morgana79 16.02.08, 09:29 jadę z moją połówką we wrześniu do tego miejsca.Dacie nam jakieś cenne porady co do tego miejsca? Buziaczki dla Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wp2007 Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? 16.02.08, 14:02 Polecam. O szczegóły pytaj . wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 17:45 także polecam ten hotel. bylamw niem w czerwcu i były to najcudowniej soedzone 2 tygodnie:) hotel żadna rewela ale jak na 3 gwiuazdki to ok, czysto, sprzatane codziennie, jedzenie do wyboru dużo i róznie, baseny ok i co najwazniejsze blisko do morza i centrum. w tym roku takze wybieram sie tam ze znajomymi i rownieź we wrzesniu wiec do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? IP: *.centertel.pl 16.02.08, 18:16 Hotel OK, położenie też. Co do porad to uważaj na swoje rzeczy, bo kradną w tym hotelu. Większość drzwi można otworzyć np. kartą kredytową. Ale kradnie obsługa, np. wchodząc do pokoju o 3 w nocy, gdy głęboko śpisz. Później tylko powiedzą, że "trzeba było zastawić drzwi" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re do dont nick IP: *.net81.citysat.com.pl 17.02.08, 13:38 Po kiego wypisujesz takie bzdury? Czy ktokolwiek moze mieć tak glęboki sen , żeby nie usłuszeć buszującego po pokoju? Drzwi w El. H. otwierane i zamykane sa kluczem z a nie kartą kredytową. Proponuje lepiej przepatrzec sie współlokatorom a nie wypisywać brdury na temat obsługi . Gdybu obsługa chciała okraść turystów to podjeła by gotówke z hotelowego sejfu a nie bawiła sie w jakąś drobnice.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: Re do dont nick IP: *.centertel.pl 18.02.08, 17:23 Nie wypisuję bzdur. Jeśli czytasz fora o Tunezji, to powinieneś/aś wiedzieć, że ten styl okradania jest bardzo popularny w Tunezji i zdarza się w wielu hotelach, o czym już nie raz wczasowicze pisali (tak, smutna prawda jak to napisałeś/aś). Widzę, że ostro bronisz tego hotelu w tym temacie, co świadczy że pracujesz dla jakiegoś biura. Niestety prawdy o nim nie zaćmisz tymi zachwalankami, bo wielu na tym hotelu się zawiodło. Więc swoimi postami po prostu ośmieszasz się... Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: Re do dont nick 18.02.08, 17:57 Oczywiście ,że czytam to forum , ale czytam równiez forum hotele Tunezja a tam - kompleks El Hana ma bardzo dobra prasę.Nie wiem czy bronie , nie wiem czy ostro- poprostu wrócilem zadowolony i wrażeniami dziele sie z forowiczami. A wytłumacz mi w jakim to ja mogę pracowac biurze jeżeli ten hotel ma w swojej ofercie iles tam biur? Czy pracując w Eximie dostane premię od Triady czy na odwrót? Jeżeli chcesz spędzić wakacje w ekskluzywnym , eleganckim hotelu to najpierw za taki hotel sobie zapłac a nie za grosze wymagasz standartow Hiltona czy Sheratona.Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: Re do dont nick IP: *.centertel.pl 18.02.08, 20:42 Pisałem, że sam hotel OK. Natomiast to, aby nie kradli mogę chyba wymagać? Mogę tego wymagać od hotelu 2* i 5*. Mogli się chociaż jakoś zachować po tym. Fakt, menadżer był grzeczny itd., obiecywał być w kontakcie i dopilnować tego, abym dostał odszkodowanie. Wszystko oczywiście okazało się typową arabską ściemą. Gdyby nie ta kradzież, to z pobytu byłbym bardzo zadowolony. A tak tylko pzestrzegam innych, aby nie wrócili później zniesmaczeni tak jak ja :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: Re do dont nick 19.02.08, 14:33 A czy możesz wskazać hotel / na świecie/ w ktorym nic nigdy nikomu nie zginęło? wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: Re do dont nick IP: *.centertel.pl 19.02.08, 20:17 Burj Al Arab w Dubaju? Skąd ja mam to wiedzieć? Nie prowadzę statystyk kradzieży w hotelach na świecie. Coś Ty się tak uwziął, by bronić El Hana Beach? Kto coś tylko złego napisze o tym hotelu, od razu go atakujesz, że wypisuje bzdury. Na forum nie o to chodzi! Ktoś pyta, więc różne osoby odpowiadają, piszą swoje opinie. Dla jednych nie ma lepszego hotelu na świecie od El Hany, inni się na nim zawiedli. Na podstawie różnych odpowiedzi osoba pytająca tworzy sobie obraz tego hotelu i zdobywa dużo praktycznych informacji. Tymczasem kto napisze coś negatywnego o hotelu, zjawia się strażnik mr wp2007 i od razu atakuje, że to na pewno nieprawda! Daj sobie spokój, bo się tylko ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: Re do dont nick IP: *.net81.citysat.com.pl 20.02.08, 11:46 Tam to dopiero kradną. A co , jeżeli bylem w El Hana Beach i z imprezy bylem zadowolony to nie mogę opisać swoich pozytywnych wrażeń, dlatego ,że jakis malkontent wydał grosze za które chciał by standartu Burj Al Arab ? Ja nikogo nie atakuje, tylko szlak człowieka trafia jeżeli czyta wypowiedzi że, brudno w pokojach / to nie brudź albo zrujnuj SIE NA 2, 40 zł na sprzataczke/ , że żarcia mało i nie dobre/ zobacz zdjęcia stołówki , a jak ci mało to dopchja na mieście/ że kradna / wszędzie kradną/, że moloch / a co przed wyjazdem nie wiedziałeś gdzie jedziesz/. Przykladow można mnożyć. Jezeli płacisz jakąś śmieszną kwote to zarazem godzisz sie na pewne niedogodności - ktore jak koniecznie chcesz to znajdziesz nawet w dubajskim przykladzie.Poprostu jestesmy z innej bajki - ty jeździsz na wczasy - prowadzic dochodzenia i szukać ''dziury w moście'' a ja jadę cos zobaczyc , wygrzac stare kości a przede wszystkim nie żądam Mercedesa poniewaz rozumiem ,że za pieniadsze ktore wydałem mogę żądać co najwyżej Opla / 3 letniego/ wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin do wp2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 12:32 Na forum Egipt już Cie nie mogą czytać i śmieją się z Ciebie wszyscy to się przeniosłeś na forum Tunezja he he ,wszędzie Cie pełno i wszędzie bzdury wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do colin IP: *.net81.citysat.com.pl 20.02.08, 14:46 Jedni nie moga mnie czytac poniewaz ''walę prosto z mostu'' inni dziękują za porady - jak w zyciu. Ależ ja nigdzie sie nie przenosilem. Na forum Tunezja udzielam sie duuuużo wcześniej niz ty. Byłem na pobycie , bylem na fakultetach , byłem na własna rekę - tak ,że jeżeli ktos o cos pyta to staram sie pomóc . Jeżeli twierdzisz ,że wypisuje bzdury - to prosze o konkrety , bo o tym ,że ktoś jest głupi- bo jest głupi to moze napisac każdy głupi.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: Re do dont nick IP: *.centertel.pl 20.02.08, 13:10 Z Tobą wp2007 nie da się dyskutować. Jak z Arabem normalnie. Pisałem, że co do samego hotelu nie miałem jako takich zastrzeżeń. Za tą cenę był OK. Tylko te kradzieże... Warto jeszcze wspomnieć, że plaża publiczna przy tym hotelu wprost słynie z kradzieży (na forach jest mnóstwo informacji o tym). Więc jadąc do tego hotelu skazujemy się na korzystanie z prywatnych plaż. Ale co ja Ci będę tłumaczyć, pisz sobie znowu, że wymagam standardów Burj Al Arab. Napiszę Ci tylko, że zbyt szybko źle oceniasz ludzi. Na pewno jesteśmy z innej bajki. Wątpię, abyś tyle zwiedził co ja, skoro tak Cię zachwyca Tunezja i