Dodaj do ulubionych

tunezja w październiku

IP: *.icpnet.pl 13.05.12, 12:32
Witam,
poczynam właśnie pierwsze przygotowania do wakacji, które w tym roku wypadają dosyć późno bo w październiku. Moja druga połowa stoi murem za Egiptem i nie da sobie przemówić do rozsądku, że poza tym krajem inny o tej porze roku może być zdatny na ciepły wypoczynek. Ale mnie łechta właśnie Tunezja. Z tego co udało mi się wygooglować pogoda w tym okresie "jest", ale to zawsze chybił-trafił. Chociaż z chęcią przeczytam opinie osób, które w tym okresie wakacjowały się tam i podzielą się ze mną swoimi odczuciami.
druga sprawa - jak przekonać mojego "uparciucha", że w Tunezji jest co zwiedzić? próbowałam mu pokazać artykuły znalezione w sieci, że Tunezja to nie tylko piasek i woda - ale nie dociera - bo on już gdzie czytał, że tam nic nie ma, że kolega kolegi kolegi był i widział, że nic nie ma..no jak grochem o ścianę!
więc błagam - pomocy :)
pomóżcie mojemu ukochanemu otworzyć oczy na Tunezję :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: tunezja w październiku IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 12:56
      Witam!byłam 3 razy w Tunezji-w Monastirze,Hammamet Jasmin,Hammamet North-raz byłam we wrześniu-było ciepło ale już zaczynały się pory deszczowe-na 14 dni -5 razy padało.Na plaży po g.15 stej mnie już było zimno w wodzie.A nie wyobrażam sobie jechać tam w pazdzierniku!uważam że zdecydowanie lepszy o tej porze jest Egipt!jak masz pytania to chętnie odpowiem
      • Gość: Aga Re: tunezja w październiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 13:56
        Hej,
        czy byłaś na początku, czy pod koniec września? My lecimy 02 - 16.09. i z tego co czytałam pogoda jest jeszcze OK.
        • Gość: Joanna Re: tunezja w październiku IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 09:26
          Byłam od 8.09-było ciepło,ale niestety deszcze też były.Najlepsza pogoda jak dla mnie to 2 połowa czerwca!
      • Gość: paluszki palusi Re: tunezja w październiku IP: *.icpnet.pl 13.05.12, 17:55
        no to mnie zmartwiłaś - skoro wrzesień już jest deszczowy to październik pewnie tym bardziej..więc pewnie moja druga połowa postawi na swoim :)
        ale swoją drogą możesz napisać co jest w Tunezji godnego polecenia - co zwiedzić itp :)
        pozdrawiam
        • Gość: gość Re: tunezja w październiku IP: *.zdnet.com.pl 13.05.12, 19:37
          Byłam w Tunezji 3 razy, 2 razy na przełomie września i października, 1 raz na przełomie czerwca i lipca. Pogoda na przełomie września i października była bez zastrzeżeń, cieplutko 30 st bez opadów , woda marzenie. Wieczory również cieplutkie. Ale wiadomo z pogodą różnie bywa. Jest tam również wiele ciekawych i pięknych miejsc do zobaczenia. W tym roku takkże jadę do Tunezji z dwojką dzieci w wieku szkolnym , więc będzie to 22 pąździernika. Szkoda, że tylko na 1 tydz. Poprzednie pobyty były 2 tygodniowe, za każdym razem jest coś nowego do zobaczenia. Byłam również w Egipcie 1 raz i nie chce mi się tam wracać. Polecam Tunezję! Chociażby dla długich piaszczystych plaż i cieplutkiej czystej wody.
          • Gość: gość Re: tunezja w październiku IP: *.zdnet.com.pl 13.05.12, 19:52
            oczywiście pomyliłam będzie to 22 sierpnia a nie października
            • piasek.mi.zgrzyta Maz ma racje 14.05.12, 07:37

Tunezja to bieda z nedza. Twoj maz ma sluszne obawy przed podroza do Tunezji.
              Po ewentualnym powrocie przyznasz mezowi rade i bedziesz blagac go o przebaczenie.
        • Gość: Anetka19 Re: tunezja w październiku IP: *.182.33.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 09:13
          Ja byłam w Tunezji w listopadzie (7 dni) tylko 1 dzień kropiło temp w granicach 25st.Pozdrawiam
        • Gość: Joanna Re: tunezja w październiku IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 09:34
          Nie. ma reguły na pogodę w Tunezji-na pewno tam nie zmarzniesz!warto podobno wybrać się na Sahare-ja nie byłam,indywidualnie zwiedzałam miasta w których byłam,poza tym to leniuchowałam na plaży.Byłam w zoo -fajnie było.Mam nadzieję że rozumiesz , że Tunezja to arabski ,biedny kraj,wiele osób wraca stamtąd niezadowolonych.Mnie się Tunezja podoba na wypoczynek!kąpiele w morzu,fajne plaże
          • bank.amb Pozyczka 14.05.12, 09:40
            Wezcie pozyczke na dogodnych niskich ratach i leccie do Wloch lub Hiszpanii.
            Rozmawiajcie z naszym arabskim doradca finansowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka