asiakop Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 08.06.09, 09:53 Witaj zatem :) My wybieramy się 25 czerwca do Ruspiny. Czy mogłabyś napisać coś o standardzie bungalowów?. Nie ukrywam,że martwi mnie opinia niektórych. My jedziemy 2 plus 2 i chcę mieć pokój w siedzibie hotelu ( budynek główny). Jak to załatwić, gdzie pokoje są najlpesze, o co prosić w recepcji ?? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
kinia68 Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 08.06.09, 11:34 Witam Mieszkaliśmy w bungalowach ( również 2+2 ) Standrad może nie najwyższy, ale nie narzekaliśmy ze względu na usytuowanie tzn. mieliśmy pokój na parterze z dwoma wyjściami. Jednym wejściem wychodziliśmy bezpośrednio na wydmy i na plażę, a drugie wyjście prowadziło na teren hotelu. Początkowo drażnił nas "zapach" stęchlizny, ale po otwarciu wszystkich możliwych okien, które posiadają okiennice i wietrzeniu pomieszczenia nie było tak tragicznie. Nie było żadnych mrówek ani żadnych innych nieproszonych gości. Codziennie sprzątali i zmieniali ręczniki. Nie prosiliśmy o zamianę pokoju. Może to i dobrze bo znajomi byli w budynku głównym z oknami bezpośrednio na baseny i bar. Do późna w nocy trwały tam dyskoteki i zabawy, także było bardzo głośno. Ale nie ukrywam , że standard pokoi w budynku głównym był lepszy niż ten w bungalowach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12nw-q Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 11:36 a jak mieliscie pogode/? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia68 Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 08.06.09, 12:10 Pogoda przez cały tydzień była bardzo ładna. Od samego rana do wieczora bardzo ciepło do 30 stopni. Ani kropli deszczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:39 WITAM\ MY TEZ SIE WYBIERAMY DO RUSPINY 25 CZERWCA 2+2 I 2+1,WYLOT Z ŁODZI MAMY Z OASIS POPROSZE O KONTAKT NA GG 6407070 POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
naserek napisz kilka słów opinii 08.06.09, 11:37 na forum hotelowym forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22878 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 12:47 a z jakiego biura jechałaś, czy byliście na jakieś wycieczce, jak jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
kinia68 Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 08.06.09, 13:22 Jechałam z BP Oasis. Byliśmy na przejażdżce karawaną po gaju oliwnym ( wielbłądy, konie, osiołek, i bryczka dla tych którzy już nie mogli jechać na sympatycznych zwierzątkach). Potem było pieczenie chleba, zdjęcia, karmienie wielbłądów. Kosztowało nas to 2o dinarów od osoby dorosłej i 15 za dziecko. W cenie wczasów wliczony mieliśmy wieczór beduiński. Polegało to na tym, że wyjechaliśmy około 15 z hotelu autokarami (klima sprawna) i pojechaliśmy najpierw do Sousse na bazar tam mieliśmy 2 godziny wolnego. A potem udaliśmy się do oddalnego o jakieś 30 km miasteczka na pokaz tańców, występy siłaczy, woltyżerkę. Tam ugoszczono nas potrawami tunezyjskimi i wytrawnym winkiem. Do hotelu wróciliśmy około 22. Co do jedzenia w hotelu, jak dla mnie było bardzo dobre i różnorodne każdy znalazł coś dla siebie. Jedliśmy wszystko, owoce sałatki, ciasta i lody i nie mieliśmy żadnych problemów żołądkowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 14:30 dzięki za info, a powiedz jak animacje czy dla dzieci też coś jest organizowane? i czy rowerki wodne na plaży są gratis Odpowiedz Link Zgłoś
kinia68 Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 08.06.09, 14:43 Tak dla dzieci organizowane są animacje tj. zabawy w ciągu dnia. Poza tym jest specjalny duży namiot gdzie dzieci mogą rysować, układać puzzle i grać w różne gry. Ponadto jest plac zabaw. Na wieczór o godz. 20.30 codziennie jest dyskoteka dla dzieciaków prowadzona przez animatorów z BP Necerman. Moje 8 letnie dziecko uwielbiało te dyskoteki :) Dla wszystkich codziennie około godz. 11 w południe jest wspólny taniec na basenie, proponuje się go nauczyć: www.youtube.pl szukaj ruspina. Taniec nazywa się - opa, opa. Super sprawa gdy kilkadziesiąt osób tańczy. Z tego co wiem w wersji "all" rowerki i kajaki na plaży za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marasg Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 20:20 Możesz powiedzieć jak wygląda sprawa z alkoholami w opcji All. Tzn. jakie są do wyboru i w jakich barach jest opcja All. I jak sprawa z ręcznikami na basen i plażę. Czy są bezpłatnie, czy lepiej zabrac swoje ? Odpowiedz Link Zgłoś
lesku1 Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 08.06.09, 21:10 a ja mam pytanie odnosnie basenow ,w jakich godzinach sa czynne bo rok temu bylem w turcji i tam wiekszosc basenow (hotelowych) byka czynna do 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
kinia68 Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 09.06.09, 08:28 I tak było i teraz baseny były czynne tylko do godz. 19.00. Potem dodawali chlor i był zakaz kąpieli. Co niektórym udało się wskoczyć do basenu po 19, ale obsługa hotelowa zaraz reagowała i kazała opuścić basen. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia68 Re: Wróciłam z Ruspiny (Monastir) 09.06.09, 08:26 A więc tak. Jak już pisałam ja byłam przed sezonem, który zaczyna się chyba 15 czerwca. Wtedy do dyspozycji mieliśmy dwa bary: jeden w hotelu, drugi przy basenach. Oczywiście do wyboru alkohol tylko "ichniejszy:: wódka boukha - (bleeee niedobra) i likier o nazwie cedratina ( słodki ) ale mniej aromatyczny niż boukha. Do wyboru są również wina czerwone i białe oraz cieniutkie piwko. Najlepiej zaopatrzyć się na lotnisku przy wylocie w alkohol gdzie litr dobrej polskiej wódki kosztuje 15 zł. :) My tak zrobiliśmy i na trochę nam starczyło. Ręczniki plażowe miałam swoje i wydaje mi się, że chyba lepiej zabrać ze sobą. W pokojach były tylko białe ręczniki kąpielowe :) Odpowiedz Link Zgłoś