Gość: to ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:13 Chcemy wziąć jakiś alkohol ze sobą. Jakie ilości są dozwolone na okęciu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pilot Po co ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:20 Oni mają fajny i tani alkohol w swoich marketach. Mają dobrą wódkę daktylową i wina niezłe. Piwo w MG gdzieś koło złotówki za małą puszkę wychodzi. Nie warto obciążać bagażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Po co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 12:00 Ale my chcemy wziac jedną flaszke i koniec więc prosze o konkretne odpowiedzi bo ja wiem ze oni maja dobry alkohol!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Po co ? 04.05.08, 13:17 O jedną flaszkę to nie musisz się pytać tzn inaczej - nie masz sie czego bac - możesz spokojnie zabrac ze soba do bagażu głownego .. tzn każdy z twojej rodziny może jeśli jedziesz w kilka osób , druga flaszkę jak musisz to kupujesz w strefie bezcłowej na Okęciu na przyklad i bierzesz do bagażu podrecznego .. chyba starczy Chyba na stronie Lotu są gdzieś przepisy wywozowe - więc możesz sobie poszukac .. ja tam biore jedną flaszkę do Tunezji czy Egiptu i spoko pzdr deo PS jeśli jedziesz przypadkiem na objazdówke Tunezja i Libia to do Libii w ogole nie mozna wwozić alkoholu ale zostawia sie alkohol w Matmacie w hotelu w depozycie do którego wraca sie ponownie- więc również spoko , flaszkę z Polski bierz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syjo Re: Po co ? IP: *.lublin.enterpol.pl 04.05.08, 13:21 przy pisaniu tupnąłaś(eś)...i koniec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek byłem w październiku 07 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 13:21 Lepiej kupić w samolocie, w bezcłowym. Taniej i prościej. Wziąść sobie możecie nawet butelkę spyrytusu. Ale faktycznie potrzeby nie ma. Chyba, że ktoś pije naszą "czyściochę" wyłącznie. To jest problem bo tam czysta, europejska wódka sporo kosztuje. Ale tubylcza wóda, choć słabsza, to jest dobra i tania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hary Re: byłem w październiku 07 IP: *.tsi.tychy.pl 04.05.08, 17:18 jeżeli piwo puszka 200 ml kosztuje 7 zł i ktoś mówi,że to tanio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilii Re: byłem w październiku 07 IP: *.lublin.enterpol.pl 04.05.08, 17:34 perła pod Lublinem w sklepie 2 zł a lepiej "kopie" ,agroturystyka nocleg od 25 pln Odpowiedz Link Zgłoś