Dodaj do ulubionych

Thalassa Village z oasis tour

09.07.05, 22:08
Witam!Znalazłem ciekawą ofertę z oasis tour do hotelu Thalassa Village w
Sousse i Hammamet.Czy ktoś był w tych hotelach?Czy warto skorzystać z oferty?
Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • kaskera Re: Thalassa Village z oasis tour 10.07.05, 15:31
      ja się wybieram do Thalassa Village Sousse 2 sierpnia, słyszałam o tym hotelu
      wiele opinii, zarówno tych złych jak i dobrych...
      • leec50 Re: Thalassa Village z oasis tour 10.07.05, 20:18
        Byłem tam w ubiegłym roku(poprzednia nazwa Alyssa).Budynek główny ,mniejszy 3
        piętrowy w ogrodzie i dużo bungalowów na dośc rozległym terenie.Duży plus to
        prywatna plaża na terenie basen średni .Byłem w budynku mniejszym-codzienne
        sprzątanie -czysto bez robaków,klimatyzacja sprawna.Słychać było dyskotekę
        codziennie do 2 wnocy w sąsiednim hotelu ale można było wytrzymać.Jedzenie dla
        mnie ok. .Dobre położenie-odsunięty od ulicy w połowie drogi między Sousse a EL
        kantoui-ok. 3km.Teraz po remoncie może być tylko lepiej.W tych miastach
        supermarkiety(tania woda i inne).Do El Kantoi przejście plażą-fajny port,
        fontanny wieczorem,wesołe miasteczko.Alkohol Bardzo drogi-lepiej wziąć na
        lotnisku na wolnym cle za parę groszy Pozdrawiam L
        • wietka Re: Thalassa Village z oasis tour 11.07.05, 13:11
          A czy Saphir to właśnie dawna Alyssa?
          bo juz się troche gubię w tych nazwach...a wlaśnie tam jadę 14.07:)
          • kaskera Re: Thalassa Village z oasis tour 11.07.05, 16:46
            nie ten hotel się kiedyś nazywał Alyssa, teraz Thalassa Village Sousse po remoncie:)
            • lzmija Re: Thalassa Village z oasis tour 19.07.05, 20:43
              Thalassa=Saphir!
    • swimrad Re: Thalassa Village z oasis tour 25.07.05, 22:45
      polecam hotel alyssa ( stara nazwa ) : super położony, prywatna czysta plaża,
      ekstra animacje, klima działała 13 dni/14, jedzenie dobre choć monotonne -
      byłem w opcji HB
      • a_gnes Re: Thalassa Village z oasis tour 27.07.05, 08:57
        wróciłam z tego hotelu w zeszłym tygodniu i zdecydowanie polecam. przyznam,że
        jechałam z pewną obawą bo się naczytałam w necie, że jest brudno, pokoje nie
        halo, karaluchy etc, ale na miejscu okazało się, że jest zupełnie inaczej.
        Pokój bardzo fajny z balkonem, czysta łazienka, pokój sprzątany codziennie +
        wymiana ręczników. Bardzo przyjemny teren hotelu i bez wątpienia największy
        atut to prywatna plaża- czysta i bezpieczna! Klima u nas działała cały czas.
        Fakt faktem, że jedzenie dość monotonne, ale dobre. Bardzo sympatyczna obsługa
        hotelowa: recepcjonistki, animatorzy etc. Jestem naprawdę bardzo zadowolona.
        Jeśli macie jakieś pytania- pytajcie:-)A! i byłam w opcji all incl.
        Pozdrawiam!
        • efilo Re: Thalassa Village z oasis tour 03.08.05, 09:50
          Jak z piciem w wersji AI? Opłaca się ją brać?
          • moniak7 Re: Thalassa Village z oasis tour 03.08.05, 11:19
            Jasne, ze oplaca sie brac, trzeba brac wszystko, zeby moc sie nachlac do woli.
            Pozniej przy barze w kolejce tylko Polaczki, bo nawet jak alkohol nie za dobry
            to niewazne, liczy sie efekt, a drinki mozna brac do woli. Wstyd!Pierwszy raz w
            zyciu wstydzilam sie, ze jestem Polka, Polacy ani slowa w obcym jezyku,
            Tunezyjczycy musieli sie nauczyc po polsku, bo tacy jestesmy pewni, ze Polski
            to jezyk miedzynarodowy!!.
            Potwierdzam. hotel o.k. choc to ogromny kombinat, bo ma w obu kompleksach
            ponad 500 pokoi, czyli srednio liczac bedzie nawet z 1500 gosci w szczycie.
            Tyle, ze to tak naprawde polska wioska, 90% to Polacy, w barze tylko Polacy,
            pol godziny przed posilkiem kolejka z talerzami a tam o niespodzianka! Polacy.
            zaznaczam, ze jedzenia nigdy nie zabraklo, my chodzilismy pod koniec posilku i
            nigdy nie odeszlismy glodni. Najlepiej w hotelu uzywac tylko jezykow obcych,
            zeby obsuga sie nie zorientowala, ze jestesmy Polakami. Wtedy nie traktuja z
            pogarda, tak jak traktuja wszystkich niekumatych Polakow. I niestety maja
            racje, bo cale hordy naszych rodakow zapracowaly na taka o nas opinie.
            Tunezja jest bardzo ciekawa i warta zobaczenia, ale poza hotelem, bo w hotelu
            atmosfera jak w polskiej "rzezni":Polacy rezerwuja sobie lezaki juz o swicie
            zarzucajac na nie reczniki i pomimo to, ze pzrez caly dzien na polowie lezakow
            opalaja sie same reczniki nie ma gdzie sie polozyc. Jako narod niestety mamy
            bardzo, bardzo niski poziom kultury osobistej, Anglicy jedli na sniadanie dwie
            buleczki a Polakom z talerzy spadaly stosy rogali i bulek, tak jakby u nas w
            kraju panowal straszny glod. Wylumaczcie mi dlaczego tak sie zachowujemy?
            Jako, ze jezyk obcy jest nam zasadniczo obcy, biura i hotele wykorzystuja to
            jak moga, Polacy dostaja gorsze pokoje, wycieczki za te same pieniadze, ktore
            placa inne nacje sa w duzo gorszym standarcie itd. Dlugo by wyliczac. Pobyt
            bylby bardzo sympatyczny, gdyby nie watachy nienazartych i nienapitych
            niewychowanych Polakow, ktore powodowaly, ze cala rodzina staralismy sie w
            hotelu spedzac jak najmniej czasu.Wycieczke na Sahare kupilismy nie w hotelu a
            w TTS-Tunezyjskim biurze, wycieczka byla w j. angielskim, dla roznych nacji.
            Bylo cudownie, cena ta sama jak dla Polakow w hotelu, ale nocleg w duzo wyzszym
            standardzie, pyszne jedzenie na trasie, bezplatnie woda w autobusie itd.
            Moja rada: uczcie sie jezykow, bo wtedy mozna wiecej skorzystac z zycia i uczy
            to szacunku dla innych nacji i wyrabia kulture osobista.
            Niestety moje wrazenia oprocz tych zwiazanych z samym krajem, ktory jest bardzo
            warty zobaczenia sa takie, ze jest mi bardzo przykro, ze musialam wstydzic sie
            za to, ze jestem Polka. Ale oczywiscie bawcie sie dalej swietnie nie baczac na
            to co o was mysla tubylcy, bo po nas chocby potop.
            i nie narzekajcie, ze drinki rozwodnione, bo jakby za was w hotelu nie mysleli
            i nie rozwadniali drinkow to w tym 40 stopniowym upale karetka odwozilaby cale
            watachy zapitych Polakow do szpitala.
            pozdrawiam
            p.s. z Le Saphire, Thalassa Village wrocilam kilka dni temu i do teraz nie moge
            sie otrzasnac po tym co tam widzialam (wlizcajac w to rowniez mlode Polki ktore
            po kilku dniach laduja w arabskich ramionach, rowniez na plazy na oczach
            zdziwionego otoczenia- w tym otoczeniu bylam i ja, choc nielatwo mnie zgorszyc!
            Brawo!!)
            • karinastr1 Re: Thalassa Village z oasis tour 05.08.05, 12:27
              Popieram!!! Madre słowa, tak trzymać. Jadę 11.08 do Sousse i myślę, że będę
              zadowolona.
              Pozdro dla wszystkich forumowiczów!!!
            • guolla Re: Thalassa Village z oasis tour 05.08.05, 14:20
              Załamałaś mnie... dlaczego my jesteśmy takim bydłem...:( Chyba wolę dopłacić w
              razie czego za lepszy hotel, żeby nie spotkać takiej, przynoszącej wstyd
              watahy:/ Co ciekawe: przeciętny polaczek czuje się kims dużo lepszym od Araba,
              którego kraj w taki sposób odwiedza...
              • karinastr1 Re: Thalassa Village z oasis tour 05.08.05, 17:56
                chodzi mi tylko o to, zeby myslec o swoim zachowaniu...
        • vogel2001 Re: Thalassa Village z oasis tour 17.08.05, 11:10
          Nie zgadzam sie z twoja opinia. My byl;ismy w Alyssa w lipcu i mimo ze bylo
          duzo Polakow nie musialam sie za nich wstydzic. Jezyk obcy znam nawet bardzo
          dobrze (jestem nauczycielka nienieckiego), ale bardzo czesto dzieki uprzejmosci
          Tunezyjczykow, nie musialam go urzywac. Nie spotkalam sie w zadnym stopniu z
          jakas niesympatyczna osoba tylko dlatego, ze jestem z polski. Polacy az tak
          bardzo sie nie opijali, ja przynajmniej tego nie zauwazylam.
          Sami Tunezyjczycy sa bardzo sympatyczni i naprawde jestesmy zadowoleni z pobytu
          tam.
          Sam hotel super, najladniejsza plaza w okolicy, prywatna. Jedzenie faktycznie
          monotonne, ale ok.
          Jesli chodzi o rezerwowanie parasoli na plazy to fakt, ze rano trzeba
          zarezerwowac, zeby w ciagu dnia miec troche cienia na plazy. Ale tak juz to
          jest , kto pierwszy ten lepszy.
          My mieszkalismy w bungalowie, super, nie slychac halasu dyskoteki, a do moze 30
          m.
          Codziennie gimnastyka w basenie, na plazy, aerobik przy basenie po poludniu. O
          21:00 codziennie dla dzieci dyskoteka (plyte CD mozna kupic w Sousse za 3-5
          Dinarow w Hotelu za 15), a potem o 22:00 jakis show.
          rezydentka do kitu, ale poza tym POLECAMY TEN HOTEL I SAMA TUNEZJE> Jak macie
          pytania Moj mail: lidkaptak@yahoo.de
    • mensior Re: Thalassa Village z oasis tour 17.08.05, 22:51
      a jakies zdjecia z tego hotelu?bo wybieram sie do niego we wrzesniu.
    • pierwsze Re: Thalassa Village z oasis tour 19.08.05, 13:50
      UWAGA !!!
      Ludzie, co wy za bzdury piszecie, że jest 'ok. Właśnie byłem tam przez ostatnie
      dwa tygodnie. Wróciłem dziś rano. Tam jest jeden wielki syf. O ile plaża i
      hotel na 2+, to stołówka i żarcie gorsze niż w barze za komuny. Brudno i
      śmierdząco. Awantury z rezydentkami na miejscu codziennym, które udają, że nie
      widzą problemu. Polacy traktowani są jak stado zwierząt.
      All inclusive !!!!! tego się nie da opisać nie używając słów powszechnie
      uważanych za wulgarne.
      Nie bardzo mam dziś ochotę na opisywanie tego co się tam działo, ale może
      kiedyś to zrobię.
      Generalnie przestrzegam przed wyjazdem do tego hotelu.

Co można zrobić z jajka:
      1 dzień - jajko na miękko
      2 dzień - to samo jajko dogotowane by wyszło na twardo
      3 dzień - jajecznica na wodzie z nie zjedzonych jajek na twardo
      4 dzień - zapiekanka z jajecznicy j.w.

Tym co mi nie wierzą, życzę udanego pobytu w hotelu Thalassa Village dawniej
      Allysa.
    • arturomba Re: Thalassa Village z oasis tour 22.08.05, 12:20
      Jedna prosta odpowiedź NIE WARTO DO TEGO HOTELU tj. Thalassa Village Hammamet
      ze względu na All bo to nieporozumienie, fakt jedzenia dużo ale nić konkretnego
      i zawsze codziennie to samo czyli kurczak lub indyk i jakieś marne dodatki plus
      muchy w restauracji z przed 20 lat. Do picia dolewają wody a ten bar przy plaży
      serwuje cos na kształt jedzenia czym można się zatruć, jedna wielka kicha. Jak
      masz HB to może być bo im płacisz za napoje i wtedy obok Ciebie tańczą a i
      jedzenie w płatnym barze jest OK tylko drogie. Samo otoczenie hotelu ma fajne
      palmy i świetne baseny ale wy żywienie to dno, ale zawsze są jeszcze arbuzy :o)

Nie zgadzam się z opinia moniak7, nie jesteśmy takim bydłem a że często nie
      mówimy w żadnym innym języku to mamy podobnie jak Francuzi. Tunezyjczycy mówią
      po niemiecku trochę po włosku to dlaczego nie mogą się nauczyć polskiego jeżeli
      w hotelu 90% to Polacy. Ja nie wstydziłem się, ze jestem Polakiem i mówię po
      angielsku, trochę po niemiecku a przed wyjazdem nauczyłem się podstaw
      arabskiego, żeby z nimi pogadać w ich języku, w zamian oni chcieli się chętnie
      uczyć polskiego. Przykro mi było jedynie na różnych imprezach kiedy zapowiadali
      program w 4 językach ale nie po polsku mimo, że na przykład nie było gości z
      Włoch to zapowiedz była po włosku to smutne i nieprofesjonalne. Nie przepadają
      za nami bo nie dajemy takich napiwków.

Jeżeli masz jakieś pytania to pytaj śmiało, pozdro
      • mensior Re: Thalassa Village z oasis tour 22.08.05, 19:43
        a masz może jakieś zdjęcia?mowisz ze lepiej jechac na HB ale ile wiecej kasy
        trzeba wydac na to by sie najesc napic i pobawic?moze napisz tak szacunkowo ile
        na tydzien?z gory dzieki.pozdrawiam
        • arturomba Re: Thalassa Village z oasis tour 23.08.05, 11:56
          Tak mam zdjecia teren hotelu jest b. fajny.

Napoje nie są drogie a nawet tańsze niż w Polsce pod warunkiem że nie kupujesz
          ich w hotelu. Moim zdaniem lepiej napić się mniej a dobrze niż z woda i później
          chorować. Jedzenia i tak nie zjesz dużo bo jest gorąco a w all hamburger to nie
          taki hamburger jak sobie wyobrażasz tylko gorszy niż najgorszy jaki w życiu
          jadłeś trochę lepsza jest pizza ale to deficytowy towar frytki są beznadziejne,
          itp. Pizza za pieniądze w hotelu jest zupełnie inna a kosztuje około 15-20 pln.
          Myślę że różnica pomiędzy HB a all Ci wystarczy to zależy ile chcesz pić i
          zjeść. Nie biorę tu pod uwagę alkoholi bo rzadko piłem ze względu na mały wybór
          i rozcieńczanie wodą.
          • mensior Re: Thalassa Village z oasis tour 23.08.05, 14:29
            dzięki bardzo za opis i zdjęcia. pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka