Gość: paul_70 IP: 62.233.178.* 27.09.07, 14:49 Czy ktoś się orientuje jakimi liniami lata Eccoholiday (wylot z Wrocławia) i jakie mają dopuszczalne limity bagażu ogólnego i podręcznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bagietka Re: Limity bagażu IP: 82.160.155.* 27.09.07, 14:59 Co do linii to sie nie orientuje,ja lece z triada i w biurze dostalam info, ze limit bagazu to 20 kg + 5 kg bagaz podreczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Limity bagażu IP: 217.153.242.* 28.09.07, 08:48 bagietka,ty lecisz polskimi,czy tunezyjskimi liniami,bo jeśli chodzi o tunezyjskie,to limit jest 15+5 kg.Chyba,że coś się zmieniło od stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Limity bagażu IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.07, 09:09 linie tunezyjskie NuVelar limit 20 kg = 5 podręczny Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos_1979 Re: Limity bagażu 01.10.07, 20:05 A czy można wziąć ogólnie te 18 czy 20 kg, ale w 2 mniejszych walizkach po 10 kg?Czy musi być jedna walizka na osobę w samolocie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Limity bagażu IP: 217.153.242.* 02.10.07, 08:12 spokojnie możesz wziąć dwie walizki,bo i tak liczona jest łączna waga,bez względu na ilość sztuk bagażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniuta Re: Limity bagażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 09:23 Wejdż na stronę biura podróży Exim, tam jest rozkład lotów. Z Wrocławia do Tunezji lata praktycznie jeden przwożnik. Tam też jest podane ile mozna wziąć bagażu. Niestety to tylko 18 kg + 5 podręcznego, oraz sa podane stawki za nadbagaż w jedną i obie strony w euro jak i złotówkach. Nietety te 18 to niewiele, tym bardziej, ze jakieś pamiątki tez na pewno sie przywiezie. Moja walizka waży ok. 5 kg, dlatego zastanawiam się nad szmacianą torbą. W tym roku nową walize uszkodzono mi w samolocie, więc chyba nie warto pakowac się w droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joania Re: Limity bagażu IP: *.nysa.3play.net.pl 02.10.07, 11:30 Nie wiem co jest w Eximie jednak chwile temu wracałam z Tunezji i zarówno na lotnisku w Polsce jak i w Tunezji mówili że 20 + 5 kg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANiuta Re: Limity bagażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 12:16 Joaniu, czy leciałaś z Wrocławia, bo to nie biuro decyduje o wadze bagażu a przwożnik. Tak więc inaczej będzie z Warszawy, a inaczej ma Wrocław. Natomiast kiedyś miałam nadbagaz, ponad 2 kg ( też czarter) i pani nawet nie zwróciła na to uwagi, machnęła ręką i tyle. Ale nie wiem czy zawsze na to można liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joania Re: Limity bagażu IP: *.nysa.3play.net.pl 02.10.07, 15:46 Leciałam z Wrocławia. Pani przy odprawie bagażowej powiedziałą mi, że na osobę po 20 kg. Jak 2 osoby w jednej walizie to do 30 kg bo jedna sztuka (walizka) nie może przekraczać 30 kg. Czyli jak chcesz 40 to 30 i 10 kg. Oczywiście do tego bagaż podręczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: Limity bagażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 12:37 Wrłócilismy z tunezji 27 wrzesnia.Lecieliśmy z Wa-wy tunezyjskimi liniami KARTHAGO.U nas nie przywiazywali wiekszego znaczenia do ciężaru bagazu.Mielismy dwie walizki każda po 23 kg i nic.W Tunezji za kazdy kilogram powyżej 20 kg płaci sie po 7 dinarów.Aby tego uniknąc,przy odprawie zamienialismy walizki z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul_70 Re: Limity bagażu IP: 62.233.178.* 03.10.07, 15:19 Już mogę sam sobie odpowiedzieć - lecę liniami Tunis Air - limit to 15 kg na osobę Odpowiedz Link Zgłoś
celtic_spirit Re: Limity bagażu 29.10.07, 14:34 Ludzie, spokojnie. Limity bagazu to 20 + 5 (podreczny) i wszyscy (wlacznie z rezydentami) bardzo strasza, ze nie wolno tego przekroczyc bo kara to 7din za kg, ale... No wlasnie "ale"... Tunezyjczycy to jest najbardziej wyluzowany i olewatorski narod jaki widzialem w zyciu. Do wszystkiego podchodza z przymruzeniem oka. Dzieki temu lecac dwa dni temu z moja dziewczyna mielismy: ja: 24 + 9,8 ona: 24 + 8 suma: 16 kg nadbagazu Musielismy tylko podejsc do odprawy pojedynczo, bo parom sumuja wage i to mogloby byc za duzo. Podeszlismy osobno i tylko sie do nas szyderczo usmiechneli przy wazeniu glownego bagazu. A co do podrecznego... Na zadnym lotnisku ten bagaz nie jest wazony! Chodzi bardziej o rozmiar, choc tez nie do konca. Wazne zeby podreczny byl na tyle nieduzy zeby zmiescil sie do schowka w samolocie. Ja mialem dosc duzy plecak (35 litrow) i nikt sie nie przyczepil, a byl wypelniony po brzegi. Pozdrawiam :) celtic Odpowiedz Link Zgłoś