Dodaj do ulubionych

Pomoc - hotele Thalassa

11.02.05, 11:08
Bardzo prosze o opinie, jesli ktos byl w hotelu Thalassa Monastir. Ponoc jest
tylko 1 km od lotniska.Czy to jest bardzo uciazliwe?Jak jest tam z zielenia? I
drugi hotel w Hammamet - Thalassa Shalimar - tu z kolei chcialabym wiedziec
jak wyglada dojscie do morza. Odleglosc 200m, ale czy przez ruchliwa ulice?I
jak tu jest z zielenia? Jesli ktos moglby ocenic z wlasnego doswiadczenia-bede
wdzieczna..
Obserwuj wątek
    • ziutka15 Re: Pomoc - hotele Thalassa 11.02.05, 14:31
      witam,
      w Tunezji a dokładnie w Monastirze byłam dwa lata temu. Zwiedzałam hotele w
      strefie Monastis- Souse i hotel Thalassa zrobił na mnie duże wrażenie. Jest to
      nowy hotel, ma super baseny, w środku jest naprawde extra. Basen w podziemiach
      itd. Duzo zieleni, plaża jest tuz przy hotelu do ulicy daleko (jest z drugiej
      strony hotelu), a lotnisko nie jest uciążliwe. Sama bałam się tego bo mój hotel
      tez byl blisko a w efekcie to z balkonu podziwialam jak samoloty lądowaly,
      halasu prawie nie bylo.
      Ogólnie bylam nim oczarowana i gdybym miała lecieć do Tunezji jeszcze raz
      wybrałabym Thalasse.
      Napisz proszę z jakiego biura masz oferte na ten hotel. Podczas mojego pobytu
      widzilam tam tylko niemieckie biura.
      ps jesli masz jeszcze jakies pytanka to pisz. Chętnie podziele się wrazeniami :-
      )
      • basiaidzie2 Re: Pomoc - hotele Thalassa 11.02.05, 18:32
        Bardzo dziekuje za odpowiedz, to oferta z Oasis, promocyjna. Waham sie miedzy
        jednym, a drugim, bo jade z 1,5 rocznym synkiem. Obawialam sie lotniska i ktos
        gdzies pisal, ze malo tam zieleni przy basenie. Tak jest? Jest cien? A jakis
        ogrod? Z lotniskiem mnie uspokoilas. Natomiast ten drugi w Hammamet jest
        niesamowity, ale nie przy plazy i nie wiem jakie jest dojscie do plazy. Nie
        bylas tam moze? Dzieki za zainteresowanie..
        • ziutka15 Re: Pomoc - hotele Thalassa 14.02.05, 10:17
          Niestety w Hammamecie nie byłam, wiec nic na ten temat nie wiem. Ale jesli nie
          masz plaży koło hotelu to raczej nie polecam. Widziałam kilkla plaż np w Souse
          gdzie na plaże trzeba bylo przejsc przez ruchliwa ulice. Widok okropny, plaża
          fatalna brud, pełno śmieci, piach był doslownie czarny.A hotel sam w sobie
          wydawal sie super. W Monasirze natomiast okolica bardzo spokojna, mozna
          spacerować brzegiem morza i jest bardzo czysto. Na plaży sa tylko goscie
          hotelowi, bo ulica jest daleko i na plaże nie przychodza tunezyjczycy. Jesli
          chodzi o baseny to są bardzo fikusne i jesli jedziesz z małym dzieckiem to
          chyba jest na plus. Co do zieleni to niestety nie pamietam tak dokladnie, ale
          nie wydaje mi sie ze bylo jej malo. Jest duzo lezakow, parasoli za ktorymi
          mozna sie skryc przed sloncem. Ogólnie standart hotelu byl wysoki.
    • leon1976 Re: Pomoc - hotele Thalassa 26.02.05, 20:42
      wybieramy sie z żoną do hotelu Thalessa Shalimar również z 1,5 rocznym dzieckiem.Slyszelismy o tym hotelu dużo dobrych opinii.Jest bardzo duzo zieleni,hotel bardzo przyjemny ,jedzenie znakomite.do plaży ok 200m przez bardzo ładny ogród.Hotel polozony jest w bardzo spokojnym miejscu gdzie niema ruchliwych ulic.pokoje czyste i przyjemne.My jedziemy tam w czerwcu mamy nadzieje że bedzie super.Rozrywki w Hammamecie ok 7 km. Taxi ok 12 zl.pozdrawiamy Paweł i Agnieszka
      • joasiczka1 Re: Pomoc - hotele Thalassa 26.02.05, 21:26
        Witam.Jeśl już zdecydowaliście się na tak drastyczny krok,aby zabrać ze sobą
        1,5 roczne dziecko,to przynajmniej zabezpieczcie je w pełni ze strony
        zdrowotnej.Koniecznie należy zaszczepić je przeciwko żółtaczce pokarmowej (WZW
        typu A,koszt ok. 150 zł) w najbliższej Stacji Epidemiologicznej.Należy też mieć
        aktualne wszystkie inne szczepienia.W Polsce jest tylko jedna Klinika lecząca
        choroby tropikalne,które na prawdę są bardzo niebezpieczne dla takiego
        malucha.W tym wypadku nie należy już liczyć się z kosztami.Trzeba też wziąć dla
        niego coś przeciw biegunce (Nifuroxazyd,fliorę bakteryjną w ampułkach). W
        tropikach dorosły człowiek całkowicie odwadnie się w ciągu 42 godzin.Trzeba o
        tym pamiętać - u dziecka następuje to szybciej.Moim zdaniem zrobiliście krok w
        przepaść zabierając do Tunezji dziecko aż tak maleńkie.Życzę wszystkiego
        dobrego.
      • odmivec Re: Pomoc - hotele Thalassa 26.02.05, 21:36
        TO NIE BYŁO ROZSĄDNE POSUNIĘCIE Z WASZEJ STRONY.JA Z ŻONĄ PRZED PLANOWANIEM
        WCZASÓW RADZILIŚMY SIĘ LEKARZA CZY NASZ 2,5 LETNI SYNEK NADAJE SIĘ
        NA "TROPIKI".DOBRZE,ŻE ODRADZIŁA NAM TO W PORĘ.WAM RADZĘ ZABRAĆ DLA SIEBIE
        JAKIŚ MOCNY TRUNEK I CODZIENNIE WIECZOREM ODKAZIĆ SOBIE CAŁY ORGANIZM 1
        KIELISZKIEM.CO DZIECKU PORADZIĆ?WIZYTĘ U DOBREGO LEKARZA I SERIĘ SZCZEPIEŃ
        P/ŻÓŁTACZCE POKARMOWEJ!
      • medyczka1 Re: Pomoc - hotele Thalassa 26.02.05, 21:41
        Szanowni Państwo, z całym szacunkiem dla Was..., ale czy w pełni
        przemyśleliście swój krok? Obyście nie musieli żałować.Proszę o kontakt z
        lekarzem,aby dzieciaczka zaszczepić przeciwko żółtaczce typu A i B.Najwcześniej
        3 m-ce przed wyjazdem lecz nie później, jak 1 miesiąc przed.Należy też
        skontrolować pozostałe bieżące szczepienia.
      • twitti Re: Pomoc - hotele Thalassa 02.03.05, 17:09
        Chciałabym wiedziec (od tych osób ktore były w Thalassa Monastir) czy dla gości
        są do dyspozycji pokoje z łózkami małżenskimi (takimi olbrzymimi na dwie osoby:)
        i jesli tak czy za taki pokoj trzeba dodatkowo zaplacic? dodam ze jade z Oasis
        Tour.

pozdrawiam
        • pocek Re: Pomoc - hotele Thalassa 03.03.05, 14:18
          Tak, są łózka małżeńskie. I są duże. A to czy jedziesz z Oasisa czy z innego
          biura nie ma znaczenia
      • sharifa1 Re: Pomoc - hotele Thalassa 10.03.05, 09:24
        Cześć
        My też lecimy w czerwcu do hotelu thalassa shalimar z córką w terminie 02-
        16.06.2005 mamy nadzieję że, hotel spełni nasz oczekiwania słyszałam że hotel i
        obsługa jest bez zastrzeżeń.
        Pozdrawiam
    • leon1976 Re: Pomoc - hotele Thalassa 26.02.05, 20:44
      nasz e-mail agnieszka.guczalska@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka