Gość: nuna IP: 77.32.17.* 06.09.08, 18:44 dinary, dolary , euro , kiedy wymieniać, w Polsce w kantorach, na lotnisku czy na miejscu w hotelu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: jaką walutę brać??? dinarów nie weźmiesz 06.09.08, 18:55 bo ich nie ma u nas.Jest zakaz wwzou i wywozu dinarow. Co do reszty chetnie poczytam bo tez mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: jaką walutę brać??? dinarów nie weźmiesz 06.09.08, 19:32 ano w Polsce raczej wątpię abyś dostał /a/ dinary więc bierze się obojetnie czy Euro czy dolary - kurs jest ogólnie dosć stały bo w większości wymienia sie w punktach Bank of Tunesia weżmiesz euro dostaniesz więcej dinarów chyba 1,8 za Euro ale sprawdź - za dolara było bodaj 1,2 więc siłą rzeczy dostaniesz mniej dinarów hahahaha punkty wymiany sa również w sklepikach hotelowych - kurs podobny przy lepszych hotelach są bankomaty również ... mała uwaga rezydenci mówili , że aby wymienić nie wykorzystane dinary na walutę na lotnisku trzeba mieć potwierdzenie zakupu w placówkach Bank of Tunesia a nie z firmy krzak pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: jaką walutę brać??? dinarów nie weźmiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 22:41 witam euro kurs w hotelu 1,778 a wypłata z bankomatu konto w mbanku przeliczyło 1,95 jeden dinar pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
perelka84 Re: jaką walutę brać??? dinarów nie weźmiesz 06.09.08, 22:45 A marcinie powiedz mi jaka masz karte z mbanku taka najzwyklejsza niebieska? i rzeczywiscie nie ma zadnych prowizji z wyplaat w bankomatach za granioca jakis procent nie pobieraja? kiedy wyplacales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuna Re: jaką walutę brać??? IP: 77.32.17.* 06.09.08, 23:09 rozumiem że jak mam karte vize z Inteligo zwykła nie kredytową to wypłace pieniążki??? ktoś wie ile przy inteligo(pko bp)wyjdą opłaty dodatkowe Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: jaką walutę brać??? 07.09.08, 12:12 My mieliśmy i euro i dolary, wymieniliśmy tylko dolary. Pierwszą partię od razu na lotnisku w Monastirze a poźniej w hotelu. Dinary wymienilismy na lotnisku w drodze powrotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ananas Czekamy na twój nowy wątek IP: *.chello.pl 07.09.08, 13:16 pt. "Ile par majtek zabrać na wyjazd?" Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Czekamy na twój nowy wątek 07.09.08, 13:28 Gość portalu: Ananas napisał(a): > pt. "Ile par majtek zabrać na wyjazd?" juz sie nie doczekasz, bo wczoraj poleciala na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ananas Re: Czekamy na twój nowy wątek IP: *.chello.pl 07.09.08, 13:44 Ciekawe ile wody mineralnej spakowała do bagażu rejestrowanego i podręcznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czekamy na twój nowy wątek IP: 83.29.203.* 07.09.08, 14:05 kartę mam najzwyklejsza niebieską wypłacałem 28,08 i 30,08 a ad woda to 1,5 przy hotelu kosztowało 1,5dinara a w markecie w głąb miasta 375 milimów ;p;p Odpowiedz Link Zgłoś