Dodaj do ulubionych

Wkurzające zakłamanie

30.01.07, 19:19
Szpitale walczą o przetrwanie. Ich długi to 4 mld, a 1 mld podobno powinien być natychmiast spłacony, bo zdrowie i życie pacjentów może zostać zagrożone. "Nasz" premier łamie rękę, tak się spieszy, by wymodlić te pieniądze w sejmowej kaplicy.

Ale Bóg coś niełaskawy, a może PiSu nie lubi?

Nie rozumiem i nie mogę się z tym pogodzić, dlaczego kościół tak szczeka na Owsiaka, który tyle dla naszego zdrowia robi. A ja mogę się powkurzać, ale jutro będzie tak samo, bo już półtora roku "partię naszą ukochaną" stać tylko na pozorne kroki. A rządzić chce wiecznie...
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Wkurzające zakłamanie 30.01.07, 19:53
      Moj syn jest teraz na Florydzie i pierwsze,co po przyjezdzie rzucilo mu sie w oczy,to to,ze wszystko tam jest DLA czlowieka, pod kątem jego wygody i bezpieczenstwa, a ludzie sa dla siebie bardzo zyczliwi i uczynni.Bardziej,niz w Europie.
      Dlaczego u nas tak nie mozna?
      Dlaczego nasze panstwo jest wrogiem i tyranem dla czlowieka?
      Dlaczego prawo w Polsce sluzy do udupiania ludzi,zamiast porzadkowac i ulatwiac zycie?
      Dlaczego rodacy sa tacy zaklamani,obludni i tchorzliwi?
      Dlaczego,dlaczego,dlaczego.
      Dlaczego ja sie musialam urodzic w tym chorym kraju, gdzie zawsze musi byc jakas sila przewodnia,jak nie czerwona,to czarna?
      • dunajec1 Re: Wkurzające zakłamanie 30.01.07, 21:40
        Wanda,nie mysl ze na Florydzie jest wszystko cacy,jak masz eciepecie,to
        tak,jest wszystko,ludzie tez sa jak gdzie indziej,tez by Cie zarzneli w bialych
        rekawiczkach,gdyby cos za to mieli,no mniejsza,a ze w Polsce mamy czarna sile
        przewodnia?Jeszcze dlugo bedzie,to ludzie wyksztalceni i doswiadczeni w
        oszukiwaniu,wiedza co ludzi boli{spowiedz}to i na tym jada,i nie tylko.
    • xxara Re: Wkurzające zakłamanie 30.01.07, 21:09
      > Nie rozumiem i nie mogę się z tym pogodzić, dlaczego kościół tak szczeka na
      Owsiaka, który tyle dla naszego zdrowia robi.

Tyle grosza przeleciało im koło nosa. To, co ludzie dali na Owsiaka, nie dali
      na tacę. To łatwo sprawdzić. Zapewne w weekend, kiedy gra orkiestra, na tace
      same guziki lecą. Walka o udział w torcie. Jeśli klient wyda na Pepsi, to nie
      kupi Coca Coli.
      • vitmik Re: Wkurzające zakłamanie 30.01.07, 21:40
        ludzie daj co tydzien w ..uj kasy na tace zamiast nakarmic jakies glodne
        dziecko, zakupic lekarstwa czy wesprzec bezdomnego. na co? na yebane witraze,
        fury,komory i qrewki z agencji.
        dla mnie kler to banda. gdyby im zalezalo na biednych i chorych ludziach
        powiedzieliby wprost:kasa z tacy idzie na to i na to, a jak jest kazdy widzi.
    • grgkh List do HFPC 30.01.07, 21:23
      Najnowsza edycja MYŚLnicka #104 (Racjonalista.pl)
      -=-=-=-=-=-=-=-=-

List do Marka Antoniego Nowickiego (HFPR) - (27-01-2007)

W imieniu Polskiego Stowarzyszenia Racjonalistów zwracam się do Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka z apelem o wsparcie naszych działań przeciwko dyskryminacji niekatolickiej mniejszości w szkołach publicznych.

A ciąg dalszy tutaj: www.racjonalista.pl/kk.php/s,5237
      • wanda43 Re: List do HFPC 30.01.07, 22:44
        Spoznili sie,Marek Nowicki nie zyje.
        • przechera.maruszewicz Pomyłka - Nowicki i Nowicki to nie ta sama osoba! 31.01.07, 02:38
          2003-11-13, ostatnia aktualizacja 2003-11-13 18:33

Marek ANTONI Nowicki został wybrany w środę przez Radę Helsińskiej Fundacji Praw
          Człowieka na jej nowego prezesa.

Marek Antoni Nowicki będzie następcą zmarłego miesiąc temu prezesa Helsińskiej
          Fundacji Praw Człowieka MARKA NOWICKIEGO - zdecydowała wczoraj Rada Fundacji.
          Zbieżność nazwisk jest przypadkowa. Obaj działali w podziemnym Komitecie
          Helsińskim i współzakładali w 1989 r. Helsińską Fundację Praw Człowieka. Marek
          Antoni Nowicki ma 50 lat, jest prawnikiem, był m.in. sędzią w Komisji Praw
          Człowieka w Strasburgu, a w tej chwili drugą kadencję pełni urząd
          międzynarodowego rzecznika praw obywatelskich w Kosowie. Na razie będzie
          prezesem formalnie, a praktycznie od 10 lipca 2004 r., kiedy skończy się jego
          kadencja w Kosowie.

pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Nowicki
          www.hfhrpol.waw.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka