Gość: Zenon IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 20:04 Czy ktos mógłby opisać, czy coś się zmienia w czasie ramadanu w Tunezji. Podobno we wrześniu jest post i całe życie bardzo spowalnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inesk Re: ramadan - kiedy jest 25.08.06, 20:28 witaj w tym roku ramadan przypada na ok 20 września, trwa 28 dni. Wiem bo sama jadę do Tunezji 5. października. Pozdrawiam Inesk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: ramadan - kiedy jest IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 20:34 wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
inesk Re: ramadan - kiedy jest 25.08.06, 20:29 Acha co do zmian w funkcjonowaniu to słyszałam jedynie, że ogólnie jest zamęt bo tubylcy już od 6. rano zbierają się na modlitwy, ale poza tym nie wpływa to na życie turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
dage Re: ramadan - kiedy jest 30.08.06, 13:16 tak ja też słyszłałam że nie jest ogromnym utudnieniem. podobno sklepy i muzea są zamykane wcześniej tzn. sporo przed zachodem słońca. i fakltycznie nie powinni turyści się objadać w tym czasie. a poza tym to chyba wszystko działa normalnie. przynajmniej można się sporo o ich kulturze dowiedzieć dla mnie plusy :) i będę tam w paździermniku więc opowiem później jak było. Odpowiedz Link Zgłoś