Dodaj do ulubionych

hotel el Bousten od 01.IX

26.08.05, 23:11
cześć
Mam na imię Ania lecę z moim chłopakiem do Tunzji od 1 wrzesnia , będziemy
miszkać w hotelu el Bousten, wylatujemy z Wrocławia przeczytałam strasznie
opinie o tym hotelu może ktoś mnie pocieszy bo sie załamie,może ktoś też leci
1 września z Wrocławia Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • xzbtx Re: hotel el Bousten od 01.IX 26.08.05, 23:52
      niestety ja Cię nie pocieszę!! ten "hotel" to totalny syf!! ( byłem tam jeszcze
      wczoraj!!) zapoznaj się z tematem "kilka refleksji po powrocie" napisałem tam
      kilka uwag o tym "hotelu". jeżeli masz konkretne pytania to pisz smiało,
      chętnie odpowiem bo jestem "na świerzo" moge dac Ci też klika namiarów do ludzi
      którzy tam byli i tez niestety nic pozytywnego Ci na temat tego "hotelu" nie
      powiedzą. ( to nawet nie jest hotel tylko tzw. club( taksówkarze, sprzedawcy a
      nawet przewodnik Eximu - tunezyjczyk ). miejscowi ludzie nie traktuja tego
      miejsca jako hotel tylko miejsce pobytu nastawione na animacje i tego typu
      rzeczy nie spełniajace wielu podstawowych wymogów jakie powinien spełniac
      hotel - najlepszy dowod - El Bousten ma 2 gwiazdki, nie wierzcie katalogom i
      nie sugerujcie się tym co tam jest napisane!! jubiler naszym znajomym dał duza
      znizkę na łańcuszek gdy sie dowiedział ze mieszkamy w tym "hotelu" i od razu
      krzyknął po polsku " o jezus maria " ;) ja delikatnie mówiąc jestem
      zniesmaczony, no ale nie wiem czego wy się tam spodziewacie. pozdrawiam
      • tess77 Re: hotel el Bousten od 01.IX 27.08.05, 13:46
        A ja lecę tam dzisisaj wieczorem. Jestem przekonana , że wszystko będzie dobrze
        i nie mam zamiaru wierzyć narzekaniom wiecznie niezadowolonych rodaków-
        malkontentów. Głowa do góry.Keep smiling!!!
        • xzbtx Re: hotel el Bousten od 01.IX 27.08.05, 14:51
          nie chcesz nie wierz...your choice! ty tam lecisz - ja tam byłem! jaki miałbym
          interes w tym aby pisac komuś jak tam jest naprawde? opisuję co przeżyłem i
          tyle. a malkontentem z pewnością nie jestem! uwierz chociaż w to ;) pozdro
      • gosto2 Re: hotel el Bousten od 01.IX 28.08.05, 13:44
        a czy mozesz mi napisac ile kosztuje all inclusive w hotelu el Bousten i jak to
        w ogole wygląda dzięki. ania
        • xzbtx Re: hotel el Bousten od 01.IX 28.08.05, 18:06
          hej! niestety nie pamiętam ( rezydentka mówiła..) ale jest tam na 100% taka
          opcja ze mozesz dokupić all inclusive na miejscu, nie musisz zalatwiac tego
          przez biuro podróży. najlepiej zorientuj sie po prostu na miejscu jak to
          wyglada i wex po prostu nieco wiecej pieniedzy. ale opowiem Ci jeszcze pewna
          ciekawostkę - raz na obiad podano nam rybie głowy ( przysięgam!!!! same rybie
          głowy z oczami + 1cm tego co jest za głową! na prawdę nie przesadzam ani
          trochę ) a resztę z tej ryby ( czyli częśc jadalną ) mieli na dole ludzie z all
          inclusive ;) także zorientuj się to zawsze 3 posiłki dziennie ( jakie by nie
          były..) i napoje! pozdrawiam. aha sorry jeżeli cię zdołowałem swoimi postami
          ale nie było tam ani odrobiny przesady ( a nawet nie napisałem wszystkiego )
          może ty trafisz lepiej, po prostu nie zdziw się jezeli spotkają cię
          niektore "przygody" z tych, które opisałem! miłego pobytu i napisz koniecznie
          po powrocie o swoich wrażeniach!
        • beata9620 Re: hotel el Bousten od 01.IX 31.08.05, 12:00
          dokupienie all inclusive to 20 dinarów dziennie za osobę. I w ramach tego
          dostaniesz obiad, czyli przeroboine resztki ze sniadania, napoje z baru, które
          najpierw są lane z dystrybutora do brudnych butelek, a potem do szklanek
          (ciepłe i bez gazu) i około 16-tej ciasteczko ze śniadania pokrojone w poprzek
          i poprzetykane słodką masą. Za 3,5-5 dinarów masz niezłą pizze w retauracji Pod
          3-ma oliwkami za hotelem i mnóstwo picia. Zastanów się zanim to wykupisz bo
          jedzenie to wyjątkowy koszmar a i sensacje po kilku dniach są niezłe. A jeśli
          możesz to zmień hotel przed wyjazdem bo się bardzo zdiwisz. Ja byłam tam w
          sierpniu i mieliśmy kontrolę z tunezyjskiego biura turystyki i ambasady ze
          względu na fatalne warunki. Gwiazdki hotel ma tylko 2 i na nie nie zasługuje
    • tess77 Re: hotel el Bousten od 01.IX 27.08.05, 16:58
      Aniu! A tak w ogóle dla poprawy nastroju przeczytaj sobie pozytywne opinie o
      tym hotelu np. www.analizy.biz/tunezja. Zawsze komuś się podoba a ktoś jest
      niezadowolony. Z doświadczenia wiem, że czytając niektóre opinie nigdy nie
      pojechałabym do wybranych przeze mnie hoteli w Egipcie czy Grecji. Na szczęście
      do tej pory byłam zawsze mile zaskoczona. Wierzę, że i teraz będzie podobnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka