Gość: Kajka IP: 212.244.23.* 20.08.07, 22:09 Co jeszcze można ciekawego zobaczyć w okolicach Sousse, bo nie chcę plackem leżeć cały tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fetor Kartaginy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 22:40 widac ze zupełnie nie kumasz gdzie sie wybierasz. gdzie sousse a gdzie kartagina? i nie opowiadaj bajek ze kartagina jest ciekawa i warta obejrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Co ciekawego oprócz Kartaginy? 20.08.07, 22:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=67675251&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Co ciekawego oprócz Kartaginy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:34 kup sobie przewodnik o tunezji i poczytaj,masz neta to tez poczytaj o kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiao0 Re: Co ciekawego oprócz Kartaginy? 25.08.07, 01:20 do Tunisu można jechac pociągiem z Soussy - ok 2 godziny, bilet 10 dinarów 1 klasa w jedną stronę a tam, żeby dojechać do Kartaginy można korzystać z taxi /udają że nie znają angielskiego i próbuja naciągnąć turystę/ lub korzystać z metra. Z Soussy można jechać do Monastiru tamtejszym tzw. metrem - czas. ok 20 minut - koszt niecałe 2 dinary w obydwie strony lub do Portu El Kantaui korzystając np. z tzw. ciuchci, bilet w obydwie strony ok 3,5 dinara. jeśli nie przepadasz za zwiedzaniem, riunami itp. miejscami niw ybieraj sie do Kartaginy, szkoda twojego czasu. ja uwielbiam takie miejsca więc wociłam zadowolona- nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
jotpiasecki Re: Co ciekawego oprócz Kartaginy? 26.08.07, 19:35 Tydzień to trochę mało. Możesz zaliczyć dwie wycieczki jednodniowe lub dwudniową Saharę ( i to Ci polecam w szczególności - wykup nie od swego operatora , ale z biura tunezyjskiego SAHEL VOYAGES , z siedzibą w Sousse, av.de Palestine vis a vis recepcji hotelu Sousse Palace). Jeśli wycieczki krótsze ( jednodniowe) to - albo Tunis (museum Bardo - wspaniałe zbiory mozaik !! tym bardziej , że drugie takie muzeum w Kazbie w Sousse jest w remoncie od maja) razem z Kartaginą i Sidi bu Sauid - albo Monastir i El Jem ( wrażenia i widoki niezapomniane) . Jeśli potrzebujesz jeszcze więcej info na temat Souuse i Tunezji to pisz na adres jpiasecki malpka op.pl. Saalam . Juliusz Odpowiedz Link Zgłoś