Dodaj do ulubionych

MISJA Kapłana

10.05.06, 08:06
ekai.pl/serwis/?MID=00000000000000011157
Obserwuj wątek
    • aktsieta "Kapłan to drugi Chrystus" 10.05.06, 08:14
      Otrzymaliście w tej chwili straszliwą władzę.To jest władza nie tylko nad szatanami,nie tylko nad znakami sakramentalnymi,ale nad SAMYM BOGIEM!Jesteście przecież"spirituales imperatores"a jako tacy,macie władzę rozkazywać nawet SAMEMU BOGU(Ateneum kapłańskie,zeszyt 2/310,1960r.)-z przemówienia podczas święceń kapłańskich w Ołtarzewie,22VI1957r.-słowa Prymasa Polski Kardynała Stefana Wyszyńskiego.
      to dopiero jest pycha i buta smile
      • wanda43 Re: "Kapłan to drugi Chrystus" 10.05.06, 10:05
        Alez takie slowa,to czyste bluźnierstwo!
        Szok!!
        • aktsieta Re: "Kapłan to drugi Chrystus" 10.05.06, 10:06
          wanda43 napisała:

> Alez takie slowa,to czyste bluźnierstwo!
          > Szok!!
          czysta żywa prawda w ich ustach smilesmilesmile
    • aktsieta skojarzenia 10.05.06, 11:15
      pl.wikipedia.org/wiki/Re_(bóg)
    • adam81w Re: MISJA Kapłana 10.05.06, 11:32
      misją kapłana jest zebranie jak najwięcej kabony smile
      • kociak40 Re: MISJA Kapłana 10.05.06, 21:06
        ""Otrzymaliście w tej chwili straszliwą władzę.To jest władza nie tylko nad
        szatanami,nie tylko nad znakami sakramentalnymi,ale nad
        SAMYM BOGIEM!Jesteście przecież"spirituales imperatores"a jako tacy,macie
        władzę rozkazywać nawet SAMEMU BOGU(Ateneum
        kapłańskie,zeszyt 2/310,1960r.)-z przemówienia podczas święceń kapłańskich w
        Ołtarzewie,22VI1957r.-słowa Prymasa Polski Kardynała
        Stefana Wyszyńskiego."" - aktsieta

Bardzo cenna informacja dla mnie, skopiowałem sobie ją do własnych zbiorów.
        Nawet nigdy bym nie pomyślał o takiej możliwości wypowiedzi i to przez Prymasa.
        Taka wypowiedz dowodzi jasno, że kler z Bogiem nie ma nic wspólnego, oprocz
        własnej chwały, własnych interesów i materialnych korzyści.
        • kirkegor Re: MISJA Kapłana 10.05.06, 21:57
          zagapiłem sie w to troche... Wspomnialem przykazanie Milosci, ktore dla
          chrzescijan winno byc najwazniejsze. Przypomnialy mi sie pyskowy, przede
          wszystkim Katolikow. To smutne, mysle sobie czasem, i nie chce atakowac, bo
          Katolicy nie moga sie bronic... Nie maja takiego prawa, bo ich Pan, w
          odpowiedzi na obronę siebie (nie wiary!) krzyknął: Dość!!!... A jednak nie.
          Jednak sieką, obcinają uszy i inne członki. Jednak w rozmowie z Zakonnicą
          usłyszałem, że kiedy dzieckiem będąc dostałem po wierzchniej stronie dłoni
          drewnianą linijką (wcale nie lekko), to miałem szczęście... Bo co mógł mi
          zrobić ksiądz?? Wole się nie domyślać. I jeśli rzeczywiście kochają bliźniego
          swego jak siebie samego, to żal mi ich. Serio. I żal mi Boga, którego pono
          kochają mocniej... I jeszcze coś off topic: Chrystus powiedział - kto chce byc
          pierwszym posrod Was, niech bedzie Waszym niewolnikiem - tak jak ja sie za Was
          oddaje. Strach Chrześcijanie, strach... Jakby ktoś chciał mi przywalić, za to
          co mówię, nadstawiam za Was drugi policzek. Pozdr.
        • miriam_73 Re: MISJA Kapłana 11.05.06, 13:35
          Kociaku, sugeruję najpierw przeczytać całość tego dokumentu a nie posługiwać
          się wyrwanym z kontekstu fragmentem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka