markus.kembi Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 20:09 Dla mnie jest to dzień zadumy, umartwiania, biczowania, leżenia krzyżem. Przez cały dzień post ścisły o samej wodzie + jeden sucharek, ale zapleśniały. Odpowiedz Link
wanda43 Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 20:09 W piątki w mojej miescinie jest targ,rano pojade po warzywa. Odpowiedz Link
nick_penis Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 20:18 > co oznacza dla was ten dzień ? Mały czy wielki, nieważne. Każdy piątek jest fajny, bo zapowiada początek weekendu. Odpowiedz Link
adam81w Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 20:20 hm w Piątki przeważnie ide do kiosku po fakty i mity . Odpowiedz Link
adam81w Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 20:39 ile jeszcze porozni ludzie beda zadawali podobnie glupie pytania na ateistycznym , niekoscielnym forum ? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 20:45 Adaśko, dwa razy do roku trzeba się z tym liczyć. I chyba zignorować, bo ileż można: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=40243890 Odpowiedz Link
adam81w Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 20:51 ale spoko ja sie tam nie denerwuje . zastanawia mnie tylko jak mozna zadac takie pytanie na naszym jakze niekoscielnym forum ? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: jutro Wielki Piątek 13.04.06, 21:09 pewnie na zasadzie pytania o homilie papieskie Bo rozumiesz, my nie wiemy o tym, ale wierzymy w Boga (tak kiedyś uslyszalam). Odpowiedz Link
nelsonek Wielki piatek nie znaczy dla mnie NIC. 13.04.06, 20:58 Jak zwykle pojde do baru na piwo. Odpowiedz Link
szymonstanczyk Gratuluję głupoty . 13.04.06, 21:24 Gratuluję głupoty . to że nie wierzycie nie jest moim największym zmartwieniem , ale to że wyśmiewacie pamiątkę zbawczej śmierci mego Zbawiciela nie podoba mi się. Odpowiedz Link
nelsonek Vice versa! 13.04.06, 21:29 Czy pojscie na piwo jest przejawem wysmiewania sie? A moze przejawem wysmiewania jest to, ze tzw Wielki Piatek nic dla mnie nie znaczy? Ciekaw jestem czy uzyskam odpowiedzi na pytania. Odpowiedz Link
the_dzidka Oj szymon, nieładnie 13.04.06, 21:30 Po pierwsze: nie zauważyłam tutaj żadnego wyśmiewania. Po drugie: w jaki sposób mamy doceniać, rozważać, wreszcie obchodzić pamiątkę śmierci Twojego zbawiciela, skoro nie wierzymy, że był zbawicielem kogokolwiek, ani w to, że był synem boga tudzież zmartwychwstał po śmierci? A przede wszystkim: nie jest naszym zbawicielem? Czy ty obchodziłbyś rocznice pielgrzymki Mahometa do Mekki? Po trzecie: po cholerę wchodzisz na to forum?! To tak jakbym ja wchodziła na forum LPR-u i oburzała się, że podczas wyborów nie poparli Cmoszewicza. Odczep się, albo przestań prowokować - jeśli to prowokacje. Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: Oj szymon, nieładnie 14.04.06, 01:09 daj spokój, the_dzidka... facet jest zabawny, wnosi przynajmniej trochę humoru na forum niech sobie wypisuje te swoje farmazony Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Oj szymon, nieładnie 14.04.06, 09:06 Mnie tez bawi, ale co mi szkodzi sie nad nim poznęcać Może go zachęcę do dalszego plecenia andronów. Znacie to? "Pan Marcin plecie androny. Androny plecie się z łyka. Taki andron upleciony jest podobny do koszyka..." Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: jutro Wielki Piątek 14.04.06, 01:12 skoro pytasz... w sensie duchowo-symbolicznym WP nic dla mnie nie znaczy.. w sensie teoretycznym - wiem, ze ma jakies tam znaczenie dla katolików... w praktycznym - znowu babcia będzie się oburzała, że jem kanapkę z szynką na śniadanie, mimo iż nie robię tego na złość, a tylko dlatego, że zawsze jem mięsko na śniadanie Odpowiedz Link
kociak40 Re: jutro Wielki Piątek 14.04.06, 02:11 Wierzył, nie wierzył, u mnie w Wielki Piątek zawsze jest post. Trochę to męczące, bo żona piecze smakowite mięsiwa, rozchodzi się zapach, w nosie kręci, a tu jednak post. Tylko mój kocur- Romeo nie pości. Nie znam się na tym, nie wiem czy tak jest, to jest moje przekonanie, że jak przyniesie się do domu już poświęconą święconkę, to postu już nie ma. Dlatego już z rana, w sobotę, jak najprędzej wysyłam córkę z tą święconką do kościoła, aby post się skończył. Żona, córka, a także kocica - Kropka, mięsa nie lubią (to ich zaleta) więc dla nich jest obojętne czy jest post, czy go nie ma, śpią długo w sobotę, a ja nie mogę, do lodówki mnie ciągnie. Post jest męczący tylko dla mnie, za grzechy trzeba się trochę pomęczyć. Odpowiedz Link
adam81w Re: jutro Wielki Piątek 14.04.06, 03:00 oj kociak ty dobry czlowiek a nie grzesznik . nie musisz sie meczyc Odpowiedz Link
vitmik Re: jutro Wielki Piątek 14.04.06, 09:05 inter,inter,inter lolololololololololololololololo nienawidze milanu,od maleńkości, pamietam jak płakałem ze szczescia gdy basile boli z olympique marsylia strzelil w monachium brameczke głowa i milan przegral final pucharu europy. Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Re: jutro Wielki Piątek 14.04.06, 09:15 Interowi, od czasów Zamorano. Odpowiedz Link
michal2708 Re: jutro Wielki Piątek 14.04.06, 11:45 piątek jak piątek. dla mnie to początek łikendu, który w tym tygodniu jest dłuższy o jeden dzień. Odpowiedz Link