El Hana Beach (chociaż dla mnie hotele nie są ważne i gdzie mogę to wybieram się na własną rękę, nierzadko sypiając pod gołym niebem). Ty jesteś w stanie kupić nawet 3-letniego Opla w cenie pobytu w El Hana Beach (czyli za ok. 1500 PLN). Bajka piękna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: Re do dont nick IP: *.net81.citysat.com.pl 20.02.08, 15:01 Warto o tym pamietac ,że plaża publiczna słynie z kradzieży- moze i tak , ale plaża należąca do kompleksu El Hana - to plaza prywatna , która zarządza - jak to napisał jeden z forowiczow- arab wielki jak goryl z jajami jak arbuzy. Strach sie nie bac , co oczywoście nie oznacza ,że kradzieże nie maja miejsca. Chyba.Jeżeli tak jseteś obcykany w historii tego forum to poczytaj wątek o zorganizowanych grupach naszych rodakow , którzy wyjeżdźaja do Tunezji na gościnne wystepy. A czy uwazasz ,że Tunezja to zabytkowa pustynia? Tunis , Kartagina, El Jem , Kairouan, Dugga, Matmata wymieniac można w nieskończoność . Tak zachwyciły mnie mozaiki w Bardo, święte mniejsce islamu - Kairouan, rzymski amfiteate/ najlepiej zachowany/ El Jem , itd.Jeżeli to według ciebie miejsca , ktore nie mogą zachwycic to naprawde jesteśmy z innej bajki.Co do metafory- Mercedes i Opel / 3 letni/ też nie zrozumialeś - poniewaz jestesmy z innej bajki. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila-turystka Re: Re do dont nick IP: *.subscribers.sferia.net 25.02.08, 23:16 nie zgadzam się z toba w 100% hotel może nie naliepszy ale co do obsługi pełne zaufanie. wszystkie moje rzeczy miałam przez całe 2 tygodnie w pokoju hotelowym i nic mi nie zginęło.jakby chcieli mnie okraść to mieli wiele okazji bo wiele razy nie nocowałam na miejscu a wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: Re do dont nick IP: *.centertel.pl 26.02.08, 10:29 Zgadzać się nie musisz. Chyba logiczne jest, że nie okradają tam wszystkich! Wiem, że oni do inteligentnych tam nie należą, ale aż tak głupi nie są, aby okradać wszystkich. Miałaś szczęście, jak wiele innych turystów, ja niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: Re do dont nick IP: *.net81.citysat.com.pl 26.02.08, 10:36 Czyli twoje twierdzenie ,że w El Hanie - KRADNA- jest przesadzone? A może chciales napisac ,że w El Hanie KRADZIEŻE SIE ZDARZAJĄ/ jak w każdym miejscu na świecie- łącznie z Watykanem/ wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
morgana79 Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? 17.02.08, 12:36 dzięki za info-bardzo mi pomogła ta odpowiedź! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
morgana79 Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? 17.02.08, 12:38 dzięki serdeczne! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 18:04 Co Wy piszecie przecież ten hotel to tragedia ,moloch i blokowisko z bubliczną płatną plażą przy ruchliwej ulicy,a basen malutki na te ilość ludzi i płatne leżaki ,jedzenie daremne ,brudno w pokojach- nigdy nie wybierajcie kompleksu el Hana w Sousse!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do colin 17.02.08, 19:00 Plaża kompleksu El . H . jest prywatna- wydzielona z plazy publicznej na której porządku pilnuja ochroniarze- pracownicy El. H. Do dyspozycji gosci jest przyhotelowy piękny palmowy ogród.Żarcie w forme szweckiego stołu - nam w zupełności wystarczało.Basenow jest 4 / w tym jeden kryty/. Leżaki platne- 1 dinar/ 2,30zł/ dziennie.Jeżeli nie będziesz BRUDZIL to nie bedzie brudno zwłaszcza kiedy ZRUJNUJESZ sie na 1 dolara / 2,40zł/dla sprzątaczki co 3 dni . Ale oczywiście malkontentow nie brakuje nigdzie. Nawet w Polsce.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: do colin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 19:23 Z tym pięknym ogrodem palmowym to przesadziłeś tak samo jak z tymi basenami ,sam wiesz jak wyglądają ,a leżaki są po 2 dinary.Na plaży pełno arabów czekających na okazje ,z obu stron hotelu i przy plaży ruchliwe ulice za takie pieniądze są dużo lepsze warunki w Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do colin 18.02.08, 15:02 Palmy a wokół zielona trawka i kwieciste klomby. Mnie sie podobało.Baseny ? Liczmy 1 - przy El.H. 2. Przy Chams El. h. 3. Brodzik przy Ch.El. H. 4. Kryty.Jeżeli po 2din to znaczy że po 4,6 dziennie- czyżby cena zaporowa?Tak pełno arabów - ale na plazy publicznej . Z plaży hotelu El. H. są wypędzani. O rucjliwych ulicach przy których leży El. H. każdy może przeczytać w katalogu zanim wykupi impreze . Tak maja hotele położone w centrum miasta cos za cos. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
elwirra1 Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? 18.02.08, 11:09 Hotel b. sympatyczny. Położony w samym centrum przy promenadzie. Jedzenie dobre - mnie odpowiadały szczególnie kolacje bo był bardzo duży wybór. Ogólnie w hotelu b. duża ilosć pokoi i w związku z tym duży przemiał ludzi ale ja akurat lubię tak. Najlepiej wybrać pokój z widokiem na morze - mała dopłata dodatkowa, ale warto bo widok cudny. Nie wybieraj pokoju na prawą stronę gdzie są drzewa bo wtedy rano świergot "ptaszków" tunezyjskich nie pozwoli wam spać. Ogólnie podobało mi się i w tym roku znów będe w tym hotelu.Mam porównanie bo byłam już w nie jednym hotelu tej samej kategorii 3 * w Sousse i ten hotel najbardziej mi sie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
elwirra1 Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? 18.02.08, 11:12 Dodam tylko że niektórzy są naprawdę niezłymi burakami jakich mało i tylko wstyd przynoszą. Szczypią sie jak mogą a potem tu bzdury wypisują że brudny hotel itd. To niech więcej zapłacą i wybiora 5 stars a nie w kieszeni pustka a zgrywają nie wiadomo kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin do elwirry1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 15:51 Naoisze tylko że pewnie byś chciała mieć taką pustke w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: SOUSSE - el hana beach-jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 15:55 Skoro dla Ciebie tam jest dobre jedzenie to nie chce widzieć co jecie w domu brrrr,a kilku piętrowe blokowisko z lat siedemdziesiątych międzu głównymi ulicami to fajny hotel to już wiem wszystko o Twoim guście i wymaganiach-baw się dobrze i polecam hotel el arosa w Hurghadzie pewnie Ci się będzie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do colin 18.02.08, 17:03 Potrwa kilkanascie w formie szweckiego stału. A czy dobre? Sprawa gustu. Zawsze można czyms dopchac na mieście.Blokowisko to blokow przynajmniej 2. El Hana Beach to duzy hotel ze wszystkimi tego zaletami i wadami.A tylko od człowieka zależy czy przyleciał do Tunezji szukac wad czy delektowac sie zaletami. Hotel El.H. tym różni sie od hotelu El Arosa ,że forowicze którzy korzystali z tych hoteli opisali swoje wrazenia / hotele Tunezja, hotele Egipt/ z ktorych jednoznacznie wynika ,że są skłonni El. H. polecic swoim znajomym , natomiast El Arosa - nie. Czytanie , myslenie i wyciaganie wnioskow - NIE BOLI. WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: do colin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 17:36 Byłem w el hanie i też bym go nie p[olecił znajomym jako jedyny w którym byłem ,a latamy od kilkunastu lat więc swoje widziałem i mam jakieś pojęcie o hotelach.Ale każdy lubi co innego więc może się znajdą ludzie ,którym będzie odpowiadał wypoczynek w tym ,,blokowisku''-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do colin 18.02.08, 17:44 W tym blokowisku sie nie wypoczywa tylko śpi / krótko/. Wypoczywac możesz natomiast przy basenie w palmowym ogrodzie lub na piaszczystej szerokiej plazy nad morzem .Wszystko w zasiegu ręki. Wypoczywac możesz w jednej z setek knajp i knajpek , które masz w zasięgu ręki. Wypoczywac możesz zwiedzając zabytki Sosse , ktore masz w zasiegu ręki. A zakupy mozesz robic w najtańszym państwowym sklep[ie w Sosse , ktory masz w zasiegu ręki.Oczywiści ,że możesz mieć to wszystko w hotelu o wyzszej kategorii , ale za 1000zł więcej.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syjo Re: do colin IP: *.lublin.enterpol.pl 18.02.08, 17:38 wp2007 błagam ....SZWEDZKIEGO !!!!!!!...... Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do syjo 18.02.08, 17:46 A czy ze SZWEDZKIEGO będzie lepiej smakowało niż ze SZWECKIEGO? WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syjo Re: do wp2007 IP: *.lublin.enterpol.pl 18.02.08, 19:10 nie miałem okazji porównać,jakoś ciężko mi znależć szwecki ale...może masz rację z koryta pewnie też by nie było różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do syjo IP: *.net81.citysat.com.pl 19.02.08, 10:26 Kiedyś na Słowacji w Koszycach w jakiejs regionalnej knajpie podano nam DANIE DLA CZWORGA- W KORYCIE. Uczta była wspaniała. Moze min dlatego ,że nie było wsród nas świni , która sprawdzała by czy słowackie menu nie zawiera błędów ortograficznych.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syjo Re: do wp2007 IP: *.lublin.enterpol.pl 19.02.08, 19:24 nie oceniaj a sam nie będziesz ocenionym...niezłe nie??? daj już sobie spokój z odp. bo nikt chyba nie chce nas czytać pozdrawiam,a jak będę miał pytania o Tunezję to odpiszesz?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: do wp2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:40 jestescie po prostu smieszni!! jeden glupszy od drugiego! to forum jest aby pomagac i wystawiac opinie a nie przescigac sie kto gdzie nie byl albo kogo na co stac! jedni maja takie wrazenia a inni inne. bylam tam rok temu i w tym takze sie wybieram. hotel duzy moze i moloch, jedzenia duzo moim zdaniem kazdy znajdzie cos dla siebie. ludzie to nie hotel dla rodzin z dziecmi czy starszych malzenstw tylko dla ludzi mlodych nastawionych na zabawe, zwiedzanie a nie przesiadywanie w hotelu!!! wspolczuje tym co mieli tam niedogodnosci, mi osobiscie nic nie zginelo choć aparaty, mp3, laptop zostawialismy na wierzchu - nikt go nietknal , nikt tez nie wchodzil w nocy( no chyba ze tak mocno spalismy i nie slyszelismy).ze brudo? nie zauwazylam moze dla tego ze co ok 3 dni zostawialysmy napiwki, a jak nam cos nie odpowiadalo mowilysmy sprzataczce i czyscila bez problemu. w basenie sie zmiescilismy, a na plazy trzeba uwazac, nie jest ona prywatna no chyba ze nie zauwazylam, arabowie kreca sie tam tabunami i czyhaja na torebki itp. lub na kobiety. ja z czystym sumieniem poleciłabym rowieśnikom (20latkom) ten hotel. i powtarzam to raczej baza noclegowa a nie rozbudowany odje**ny kompleks 5-gwiazdowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś