Dodaj do ulubionych

Djerba - kolejne podejście

02.03.16, 13:37
Co sądzicie o wakacjach na Djerbie - tam nigdy nic złego się nie działo. W zeszłym roku miałam lecieć w lipcu ale po zamachach TUI zlikwidowało całkowicie kierunek. W tym roku Sun Fun ma Djerbę w ofercie i się mocno zastanawiam....
Obserwuj wątek
    • politiko1976 Re: Djerba - kolejne podejście 02.03.16, 21:23
      Zawsze lecimy do Tunezji kontynentalnej , ale na Djerbie jest podobno cudownie z super plażą :)
    • africa5 Re: Djerba - kolejne podejście 08.03.16, 22:03
      wp.tv/i,dzihadysci-uderzyli-w-poblizu-turystycznej-wyspy-dzerba,mid,1885088,cid,4051,klip.html
    • africa5 Re: Djerba - kolejne podejście 08.03.16, 22:04
      Nie ma gdzie uciekać z wyspy.... Wstawiłam post poniżej.....
      • ewab1973 Re: Djerba - kolejne podejście 09.03.16, 11:45
        No to nieciekawie...chyba sobie daruję
        • gelati Re: Djerba - kolejne podejście 10.03.16, 12:13
          ewab1973 napisał(a):

> No to nieciekawie...chyba sobie daruję<

Daruj sobie.
    • saborad Re: Djerba - kolejne podejście 22.06.16, 14:36
      Djerba jest cudowna, wróciłam tydzień temu, bardzo bezpiecznie, mnóstwo policji, a sama Djerba jak zwykle wyciszona, stateczna i romantyczna. Ostatni lot 23 czerwca i koniec w tym roku, a ja chciałbym polecieć jeszcze na jesień, może ktoś wie, czy sa jakieś tanie loty mogą byc z przesiadka, na net. są od 8 tys. to za drogo dla mnie, a może ktoś wie jak dostać się z lotniska w Enfidha na Djerba, być może sa jakieś busy czy inny transport, taxi w tak daleka stronę z tego co wiem to nie jedzie. Dziękuje i pozdrawiam.
      • franklyynn Re: Djerba - kolejne podejście 07.05.17, 17:05
        Djerba jest ekstra, to moje ulubione miejsce w Tunezji zdecydowanie, ale ja to bym jednak robił tak, że brał wypoczynek w Sousse (tam się jednak więcej dzieje) i do Djerby na dwa dni, chociaż jeśli ktoś nastawia się na zwiedzanie, to ogarnie się w jeden dzień. Jednak dłuższa posiadówka na wyspie zalecana.
        • rosespana Re: Djerba - kolejne podejście 18.05.17, 23:12
          A ja się nie do końca zgadzam, w tym sensie, że Djerba jest świetnym miejscem do spędzenia całego urlopu. Plaże są cudowne i atmosfera jest jakaś taka inna niż na lądzie. No bo to wyspa w końcu, i to czuć. Jest zdecydowanie przytulniej. A, że z lądem połączona jest groblą to bez problemu można potraktować Djerbę jako bazę wypadową do zwiedzania kraju.
          • franklyynn Re: Djerba - kolejne podejście 02.06.17, 14:01
            I tak i nie. Lepszą bazą jest Monastir, Sousse albo Hammamet. Stamtąd blisko i na północ i na południe i na zachód. Z Djerby troszkę trudniej. Poza tym jest spokojniej, co pewnie nie spasowałoby młodszym osobom, które chcą też poimprezować. Ale dla rodzin z dziećmi super.
            • rosespana Re: Djerba - kolejne podejście 05.06.17, 00:02
              Ja jestem taką dość młodą osobą i lubię imprezy i siedzieć długo, rozmawiać z ludźmi, poznawać nowych, tańczyć i dla mnie Djerba była idealna do tych celów. Było też mniej masowo niż na lądzie. A wyjazd z wyspy wcale nie jest jakoś bardzo trudny.
              • franklyynn Re: Djerba - kolejne podejście 11.06.17, 11:42
                No tak, jasne, nie jest to pustynia, sporo się tam dzieje, ale jednak więcej rozrywek jest w Susie i Hammamet. Ale racja, że nie zawsze więcej znaczy fajniej. A co do łatwości dotarcia wgłąb lądu to jeśli komuś podoba się na Djerbie to pokonanie grobli nie będzie stanowiło żadnego problemu czy uniedogodnienia.
                • rosespana Re: Djerba - kolejne podejście 01.07.17, 19:19
                  Dla mnie jednak ten klimat wyspiarski Djerby wgrał, tam jest tak fajnie, chillowo, trochę jak na mniej masowych wyspach tajskich, albo na częściach wysp tajskich gdzie nie ma mocy turystów. jeśli ktoś kiedyś trafił w takie miejsce to na pewno wie o czym mówię :) Tak czy siak, dla mnie Djerba to jedno z najcudowniejszych miejsc na wypoczynek i nawet jesli ktoś nie chce siedzieć tam całego wyjazdu to warto na pewno wybrać się tam na trochę dłużej.
    • darkoo00 Re: Djerba - kolejne podejście 21.07.17, 22:21
      Czy to prawda, że Djerba jest ośrodkiem dla kite surfingowców? Czy faktycznie są tam dobre warunki do uprawiania kitesurfingu? A jeśli tak to czy na miejscu można w rozsądnych pieniądzach wypożyczyć sprzęt i czy opłaca mi się z Sousse wyskoczyć na Djerbę na dwa dni żeby sobie pokitesurfować? Czy w Sousse jest podobnie i niewarto jechać na Djerbę w tym jednym celu?
      • rosespana Re: Djerba - kolejne podejście 23.07.17, 21:19
        Na pewno są tam miejsca gdzie jest od groma kitesurferów, więc wydaje mi się, że warunki do uprawiania tam tego sportu, natomiast co do cen to ci nie powiem bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to wygląda. Poszukaj może na jakimś forum typu trip advisor, tam jest wszystko.
      • franklyynn Re: Djerba - kolejne podejście 24.07.17, 20:42
        Jeśli chodzi o sporty wodne typu windsurfing i kitesurfing to zdecydowanie Djerba. Jest tam mnóstwo szkół, wypożyczalni sprzętu, na każdym kroku niemalże. Na samej wyspie jest kilka "regionów" gdzie warunki są najlepsze, ale poszukaj dokładnych informacji w internecie. Z resztą możesz poszukać na miejscu, wyspa jest malutka i możesz znaleźć odpowiadające Ci miejsce, jadąc wzdłuż linii brzegowej.
    • opoleopolskie Re: Djerba - kolejne podejście 13.10.17, 13:18
      Witam, właśnie zakupiliśmy na początek wakacji 2017 r. wczasny w hotelu Sangho Club Zarzis - Djerba. mam nadzieję, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Opinie na temat tego hotelu z tego roku sa bardzo pozytywne. Czy ktoś z Państwa zna ten hotel?
      Jeśli tak to proszę o opinię:)Nie jesteśmy bardzo wybredni,liczy się tylko przyjazna i życzliwa atmosfera i oczywiście piękna plaża, a ponoć z takiej atmosfery słynie ten hotel. słyszałam, że na plaży kierując się na prawo jest cudowna restauracja z pysznym jedzeniem z owoców morza i ceny śmiesznie niskie.
    • opoleopolskie Re: Djerba - kolejne podejście 13.10.17, 13:44
      Witam, właśnie zakupiliśmy na początek wakacji 2018 r. wczasy w hotelu Sangho Club Zarzis - Djerba. Mam nadzieję, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Opinie na temat tego hotelu z tego roku sa bardzo pozytywne. Czy ktoś z Państwa zna ten hotel?
      Jeśli tak to proszę o opinię:), Nie jesteśmy bardzo wybredni,liczy się tylko przyjazna i życzliwa atmosfera i oczywiście piękna plaża, a ponoć z takiej atmosfery słynie ten hotel. słyszałam, że na plaży kierując się na prawo jest cudowna restauracja z pysznym jedzeniem z owoców morza, a ceny śmiesznie niskie.
    • agga85 Re: Djerba - kolejne podejście 06.03.20, 11:39
      Club Med ostatnio odnowił swój hotel na Djerbie. Położony przy samej plaży i jeśli wybierasz się z rodziną to jest to idealna oferta all inclusive.
      clubmed.pl/klub/djerba-la-douce/
      • dodekanezowiec Re: Djerba - kolejne podejście 14.03.20, 13:16
        Debilko spamerko nikt cie nie czyta totalnie. Lepiej graj w totolotka masz większe prawdopodobieństwo wygranej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka