nick_penis 26.07.06, 09:36 wiadomosci.onet.pl/1361577,11,item.html W końcu ktoś zaczyna dbać o zwykłych ludzi. KURWA MAĆ. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitmik Re: Zakaz pracy w niedzielę 26.07.06, 09:51 w supermarketach, w weekendy, najczęściej pracują studenci, którzy dorabiają sobie na wakacje, studia i imprezy. wiem, bo sam tak robiłem. pracodawcy podpisuja z nimi umowy o dzieło, nie płacą za nich zus-u i wszyscy są zadowoleni. oczywiście lpr musi sie do tego dopier..dolić, bo młodizeż zmaiast do koscioła nagina do supermarketu. tylko ze tam daja im pieniadze a nie odbieraja jak u klechów Odpowiedz Link
bastiatan A propos... 26.07.06, 12:13 Czy ktoś z Was wie jak to jest z wynagrodzeniem za pracę w niedzielę dla pracowników uczelni wyższych? Kodeks Pracy stanowi, że taka praca powinna być zwieńczona dniem wolnym lub odpowiednio zwiększonym wynagrodzeniem. Poza tym KP mówi, że akty prawne ograniczające te postanowienia są nieważne. Tymczasem są uczelnie, które na mocy uchwał senatów uczelni lekce sobie ważą te zapisy. Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Re: Zakaz pracy w niedzielę 26.07.06, 12:47 Czyli jak np. w niedzielę rano pierdolnie rura z wodą, to trzeba będzie czekać do poniedziałku na hydraulika? Czy to oznacza koniec studiów zaocznych w niedziele? A jak krowa się rozchoruje, to będzie musiała czekać do poniedziałku na pomoc? Co za obsrany bogobojny Katoland. Gardzę katolami. Wzrośnie bezrobocie, przyhamuje gospodarka, ale za to będzie po bożemu. A dlaczego księża mogą pracować w niedziele i święta? Odpowiedz Link
nelsonek Re: Zakaz pracy w niedzielę 26.07.06, 23:10 Jestes tak glupia, ze nie ma nawet co komentowac. Odpowiedz Link
nelsonek Akurat w tym przypadku Lena obraza. 31.07.06, 12:26 Nie, nie mnie, ale normalnych ludzi. Ona jest katolikofobem. Odpowiedz Link
dea2011 Re: Zakaz pracy w niedzielę 05.08.06, 22:40 " Czy to oznacza koniec studiów zaocznych w niedziele?" Najwyrazniej. Bo wykladowcowm nie bedzie wolno pracowac. "A dlaczego księża mogą pracować w niedziele i święta?" Bo zawsze byli rowni i rowniejsi. Wlasnie dlatego wszyscy maja isc do kosciola w niedziele i zostawic tam pieniadze, zamiast w sklepie. W sklepie zostawia w poniedzialek to co im po mszy zostanie, a jak nie zostanie, to juz ich problem. Odpowiedz Link
markus.kembi Re: Zakaz pracy w niedzielę 26.07.06, 15:44 Duchovnym powinni zabronić pracy w niedzielę. Odpowiedz Link
taus Dbać ?? chyba na nich srać !!! 26.07.06, 19:10 Ten projekt to totalny idiotyzm... Odpowiedz Link
rkcb Re: Zakaz pracy w niedzielę 26.07.06, 19:21 Jako ATEISTA nie życze sobie, żeby państwo nakazywało mi kiedy mam odpoczywać a kiedy pracować i powoływało się przy tym na jakąkolwiek religię! Wara komu kolwiek od tego czy w niedzielą lub inny dzień tygodnia pracuje, uprawiam seks czy robie zakupy! Katolskie oszołomstwo niech zajmie się samym sobą i odwali się od normalnych ludzi chcących spokojnie żyć! Odpowiedz Link
patchwork30 Re: Zakaz pracy w niedzielę 26.07.06, 22:03 Ciolki tlumacza to ochrona rodziny (ktora powinna w niedziele kolektywnie zasuwac do kosciola). Rzeczywistosc jest jednak taka, ze w wielu rodzinach wlasnie praca w niedziele pozwala na rozlozenie obowiazkow praca/dom/dzieci na oboje rodzicow na caly tydzien i wspiera egzystencje. Odpowiedz Link
adam81w Niech lpr zakaze zycia w niedziele . 26.07.06, 22:37 ktos napisal w szkle kontaktowym Odpowiedz Link
adam81w to juz jest nas dwoch nelsonek 26.07.06, 23:13 a podejrzewam ze takich jak my jest wiecej Odpowiedz Link
blondgirl Re: Zakaz pracy w niedzielę 27.07.06, 07:25 Mnie osobiście śmieszy to, że np. małe sklepy - takie zatrudniające do 9 pracowników - nadal będą mogły w niedzielę pracować, a hipermarkety już nie. A czym się różni taki mały sklep od hipermarketu? Niczym. Bo jak pracownik powie, że on w niedzielę nie przyjdzie do pracy, bo chce z żoną i dziećmi do kościółka, to pracodawca mu też powie, że może szukać sobie innej roboty. Czyli argument o wyzysku i zmuszaniu do pracy w niedzielę wysuwany TYLKO w stronę hipermarketów jest nieco chybiony. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Zakaz pracy w niedzielę 27.07.06, 07:44 Dbaniem o ludzi byłoby ograniczenie liczby godzin do nie większej niż ... w tygodniu. a narzucanie, że ma to akurat być niedziela - noooo... to jest dbanie o "przewodnie" wierzenia w polsce i przeszkadzanie ludziom. ja najczęściej na przykład robię zakupy w niedzielę, bo akurat wtedy mam czas - więc czemuby nie w niedzielę??? Odpowiedz Link
blondgirl Re: Zakaz pracy w niedzielę 27.07.06, 07:53 Masz rację. Poza tym ta ustawa jest wielce nie konsekwentna, bo skoro katolicy mają mieć zakaz pracy w niedzielę, to Żydzi powinni mieć zakaz pracy w sobotę, a ateiści w tym dniu, który sobie wybiorą. I wtedy to by było sprawiedliwe... p.s. zapomniałam dopisać o muzułmanach, ale nie pamiętam dokładnie, kiedy oni mają zakaz pracy (chyba podczas ramadanu) Odpowiedz Link
bruner4 Re: Zakaz pracy w niedzielę 27.07.06, 08:49 Rzeczywistą przyczyną takiej ustawy jest coraz mniejsza frekwencja na mszach niedzielnych, sam kiedyś słyszłem jak ksiądz mówił że hipermarkety to także żródło laicyzacji społeczeństwa. Widać budowanie kaplic w hipermarketach nie pomaga, potrzebne są bardziej drastyczne środki. Oczywiście nikt tego wprost nie powie (tak to jest z naszym klerem), ale przecież to logiczne, to właśnie hipermarkety odwiedza najwiecej ludzi a nie małe sklepiki, a zakaz pracy sprzedawców w niedzielę itp. to tylko pretekst. Odpowiedz Link
blondgirl Re: Zakaz pracy w niedzielę 27.07.06, 08:57 ... ale nie wszystkich sprzedawców Odpowiedz Link
bruner4 Re: Zakaz pracy w niedzielę 27.07.06, 09:23 No tak, tak jakby ci z hipermarketów byli jacyś inni...widać że to krętactwo, ale jak się nie chce powiedzieć o co chodzi to trzeba kombinować jak koń pod górę. Odpowiedz Link
mala_cholera Cymanski przegial 27.07.06, 15:24 wiadomosci.onet.pl/1362358,11,item.html "Niedziela to jednak dzień święty i należałoby ją jakoś inaczej uczcić niż chodzeniem do kina. Odświętnie się ubrać, iść na spacer, być z rodziną" - odpowiedział poseł Cymański. Dlaczego sie temu tepemu katolskiemu pomiotowi wydaje, ze ma prawo wszystkich ZMUSZAC(!!!) do spedzania wolnego, badz tez nie, czasu tak jak sie jemu i jego partyjnym scierwom podoba? Cholera mnie bierze jak takie rzeczy czytam. Najgorsze jest to, ze to nie pierwszy kwiecien i nikt mi "prima aprilis" nie powie. To jest jawna dyskryminacja. Konstytucja w panstwie polskim mozna sobie cztery litery podetrzec, wrzucic do kibla i sposcic wode. Tyle sa warte zapiski w niej, co moj zyg kiedy takie wypociny czytam. Won do Watykanu kmiotki papieskie!!! Odpowiedz Link
wanda43 Re: Cymanski przegial 27.07.06, 16:10 Ten byly nauczyciel jak widzi kamere i mikrofon to plecie trzy po trzy para pietnascie.Moralizator sie znalazl,cholera jasna.Nikt mi nie bedzie mowil,gdzie ja mam chodzic,a gdzie nie i kiedy.Jak go widze,to mi się noz w kieszeni otwiera i kartofle w piwnicy gniją. Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Re: Cymanski przegial 27.07.06, 18:34 Cymański to wzór katolika. Tępy, nieatrakcyjny, agresywny, sadystyczny, bity w dzieciństwie, świętojebliwy, arogancki psychol. Odpowiedz Link
nelsonek Re: Cymanski przegial 31.07.06, 12:27 Lena to wzor do nasladowania: tepa, glupia, obrazanie innych sprawia jej radosc, pewnie bita w dziecinstwie (zastanawia mnie tylko czy przez katolikow czy przez ateistow), poziom wypowiedzi zenujaco niski. Odpowiedz Link
bruner4 Re: Cymanski przegial 01.08.06, 00:04 Eeee... Nelsonku, tępa i głupia to ona na pewno nie jest,obraża tylko niektórych (którym sie to należy), poziom jej wypowiedzi wcale nie jest żenująco niski. Odpowiedz Link
nelsonek Re: Cymanski przegial 01.08.06, 15:42 Chodzi o sposob w jaki sie wyraza. Jest ponizej jakiejkolwiek krytyki. To tak jakbym napisal: "tepa, glupia dziwka". Odpowiedz Link
adam81w Przypomnijmy tutaj zakaz dzialania kosciolow w nie 01.08.06, 01:45 dziele (taki pomysl kiedys juz tu kiedys padl ) . ateisci chca odpoczac od tych dzwonow no . Odpowiedz Link
donkichol Re: Przypomnijmy tutaj zakaz dzialania kosciolow 05.08.06, 17:17 Zapomnieli że możnaby jeszcze zakazać handlu mięsem w piątek. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Przypomnijmy tutaj zakaz dzialania kosciolow 05.08.06, 18:53 A w poniedzialek alkoholem. Odpowiedz Link
adam81w co jeszcze mozna zakazac ? konkurs z nagrodami 06.08.06, 00:06 podpowiedzmy pisowi i lprowi bo koncza im sie pomysly Odpowiedz Link
bruner4 Re: co jeszcze mozna zakazac ? konkurs z nagrodam 06.08.06, 00:46 Ograniczyć w niedzielę imprezy masowe typu zabawy i dyskoteki, zamknąć kina i teatry, zakazać posiadania anten satelitarnych i TV kablowej oprócz polskich stacji państwowych i TV Trwam, itp. Odpowiedz Link
bruner4 Re: Przypomnijmy tutaj zakaz dzialania kosciolow 06.08.06, 00:43 No właśnie, przecież od tego powinni zacząć. A swoją drogą to strasznie oni naiwni jeśli sądzą że zamknięcie hipermarketów w niedzielę zwiększy liczbę wiernych na mszach. Powinni wprowadzić zmiany u siebie, np. odejść od nudnego, średniowiecznego ceremoniału mszy- ożywić ją nieco; wprowadzić jakieś konkursy z nagrodami, bardziej skoczną muzykę- może by bardziej pomogło. Odpowiedz Link
adam81w koscioly tez powinny miec zakaz do 9 osob 06.08.06, 00:52 zeby tam do srodka mogly wchodzic a co . Odpowiedz Link