Dodaj do ulubionych

Djerba Castille

IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 11:21
Czy naprawde nikt nie byl w tym hotelu???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: Djerba Castille IP: *.chello.pl 31.05.08, 11:59
      Właśnie wczoraj wróciłam z tego hotelu. A co Cię interesuje?
      • Gość: :D Re: Djerba Castille IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 10:11
        Jakie wrazenia z hotelu? Jak basen, plaza, jedzonko?
        Co lepiej wziasc dolary czy euro? Czy byla Pani na Saharze?
        Jakie ceny tej wycieczki?
        Jaki miala Pani pokoj, od strony morza?
        • Gość: Ela Re: Djerba Castille IP: *.chello.pl 01.06.08, 13:07
          Moje wrażenia są bardzo pozytywne. Basen jest duży i czysty do tego są jeszcze
          dwa brodziki dla dzieci, plaża z białym piaseczkiem, ale podczas mojego pobytu
          trudno się było kapać, bo mocno wiało od morza i były bardzo duże fale (ale woda
          ciepła). Jedzenia mnóstwo, duży wybór i smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie,
          ogromna masa ciast, ciasteczek i tortów. Dwa razy w tygodniu specjalne kolacje
          przy świecach (dodatkowo lokalne potrawy i najróżniejsze przekąski).
          Ja miałam euro, ale właściwie nie ma znaczenia jaką walutę wymieniasz, bo kursy
          są stałe (za dolara 1,14 dinara, za euro 1,804). W każdej chwili można wymienić
          walutę w recepcji hotelowej, a płacenie dolarami lub euro na bazarach nie jest
          korzystne, bo przeliczają po gorszym kursie niż oficjalny. W sklepach ze stałymi
          cenami przyjmują tylko dinary. Trzeba wymieniać mniejsze kwoty(10, 20 euro), w
          recepcji wydadzą ci walutę np. jeżeli masz 100 czy 50 euro, to wymienisz np. 20
          na dinary, a resztę wydadzą ci w euro i możesz je wymienić później lub wcale.
          Na Saharze byłam (ale podczas poprzedniego pobytu, teraz byłam drugi raz w
          Tunezji) i polecam tę wycieczkę, bo naprawdę warto. Cena za dwudniową ok. 180
          dinarów. Na Dżierbie byłam na objeździe po wyspie.
          Można także pojechać taksówką (ok. 3 dinary) do miasteczka Midoun, gdzie jest
          więcej sklepów i bankomaty. Byłam też w Djerba Explore, gdzie można zobaczyć
          krokodyle (najlepiej pojechać podczas karmienia, które odbywa się 3 razy w
          tygodniu).
          Pokój miałam od strony basenu i morza (z okna widać morze). Pokoje są w
          porządku, telewizor z TVP Polonia, oddzielna łazienka z wanną i prysznicem i
          oddzielne WC. Codziennie sprzątane.
          Cały dzień odbywają się najróżniejsze animacje, a wieczorem muzyka na żywo i
          występy.
          Ja jestem bardzo zadowolna z pobytu i polecam ten hotel.
      • Gość: :D Re: Djerba Castille IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 16:23
        Dzięuję bardzo za informacje. Orientowała się pani może w canach
        skór i złota? Czy w okolicach hotelu są jakieś sklepiki? A jak
        transfer z lotniska?
        • Gość: :D Re: Djerba Castille IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 16:29
          A jak samoloty tunis air? Czy jest catering?
          • Gość: crazymary18 Re: Djerba Castille IP: *.gprs.plus.pl 01.06.08, 18:47
            TunisAir ma catering w cenie biletu , a co do hotelu to pod tym linkiem masz
            więcej informacji :
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=73612681&a=73612681
          • Gość: Ela Re: Djerba Castille IP: *.chello.pl 01.06.08, 20:06
            Samoloty są w porządku. Jest catering, czyli bułka z masłem i dżemem, ciastko,
            owoc i napoje ciepłe i zimne.
        • Gość: Ela Re: Djerba Castille IP: *.chello.pl 01.06.08, 20:04
          W okolicy (od hotelu w lewo ok.200m) jest kilka sklepów (pamiątki, biżuteria,
          słodycze itp.). Nie interesowałam się cenami skór i złota, ale słyszałam od
          ludzi, którzy kupowali, że wyroby ze srebra i złota mają korzystne ceny (w
          prawie wszystkich sklepach z biżuterią i większości z odzieżą oprócz gotówki
          można płacić kartami). Więcej sklepów jak już pisałam jest w Midoun (taksówką
          jedzie się kilka minut).
          Transfer z lotniska trwa ok 30-40 minut.
          • Gość: pioonni Re: Djerba Castille IP: *.olsztyn.mm.pl 01.06.08, 21:03
            Cześć.Ja też tam lecę....Mam prośbę. Czy można prosic o przesłanie
            kilku zdjęć tego hotelu.
            Mój adres: piooni@wp.pl

pozdrawiam
            piotr
            • Gość: Ela Re:zdjęcia Djerba Castille IP: 212.75.118.* 02.06.08, 10:40
              Wysłałam kilka zdjęć hotelu, mam nadzieję, że doszły. Ela
              • Gość: :D Re:zdjęcia Djerba Castille IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 14:59
                Ja tez proszę o zdjęcia.
                Madzia011@buziaczek.pl
    • Gość: :D Re: Djerba Castille IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.08, 17:44
      A jak all inclussive? Jest bar na plazy i przy basenie???
      • Gość: crazymary18 Re: Djerba Castille IP: *.gprs.plus.pl 03.06.08, 21:39
        na plaży nie ma baru, przy basenie owszem jest , plaża jest przy hotelu jakieś
        50-100m od hotelu więc luzik
      • Gość: Ela Re: Djerba Castille IP: 212.75.118.* 04.06.08, 10:31
        Bar jest przy basenie, ale odległość z plaży do baru jest tylko trochę większa
        niż z basenu, bo do plaży z basenu to kilka kroków. Oprócz zimnych napojów
        bezalkoholowych(fanta, sprite, cola), piwa i wina białego i czerwonego podają
        najróżniejsze drinki z ichnią wódką (boukha) z daktyli, rumem itp. Często to
        dowolna twórczość barmanów, ale alkoholu nie żałują. Oprócz tego w barze są
        dostępne owoce, pizza, ciastka, a po południu dodatkowo kawa i herbata. Cały
        dzień duży wybór drinków, kawa, herbata jest w barze hotelowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka