska płacze po
        papieżu",to czy mam się już zacząć pakować?
        • gauche To załóz sobie 01.04.06, 20:38
          słynny t-shirt "Nie płakałam po papieżu" propagowany przez GAzWyb, która to
          gazeta zarazem nie omieszkała (i nadal to robi) robic kasy "na papieżu"
          To odpiero żydowska zmyślnośc i obłuda.
          • the_dzidka Re: To załóz sobie 01.04.06, 20:43
            gauche napisał:

> To odpiero żydowska zmyślnośc i obłuda.

To dopiero idiota smile))
            Oczywiście, jak ine media robią kase na papieżu, to jest to jak najbardziej
            usprawiedliwione, a nawet słuszne! smile)))))))
            • gauche Re: To załóz sobie 02.04.06, 15:08
              To dopiero idiota smile))
              nie przedstawiaj mi sie , OK? przy okazji, jestes transwestytą, czy co? dzidka
              to imie zenskie, a tu...

A co maja w tej rzomowie , do rzeczy inne media, hę?
              Mowimy o tej Gaz.Koszernej.
    • the_dzidka Dopiero 1 kwietnia, a ja już mam dosyć :) 01.04.06, 20:18
      Nie będę teraz ściemniać: lubiłam JP2, wkurzał mnie tylko ten szum medialny i
      ogólnokatolicki (pani Lodzia z warzywniaka) wokół jego osoby; było mi przykro,
      kiedy zmarł, tak samo, kiedy miesiąc temu zmarł przyjaciel mojego ojca... ot,
      normalka. I podobało mi się ubiegłoroczne "wielkie pospolite ruszenie",
      pierwszy raz coś takiego widziałam, takie dobrowolne skrzyknięcie się bez
      odgórnego nakazu. Bycie ateistką wcale nie przeszkadzało mi tego tak własnie
      oceniać wink
      Natomiast od wczoraj dosłownie wycodze z siebie; mimo iz spodziewalam się
      dokładnie czegoś takiego, to patrzę, patrzę, i własnym oczom nie wierzę. Białe
      wstążeczki? Skoro juz dzisiaj, to dlaczego nie tydzien temu? Czuwania,
      nieszpory, msze - OK, ja nic nie mam do czuwań, nieszporów, mszy, ale czy
      naprawdę trzeba zawalać tym telewizję? W każdym bloku reklamowym zachwalanie
      albumów, wydawnictw, płyt i filmów wydanych z tej szczególnej okazji - JP2 w
      grobie chyba wiruje jak wentylator w komputerze! I do tego wszystkiego jeszcze -
      złapane w przelocie - słowa z reportażu telewizji bynajmniej nie kościelnej,
      ani nawet nie "publicznej", dotyczące beatyfikacji zmarłego papieża: "okazuje
      się, ze cudów przybywa. Wprawdzie rozpatruje się na razie tylko przypadek
      zakonnicy uleczonej z choroby Parkinsona, ale.." LUDZIE!! No ale z drugiej
      strony jak czytam to, co napisała Wanda, o tej relikwii-szmatce, co to nią pot
      z czoła chorego... ratunku!!!
      I w tym wszystkim jakoś nie natknęłam się na jakiekolwiek podsumowanie,
      zastanowienie się, co tak naprawdę zmieniło się w ludziach przez ten rok. Czy
      mniej jest przemocy, zabijania dzieci? Czy władze są uczciwsze? Nie, są tylko
      jeszcze bardziej zakłamane i wycierają sobie gębę Polską tak jak poprzednicy.
      Kibice dalej rżną się na ustawkach, od ilości sypiących się na ulicach "qrwa,
      ch***, bo ci wypier**lę" porządnemu człowiekowi zbiera się na mdłości,
      najwyższy zwierzchnik kościelny w Polsce łamie świętą ostatnią wolę
      umierającego człowieka, a przeraźliwy, najbardziej plugawy "podwórkowy"
      antysemityzm szerzy się w najlepsze, przy milczącym wsparciu władzy. O tym
      wszystkim nikt z bijących czołem zmarłemu papieżowi nawet się nie zająknie.
      Przecież łatwiej jest opowiadać banialuki o duchowych przemianach Polaków, a
      zamiast stworzyć szansę na kształcenie się i rozwój biednych, czy na
      leczenie "nierefundowanych" - znaczniej prościej jst zbudować kolejny kościół,
      pomnik lub enigmatyczny "Instytut JP2".
      Wstyd mi za to, co się tutaj wyrabia.
      • wanda43 Re: Dopiero 1 kwietnia, a ja już mam dosyć :) 01.04.06, 21:59
        Nic sie nie zmienilo i nic sie nie zmieni od pustego gadania.Przeciez nikt tego
        nie sluchal.Wszyscy sie gapili,jak sroka w gnat i wielbili,jak gwiazde filmową.
        Zamiast gadania,mogl dac przyklad.Sorki,ale ja nie dostrzegam niczego dobrego.
        • the_dzidka Re: Dopiero 1 kwietnia, a ja już mam dosyć :) 01.04.06, 22:26
          > Zamiast gadania,mogl dac przyklad.Sorki,ale ja nie dostrzegam niczego dobrego.

Nie w tym rzecz (wanda, może Ty tego nie wiesz, ale ja jestem naprawdę zajadłą
          antyklerykałką smile. Wojtyła to był naprawdę sympatyczny facet, jako facet, ale
          ksiądz, biskup, kardynał, wreszcie papiez, przecież jego fucha sprowadzała się
          do gadania i nic poza tym smile) czy chociaż jedna wojna na świecie nie wybuchła,
          bo papiez przemówił do rozsądku agresorowi? Nie. A przecież kiedy tylko wybuch
          jakiejkolwiek wojny (Bałkany, Zatoka perska, Irak) sie zbliżał,
          papież "nawoływał". Z wariatem - Bushem to nawet osobiście się spotkał, żeby go
          odwieść od zamiaru ataku na Irak ;P Coś z tego wynikło? Ja o tym własnie mówię,
          że skoro nie mógł nic innego robić, jak gadac, to do tych wszystkich,
          co "kochamy Cię" nalezało coś z tym gadaniem zrobić, prawda? Tymczasem, nic się
          w tej kwestii nie zmieniło, a media wmawiają nam (opisaną wyżej) "rozpacz po
          starcie drogowskazu" i "przemianę duchową Polaków", której ja mimo wrodzonego
          optymizmu NIGDZIE nie dostrzegam. Pozdrawiam z ciepłodeszczowego Poznania smile
          • emmeline Re: Dopiero 1 kwietnia, a ja już mam dosyć :) 01.04.06, 23:59
            Dzisiaj jeden facet w tv twierdził, że gdyby Wojtyła był papieżem 80 lat temu,
            to nie byłoby zbrodni Holocaustu. smile
            • yggdrasill_1987 Re: Dopiero 1 kwietnia, a ja już mam dosyć :) 02.04.06, 00:01
              Tja... i wojen by nie było... i dzieci nie chodziłyby głodne, PiS nie dorwałby
              się do władzy... smile
            • grek.grek Re: Dopiero 1 kwietnia, a ja już mam dosyć :) 02.04.06, 15:25
              Hehe,a nawet kiedy był to i tak Kuba i Chiny jakoś przetrwały,prawosławie ma się nieźle,Islam się wzmocnił,sekt przybyło,a katolików jest więcej tylko w Ameryce Płd i w Afryce,a i to tylko dlatego,że bierze się pod uwagę osoby ochrzczone,co samo w sobie nic przeciez nie znaczy.A w samym kościele afery pedofliskie,erupcja wiele lat skrywanego homosekualizmu, kłótnie teologów,coraz więcej szarlatanów a'la (B)ry(n)dzyk i coraz wieksza olewka wobec nakazów kościoła ze strony "wiernych",coraz bardziej opusztoszałe kościoły itd,itp...
              Słowem - człowiek sukcesu...
            • grek.grek Re: Dopiero 1 kwietnia, a ja już mam dosyć :) 02.04.06, 15:35
              Czy ktos pamięta kiedy umarli King,Gandhi,Lennon..?
              I dlaczego nie mówi się o nich tego co o panu papiezu,czemu sie ich nie przypomina,przecież oni mieli to samo przesłanie i w faktyczny sposób zmienili życie i świadomośc całych pokoleń sobie współczesnych,ba!, wpłynęli wręcz na funkcjonowanie społeczeństw całych i to był wpływ realny,a nie jakieś trele morele modlitewne cyrki i wstęzeczkowe pajacowania ?
              Czyżby świątobliwy denat miał monopol na bycie autorytetem moralnym i jedynym sprawiedliwym w mieście bezprawia i chaosu ?
              Czy ktos uważa,że on został papieżem bo był taki cudowny i niepokalany,a nie z powodów politycznych ? Pewnie większośc POlaków tak...
    • emmeline Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:04
      Dzisiaj znowu połowę Faktów zdominował papież, we wszelkich możliwych odmianach
      (proces beatyfikacyjny, Dziwisz, jak to się ludzie zbierają w Watykanie itp.,
      itd.). A najlepsze są do tego komentarze ludzi na ulicy, żenada na maxa. Na
      jutro zapowiedzieli wydanie specjalne Faktów poświęcone zgadnijcie, komu? Jutro
      (a właściwie dzisiaj) odpuszczam sobie tv.
      • yggdrasill_1987 Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:05
        Najlepsza była ta dziewczyna, która się popłakała... Bez komentarza.
        Ty mówisz o połowie Faktów. A wejdź na onet.pl, to dopiero zobaczysz...
        • emmeline Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:08
          Ta dziewczyna była żenująca smile Ale lepsza była ta babka, która domagała się, że
          santo subito, teraz (!), natychmiast (!), czy coś w tym guście.
          • adam81w Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:11
            ja jako kibic pilki domagam sie ... Polska mistrzem świata w piłce nożnej
            subito smile
          • emmeline Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:18
            Dochodzę do wniosku, że rekordy głupoty biją komentarze nawiedzonych pod
            tymi "artukulikami".
        • adam81w Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:10
          cale szczescie ze mam polsat sport . dzis bylo troche meczow .

a propo Karola wojtyły jako czlowieka to potwierdzam ze to byl sympatyczny
          czlowiek i tez bylo mi przykro jak umarl . Aczkolwiek oczywiscie nie popieram
          tego co robil jako ksiadz i papiez .
          • yggdrasill_1987 Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:13
            Zgadzam się. We mnie też budził sympatię i częściowo podziw, że chciało mu się
            jeździć, mimo tego, że był taki schorowany.

A ja sie nawet cieszę, że mam maturę, bo nie mam czasu na oglądanie telewizji smile
            • adam81w Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:19
              ja w sumie tez moge miec egzaminy w tym roku .

ps na tvnie jest wywiad z adamczykiem tym aktorem co gral papieza w filmie
              karol czlowiek co ... kurde nie wiem jak dla was ale dla mnie to adamczyk jest
              taki sztuczny i falszywy w tym zachwycie nad papiezem . ale moze to tylko mnie
              sie tak wydaje ?
              • adam81w Swieta swieta i po swietach :) 02.04.06, 00:21
                tak apropo bo mamy juz 2 kwietnia
                • yggdrasill_1987 A jak wkręcaliście ludzi? 02.04.06, 00:28
                  Bo ja kumplowi wmówiłem, że zakochałem się w jego dziewczynie smile
                  A później na sieci lokalnej rozgłosiłem, że firma internetowa planuje jakieś
                  modernizacje i nie będzie dostępu do internetu przez tydzień. Znaleźli się
                  tacy, którzy uwierzyli smile
                  • adam81w Re: A jak wkręcaliście ludzi? 02.04.06, 00:35
                    a ja to nie wkrecalem sad ale sie nabralem na pare zartow glownie z sieci smile
              • emmeline Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:26
                Tak samo ten aktor Voight (gra papieża w 2 części), też się PODOBNO nawrócił
                kreując ową rolę. uncertain Mam jednak dziwne wrażenie, że to element promocji
                filmu ... wink
                • adam81w Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:28
                  Tak samo ten aktor Voight (gra papieża w 2 części), też się PODOBNO nawrócił
                  > kreując ową rolę. uncertain Mam jednak dziwne wrażenie, że to element promocji
                  > filmu ... wink

no nie badz taka podejrzliwa . ja tam mu uwierzylem wink
            • emmeline Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:23
              Moje odczucie główne to obojętność, całkowita neutralność w temacie jego jako
              osoby. A co do dokonań to już inna historia.
              Ja też się ostatnio cieszę, że nie mam czasu na tv, w której zresztą i tak nic
              nie ma, oglądam zazwyczaj tylko wiadomości na tvn24, a podczas kilku minionych
              dni (tygodni?.. mam wrażenie, że to już długo trwa) to już w ogóle mam pretekst
              do nauki do sesji smile
    • bez_senna Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:40
      A ja się nawet nie najgorzej bawię. Obserwuję z zaciekawieniem to garnięcie do
      wspólnoty, osoby wierzące w medialny wizerunek JP2, te, które nie przeczytały
      żadnej jego publikacji, ale nad życie kochają jego nauki, przyciemnione strony
      internetowe, "fascynujące" wspomnienia o tym, jak to papa kiedyś grał z kimś w
      nogę i jaki to był zaszczyt, nadętych teologów dyskutujących na poważnie o
      uznaniu jego cudów czy też młodzież wypowiadającą się o pokoleniu dżej pi tu.
      Rok temu mnie to irytowało, teraz mam nawet fajną rozrywkę.
      • adam81w Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:46
        mnie w porownaniu z zeszlym rokiem jakos mniej to zamieszanie denerwuje . w
        tamtym roku czlowiek bal sie na serio otworzyc drzwi .
        • bez_senna Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:51
          Otwieranie drzwi to nic, nawet we własnym domu nie można się było czuć
          komfortowo. W niektórych okolicach wystarczyło nie zgasić światła o
          odpowiedniej godzinie, a następnego dnia znaczące spojrzenia sąsiadów
          gwarantowane.
      • emmeline Re: Zaczyna się! 02.04.06, 00:54
        Tak! Dokładnie tak można to nazwać- "garnięcie do wspólnoty", wyzwalanie w
        ludziach jakichś pierwotnych instynktów, zbiorowy konformizm, całkowite i
        ogólne zidiocenie.
    • yggdrasill_1987 Re: Zaczyna się! 02.04.06, 10:37
      Jak mi ktoś dzisiaj pośle jakiś łańcuszek na gg, albo będzie starał się mnie
      przekonać, że o 21:37 robimy jakąś wspólną akcję (jakieś świeczki w opisie,
      ogólnonarodowe lamenty), to się spytam grzecznie, co takiego zrobił JP2 oprócz
      machania do tłumów. Ale tak konkretnie, nie żadne ogólniki: pokój na świecie,
      że był dobry itd. NIE! Ja będę żądał konkretów. I was do tego też zachęcam.
      Zwykle "pokolenie JP2" nie potrafi odpowiadać na proste pytania.
    • kamajkore ile...? 02.04.06, 11:28
      No i jak myślicie - ile w tym roku potrwa ta masowa eksplozja objawów psychiatrycznych...? uncertain
      • the_dzidka Re: ile...? 02.04.06, 11:33
        Hm, o ile pamiętam, to jeszcze w poniedziałek po teleexpressie transmisja mszy
        w intencji drogiego zmarłego.
    • the_dzidka A, jeszcze jedno pytanie ;) 02.04.06, 11:34
      Czy dzisiaj o 21:37 wszystkie stacje TV wstawią na chwilę czarną planszkę? smile
    • yggdrasill_1987 MANIPULACJA 02.04.06, 11:57
      Pod artykułami o papieżu zlikwidowano fora! Jeszcze przed chwilą były. Gazeta
      je zlikwidowała, bo 90% opinii o papieżu było negatywnych!
      I mamy "wolność słowa"...
      • bez_senna Re: MANIPULACJA 02.04.06, 12:37
        Mogliby tak na okoliczność opublikować jego kawałki np. o utożsamianiu
        polskości z katolicyzmem, albo przyjemności jako źródle grzechu, o.
    • yggdrasill_1987 Re: Zaczyna się! 02.04.06, 12:03
      wiadomosci.onet.pl/1299746,12,item.html
      Najlepsza jest statystyka pomników, szkół imienia JP2 itd.
    • svistak Re: Zaczyna się! 02.04.06, 12:29

"(...) w ciągu roku w Polsce odsłonięto 302 pomniki papieża, dedykowano mu 530
      szkół, 15 szpitali, 912 ulic, sprzedano też 4 miliony książek na jego temat"...
      wiadomosci.onet.pl/1299746,12,item.html
      s.
      • svistak Trwa... 02.04.06, 12:32
        upss! juz ktos to wkleil...

hmm... mysle ze 2.04 oglosza w Polsce dniem swietym,wolnym od pracy,a JP2
        kolejnym patronem RP i mlodziezy,bedzie swietym od spraw beznadziejnych smile

s.
        • adam81w Re: Trwa... 02.04.06, 16:11
          kurde sad to papiez umarl dzisiaj . ja myslalem ze wczoraj i ze juz mamy
          odklepana ta idiotyczna szopke .
          (cenzura) to na co wczoraj caly dzien byl poswiecony temu panu , skoro on umarl
          dzisiaj ?
          tak ja nie wiedzialem kiedy dokladnie umarl papiez . niby media wmawiaja ze
          wszyscy wiedza kiedy umarl a ja nie wiedzialem sad

mam nadzieje ze nie przesuna mi z tego powodu magazynu orange extraklasa o
          godzine z powodu jakiejs smierci tego pana . to by juz bylo przegiecie zebym ja
          nie mogl programu obejrzec ktory normalnie leci o 22.05 bo jest rocznica
          jakiejs smierci ktora mnie zero obchodzi
          • grek.grek Re: Trwa... 02.04.06, 17:01
            Niby umarł,a wciąz żywy,jak nie przymierzając Włodzimierz Iljicz... tyle ,że tamten poczciwiec nie terroryzuje otoczenia panosząc się w oknach domów ,w telewizorach, na wystawach sklepowych, na ulicach i wszędzie gdzie się da ...
            Byle do wtorku, na razie biały nalot jest kontynuowany bez cienia litości ...
            Nietrudno przewiedzieć o czym będzie zawodził jutro Jaś "Fasola" Pospieszalski, hihi...
            • bez_senna Re: Trwa... 02.04.06, 18:26
              I ten ton: to był nasz papież i my wiemy lepiej, my wszyscy łączymy się w
              cierpieniu, bo właściwie jesteśmy tylko my i nie ma nigdzie żadnych "onych".
              Żadnej chociaż odrobinę trzeźwej i krytycznej analizy pontyfikatu, żadnych
              nawet prób uzasadnienia, ZA CO papę należy podziwiać. Bo po prostu tak jest i
              kropka. My, papież, pamięć, tożsamość, wspólnota, cierpienie, polskość.
              • adam81w Paranoja w pelnym rozkwicie . TVP 1 , TVP2 , TVP3 02.04.06, 21:21
                wszedzie msza w dodatku nie zeby ta sama msza . nie na kazdym kanale inna
                msza smile na tvnie film o papiezu na tvn24 tez msza ale na szczescie taka sama
                jak na jednym z kanalow tvp .
                • bartosz_kania Re: Paranoja w pelnym rozkwicie . TVP 1 , TVP2 , 02.04.06, 21:27
                  ale za to na tvn7 Kosmiczni kowboje a na TVNTurbo leciały wypadki zpolicyjnej
                  kamery. Jest co oglądać
                • adam81w Re: Paranoja w pelnym rozkwicie . TVP 1 , TVP2 , 02.04.06, 21:42
                  to jest program tvn24 na dzis . oczywiscie znowu wszytsko zmienili w ostatniej
                  chwili ze strachu. tchorze . grr

20:32 Loża prasowa

21:00 Serwis informacyjny, prognoza pogody, sportowe podsumowanie dnia

21:30 Serwis informacyjny

21:35

Firma
                  Magazyn o tym, jak krok po kroku założyć własne przedsiębiorstwo. Jak znaleźć
                  niszę na rynku? Jak ...więcej »
                  Polska 2006
                  22:00 Serwis informacyjny, prognoza pogody

22:10 Magazyn Orange Ekstraklasa
                  W programie będą skróty z każdego meczu Orange Ekstraklasy, reportaże oraz
                  wywiady. W studiu ...więcej »
                  Polska 2006
                  23:00 Skrót informacji, prognoza pogody, serwis sportowy

23:05 Magazyn Orange Ekstraklasa
                  W programie będą skróty z każdego meczu Orange Ekstraklasy, reportaże oraz
                  wywiady. W studiu ...więcej »
                  Polska 2006
                  23:30 Skrót informacji, prognoza pogody, serwis sportowy

23:40 Inny punkt widzenia

00:30 Skrót informacji, prognoza pogody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka