Dodaj do ulubionych

Ruspina lipiec2007

IP: *.aster.pl 27.06.07, 21:09
Wyjeżdżam w połowie lipca do hotelu Ruspina. Proszę o opinię. zalezy mi na
informacjach dotyczących formy all. podobno jest od tego roku, czy trzeba
dokupywać napoje czy wystarczy to co serwują. Jak wyglada sprawa leżaków nad
basenem i na plaży . Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • naserek Ruspina opinie 27.06.07, 22:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=44204514
      • Gość: kuba1 Re: Ruspina opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:14
        Opinie z innych lat przestudiowałem . Więc jeżeli nie znasz odpowiedzi na moje
        pytania to daruj sobie wklejanie linków.
    • Gość: pattaya Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:19
      Właśnie wróciliśmy z Ruspiny.
      Omijaj ten hotel z daleka.To koszmar!!!!
      • Gość: kuba1 Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:00
        A jakieś konkrety.
        • Gość: pattaya Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:40
          Hotel ma dwa plusy-położenie i animację Skanbo(dziewczyny stają na uszach-
          brawo!!!).
          Cała reszta jest tak nieprawdopodobna,że trudno uwierzyć.
          1,Zakwaterowanie.Trzeba dostać się do budynku głównego.80% bungalowów to mina.W
          jednym Polacy nie mieli nawet łazienki.Brud,smród,standart max.2*.W całym
          hotelu mimo 40-45 stopniowych upałow nie działała klimatyzacja.Tylko w recepcji
          i biurach.
          2,Wyżywienie.Niektórzy robili nawet filmy w restauracji,bo nikt by im nie
          uwierzył.Jedzenie bardzo złe i bardzo mało.Ciągłe braki wszystkiego.Walka o
          talerze,kubki,stolik sztućce.Potem szukanie czegoś co nadaje się do
          zjedzenia.Sałatki stojące po kilka dni,mięso nieprawdopodobnie twarde,brak
          owoców(tylko arbuz i brzoskwinie na zmianę,zielone jabłka niejadalne).Wielu
          gości przez cały pobyt miało problemy żołądkowe.Szkło,w którym podawano napoje -
          brudne.Oni go nie myli.Widzieliśmy jak dolewają piwo czy wino do pustych
          szklanek przyniesionych z sali!!!Czas oczekiwania na napój do 20-25
          minut,fartuchy kucharzy i pomocników szare w różnokolorowe plamy.Ogólnie
          wszystko brudne,jedzenie niedobre.
          3,Czystość w pokojach.Nam przez 2 tygodnie nie zmieniono pościeli(mimo dawania
          napiwków).Ręczniki przyniesione jako czyste były brudne,podłoga nigdy chyba nie
          zmywana.Kelner potrafił nieść kufle czy kieliszki z palcami w środku.
          4,All-inclusive.Ciągłe kolejki po napoje.W każdym barze jeden barman.Przy
          basenie jeden gość rozlewał,zbierał brudne szklanki z całej okolicy,przynosił
          czyste-ciągle go nie było.Wszystko lane do plastikowych kubków,które
          myli.Ciągłe braki,to wody nie gazowanej to sprite'a,to coli,to kawy,to
          filiżanek itp.Piwo ohydne.Posiłki przy basenie to pizza bez smaku,spaghetti
          niesolone,kebabu starczało dla 5-10 pierwszych.Czasem ryba z grilla.Lody
          niesmaczne,chyba z proszku.
          5,Był to pierwszy hotel,do którego wpuszczano miejscowych.Pełno Arabów na
          basenie,plączących się po hotelu.Kradzieże!!!!W ciągu jednego dnia obrobiono 8
          pokojów.
          6,Animacje dla dzieci.Mocny punkt.Dzieczyny robiły co mogły,dzieci je
          uwielbiały.Mogły niewiele.Brak zabawek.Śmierdzący plac zabaw(chyba szambo
          obok).W namiocie dla dzieci temperatura dochodziła do 50 stopni!!!A barmani nie
          chcieli dawać im kubków na napoje.Hołota!!!
          Ponadto bardzo niegrzeczna arogancka i nieprzyjemna rezydentka TUI/Scan
          Holiday,która trzymała stronę hotelu twierdząc,że to sprawa pomiędzy nami a
          hotelem.
          To wszystko prowadziło do ciągłych awantur z kierownictwem hotelu słyszanych w
          różnych językach(wszystkie nacje miały te same problemy),skarg i spięć.
          Nie opisałem nawet połowy .
          Nie jedź tam.
          • Gość: iwona Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:44
            Byliśmy w Ruspinie rok temu .Też byliśmy rozczarowani .Jednak z tego co czytam
            to jest jeszcze gorzej niż było .Wtedy nie silili się na All i nie było Arabow.
            Też bym odradzała ten hotel .
          • Gość: kuba1 Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:37
            Załamałaś mnie, nie wim czy uda mi się zmienić hotel. W Scanholiday
            powiedzieli , że hotel jest OK, nie mają żadnych skarg. A najlepiej nie czytać
            informacji z forum, tylko samemu sprawdzić. Dziękuję za informację Pozdrawiam
          • Gość: kuba1 Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:52
            Jeżeli mógłbyś mi przesłać zdjęcia z hotelu to bardzo o nie proszę kuba
            19721@wp.pl przedstawiciel skan szuka mi innego hotelu mam nadzieje ,że się uda.
            • Gość: pattaya Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:37
              Ja nie robiłem zdjęć jedzeniu i brudowi:)
              • Gość: kuba1 Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.aster.pl 29.06.07, 17:37
                A z jakiego biura jechałeś? Czy obsługa hotelu nie reagowała na kradzieże. czy
                mogłeś liczyć na pomoc rezydentów? Pozdrawiam
                • Gość: pattaya Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:01
                  Scan Holiday/TUI.Rezydentka wyjątkowo antypatyczna,arogancka i mająca w nosie
                  turystów.Umywała ręce od wszystkiego.Szefostwo hotelu przyznało się do problemu
                  kradzieży wypłacając(ale nie wszystkim i po długich ,nieprzyjemnych targach)
                  odszkodowanie za skradzione rzeczy.
                  Do tego mnóstwo miejscowego folkloru typu ciemne korytarze hotelowe w nocy
                  (!),potworny smród nawozu do trawników rozrzucany pod oknami rankiem(tak
                  twierdzili),40 stopni w restauracji,winda stająca pomiędzy piętrami,woda w
                  kranach oscylująca pomiędzy wrzątkiem a zimną,brak lodówki w pokoju(4*
                  ponoć),brak telewizora i wiele innych.
                  • Gość: anka Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.aster.pl 29.06.07, 23:28
                    Czy w związku z tymi wszystkimi przykrymi rzeczami które Cię spotkały składałeś
                    reklamację w biurze podróży bądź na miejscu u rezydentki. A jeśli tak to jak
                    biuro ustosunkowało się do twojej sprawy?
                    • Gość: pattaya Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 10:06
                      Rezydentka odmówiła przyjmowania reklamacji i podpisywania się pod
                      czymkolwiek.Tylko chyba dwóm osobom zrobiła adnotację"Reklamacja
                      bezzasadna.Klient odmówił przyjęcia pokoju w innym hotelu".Zapomniała tylko
                      dodać,że proponowała im hotel 3* czyli o niższym standarcie a pokoje
                      wielorodzinne,czyli kilka pokojów ze wspólną łazienką i holem.
                      Ja nie będę reklamował,gdyż na moją negatywną ocenę złożyła się całość,setki
                      kropelek przelewających czarę goryczy.Natomiast wiem,że osoby mające jeden czy
                      kilka mocnych punktów do skargi złożą reklamacje.I będzie ich bardzo dużo.Mamy
                      kontakty do siebie aby potwierdzać zeznania.
                      • agaagnes Re: Ruspina lipiec2007 14.07.07, 10:02
                        Rezydentka Gosia ?
    • analena79 Re: Ruspina lipiec2007 30.06.07, 01:45
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=65109104
      • Gość: pattaya Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 10:07
        To wszystko prawda.Bez koloryzowania.
    • Gość: Misio Re: Ruspina lipiec2007 IP: *.lublin.mm.pl 13.07.07, 22:07
      Wróciłem 12 lipca. Zmień hotel jeśli możesz !!!!! Very Katastrofa (zrozumiesz)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka