Dodaj do ulubionych

Koszty pobytu!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:02
wybieramy sie we dwojke na poczatku wrzesnia do Tunezji, wybralismy skromny
hotelik pomiedzy sousse a port el kantaoui, bo nie potrzebujemy wysokiego
standardu. Jak na pierwszy raz wystarczy nam cieple morze i wysoka
temperatura :) chcielibysmy sie jednak zorientowac ile pieniedzy na 7 dni, z
wyzywieniem (sniadanie, obiadokolacja) powinnismy ze soba zabrac. Beda nam
one potzebne na dojazdy do wiekszych miast, nocne imprezy i moze jakies
pamiatki, wypady na miasto bez wycieczek fakultatywnych. Za wszelkie rady z
gory bardzo dziekuje :) pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: Koszty pobytu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:48
      wydaje mi sie, że 500 zł na osobe to w takim wypadku konieczne minimum
    • Gość: Ania Re: Koszty pobytu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:40
      500 zl ?? bez przesady. Ja we wrzesniu przez tydzien wydalam na imprezy,
      codzienne rajdy po knajpach, dojazdy do Sousse i Portu ( mieszkalismy pomiedzy),
      jedznei ena plazy, korzystanie z hoteowego baru, pamiatki, zgrywanie zdjec w
      kafejce itp. - zaplacilam 200 zl.
      • Gość: kinga Re: Koszty pobytu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 08:22
        200zł...?nie gniewaj sie ale to jawi się dosyć abstrakcyjnie choć oczywiście ci
        wierze.Być może miałam pecha( wydałam grubo ponad 5oo). Najbezpieczniej dla
        autorki postu bedzie przejżeć wszystkie wątki dotyczące cen w Tunezji...taksówki
        (faktycznie tańsze ale prawie zawsze wychodzi 10zł)najtańszy trunek alkoholowy
        w dyskotece piwo ponad 10zł itd wszystko to w tygodniowym rozliczeniu niestety
        wydaje się nie możliwe by zamknęło się w sumie 200zl. Oczywiście głównie zależy
        to od oczekiwań i sposobu spędzania czasu...ale Tunezja wcale nie jest bardzo
        tania, tymbardziej, że prócz wejść na dyskoteki płaci się tam za wszystko.
    • Gość: asia Re: Koszty pobytu! IP: *.iweb.pl 30.01.07, 18:38
      nie chcę zmieniać waszych planów, ale radziłabym jednak wybrać się na safari na
      pustynię. To daje najcenniejsze wspomnienia. Leżeć na plaży można wszędzie,
      imprezować też.
      • Gość: Ania Re: Koszty pobytu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:20
        200 zl bez Sahary -tak mi wyszlo - wymienilam dokladnie 170 euro z tego 120
        zaplacilam za wycieczke na Sahare - polecam serdecznie. Wszystko zalezy od tego
        gdzie bedziecie mieszkac - my mielismy tani 3 giazdkowy hotel miedzy Sousse a
        Portem, taksowkami jezdzilismy we 2 lub w 4 lub do Portu cdhodzilismy w 1 strone
        spacerem co zmniejszalo koszty. Za piwo w hotelu placilismy 3 DT,inny alkohol
        mielismy z bezclowki.
        • motylanoga71 Re: Koszty pobytu! 31.01.07, 19:21
          a chinskie zupki albo gorace kubki ?
    • Gość: edyta_22 Re: Koszty pobytu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:11
      200 zl?????? przeciez to strasznie malo, ja myslalam tak do 1000 zl. My tez
      wybieramy sie do taniego hotelu, bo nie zalezy nam na komforcie snu hehe
      pomiedzy portem el kantoui a sousse
      • Gość: kinga Re: Koszty pobytu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:34
        Edyta prawde powiedziawszy ja właśnie przez tydzień wydałam 1000zł(sahare
        odliczyłam)Niczego specjalnie sobie nie żałowałam,ale też bez jakiś specjalnych
        fanaberii.Jeśli nie masz zamiaru cały czas siedzieć w hotelu,a wieczorami bawić
        sie w dyskotece i nie żałować sobie kupna tam piwa czy kawy na mieście radze Ci
        wziąść taką sumę. Wymieniaj jednak w miarę potrzeb, nie wszystko od razu, jeśli
        coś zaoszczedzisz to ok, ale nie będziesz sie tremować brakiem funduszy.Tak jak
        pisałam wcześniej TAKZE w Tunezji wszystko ma swoją cene i oczywiście można
        wejść na dyskoteke i nic tam nie kupić ale..... no właśnie
        • Gość: Ania Re: Koszty pobytu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:57
          to wszystko zalezy co tam planujecie robic, w ile osob jedziecie itp. Tak jak
          napisalam nam np wszystkie koszty transpoertu wychodzily niewielkie bo
          poruszalismy sie grupa. Na miejscu bylismy raptem 5 dni plus 2 dni na Saharze,
          gdzie kupilismy tylko kilka pamiatek. Takze na miejscu wydalismy w ciagu 5 dni
          po ok. 200 zl (moja druga polowa wiecej bo pali i pije tez jakby wiecej troche
          :P)zupek chinskich i goracych kubkow nieuzywalismy. Mielismy hotel z HB i raczej
          nic nie kupowalismy na miescie do jedzenia w ciagu dnia - ja w takich
          temperaturach praktycznie nie jestem glodna i to co bylo w hotelu spokojnie nam
          starczalo. Oprocz Sahary na zadnych innych wycieczkach - oprocz dojazdow do
          Soussse i Portu nei bylismy. Na dyskotece bylismy bodajze 2 razy, takze tez za
          duzo tam nie wydalismy. Rzexczywiscie moje koszty moga byc troche zanizone w
          porownaniu do innych osob. Razem z Sahara wyszlo 600 zl na 7 dni co daje jednak
          duza sume - prawie 100 zl na dzien. Ceny w Tunezji sa porownywalne do polskich,
          ale jakos szczegolnie tanio nie jest. I rzeczywiscie tak jak pisze Kinga za
          WSZYSTKO trzeba placic.Jak sie nazywa hotel do ktorego lecicie?
          • Gość: edyta_22 Re: Koszty pobytu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:19
            no wlasnie z tym mam yproblem, dlatego ze umowe(jeszcze nie podpisalismy) mamy
            na hotel tergui club w chott mariam, ale czytam straszne opinie na temat tego
            hotelu, zwlaszcza o jedzeniu. Duzo lepiej, jesli chodzi o opinie, wyglada w
            opiniach ludzi, tej samej klasy hotel - club esplanade w monastirze. I mamy
            dylemat, gdyz Pani w biurze turytycznym nie polecala nam jednak hotelu
            esplanade :/ i caly czas sie zastanawiamy. Moze Ty bys mogla nam cos doradzic.
            Nie potrzebny nam jest super komfort, wyjezdzamy pierwszy raz, wiec bardziej
            interesuje nas okolica niz sam hotel
            • motylanoga71 jesli jest tak jak piszesz to jedzcie teraz 01.02.07, 12:21
              np Scan Holiday ma w dobrej cenie hotele nawet 4* (wide Rosa Beach z HB za ok
              1100 PLN za tydzien)
              Polecam zerknac na ta stronke, mozna tez pogdac tam na "chat" z operatorami i z
              nimi zalatwic caly wyjazd (ja tak zrobilem jesienia zeszlego roku)
              Pelen profesjonalizm.

a 2 czy 3* w Tunezji to nie to samo co w Grecji czy Hiszp.
              • Gość: kinga Re: jesli jest tak jak piszesz to jedzcie teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:16
                Sprawdz faktycznie inne biura, w select też bywa tanio....ja mieszkałam w 4* w
                centrum za wyżej wymienioną kwotę
                • mediterraneo1978 Sousse-centrum-lato-Scan 01.02.07, 14:07
                  Scan Holiday to sprawdzone biuro - to raz. Po drugie, po co jechac w zimie ? Na
                  15 stopni ? 30 sierpnia Ennassim ** BB w Scanie 1150 za 2 tyg. wychodzi. Kaiser
                  **+ 1300 za BB, 1500 HB. Oba hotele w centrum Sousse, nie gdzies na uboczu.
                  Wreszcie, Kaiser w porownaniu z hotelem ** na Rodos był o wiele lepszy. Może
                  zacznijmy od tego ze byl tanszy o kilkaset zlotych od greckiego, pprzy czym
                  były 2 posilki, ktore wystarczaly na caly dzien i tak dobre, ze mozna przytyc
                  kilka kilo. A w greckim tylko sniadania i 3 razy skromniejsze. W hotelu
                  tunezyjskim znali ang., franc., niem. Na Rodos - ledwo angielski.
                  • Gość: taki jeden Re: Sousse-centrum-lato-Scan IP: *.eranet.pl 01.02.07, 15:45
                    jedz jedz do tych 2*, tylko potem nie pisz postow w stylu "koszmarny oboz
                    polskiej kadry w Tunezji", to ze w 2* na rodos bylo gorzej to trudno sie dziwic
                    bo moim zdaniem ponizej 3* to lepiej wziasc sobie pole namiotowe.

A Scan faktycznie bezproblemowy jest.
                    • Gość: Ania tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 16:58
                      ja bylam w Sindbadzie 3* miedzy Sousse a Portem na poczatku wrzesnia 2006 last
                      minute za 1069 zl. ma tydzien z HB - to byla juz cena ze wszystkim bez zadnych
                      doplat. Poczytaj sobie opinie na wakacje.pl - tam mozna sie sporo dowiedziec. O
                      hotelach w Monastyrze niestety nie wiem nic.
                    • mediterraneo1978 Re: Sousse-centrum-lato-Scan 06.02.07, 10:34
                      jedz jedz do tych 2*, tylko potem nie pisz postow w stylu "koszmarny oboz
                      > polskiej kadry w Tunezji", to ze w 2* na rodos bylo gorzej to trudno sie
                      dziwic
                      > bo moim zdaniem ponizej 3* to lepiej wziasc sobie pole namiotowe.
                      >

Masz duzo racji ogółem, ale w Scanie to i ** są ok w Tunezji.
                      Co do kosztow pobytu - ceny moim zdaniem sa nizsze niz w Polsce. Tunezja jest
                      tansza na miejscu ze 3 razy od Rodos, tansza od Turcji, moze nieco drozsza niz
                      w Egipcie
    • Gość: zanunia do edyta_22 IP: 195.8.221.* 12.02.07, 17:09
      Witam,
      My też wybieramy się ( we dwojkę ) na początku września do Tunezji. Do jakiego
      hoteliku jedziecie ?
      • mediterraneo1978 Tunezja - ogólnie tania 13.02.07, 09:33
        W ogóle to najtanszy kraj srodziemnomorski, jesli chodzi o koszt wczasow. No
        moze czasem Turcja, Egipt czy Bułgaria konkuruja. A juz porownujac koszt
        wczasow na 2 tyg. w hotelu ***+ HB, to np. w Tunezji - 1.900,a na Sycylii
        3.800.
        A koszty pobytu bym widział tak - gdy w Egipcie cos kosztuje 1 euro, w Tunezji
        1,5 euro, w Turcji Egejskiej 2 euro, na Rodos - 3-4 euro, na Cyprze ze 6 euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka